Norpankiven lasten autojumppa 18.11.2019 Kenttäkadun päiväkoti

Norpankiven lapsia ovat syksyn ajan kiinnostaneet erilaiset autot. Syksyn aikana on tutustuttu autoja käsitteleviin kirjoihin. Lukulumosta löysimme yksinkertaisen autoja käsittelevän kirjan ( Ajetaan, Helena Davidsson Neppelberg), josta lapset tykkäsivät. Kirjaa hyödynnettiin myös jumppatuokiolla ja lähdimme yhteiselle autojumpalle. Kirja heijastettiin tykillä salin seinälle ja aluksi muistelimme millaisia autoja kirjasta löytyi.

Jokaiselle autolle oli suunniteltu oma liikunnallinen tehtävä. Jokaisen tehtävän jälkeen ”käännettiin” uusi sivu kirjasta ja palattiin kuvan ääreen nimeämään uusi auto. Uusi kuva rytmitti liikkumista ja helpotti siirtymistä uuteen tehtävään.

Kuvassa lapset tutustuvat aiheeseen

Tarinassa ensimmäinen auto oli pikkuauto. Jokainen sai oman auton ratin, jolla ohjailtiin autoa. Autot ajelivat pitkin salia tunnelissa, siltoja pitkin ja liikenneympyrässä.

Kuvassa lapsi leikkii

Seuraavaksi lähdimme yhteiselle bussimatkalle körötellen ja laulellen bussilaulua. Onneksi bussiin mahtuivat kaikki halukkaat matkustajat.

Kuvassa leikkiviä lapsia

Kuoma-autoilla oli vaikea tehtävä kuljettaa lavallaan hernepusseja. Välillä kuormat kaatuivat tielle, mutta ne lastattiin takaisin kyytiin ja matka jatkui taas.

Kuvassa lapsia

Myös roska-autoilla riitti työtä, kun ne yrittivät kerätä kaikki teille joutuneet roskat. Roskia ilmestyi koko ajan lisää, mutta lopulta ahkerat roskakuskit saivat koottua kaikki roskat kaatopaikalle.

Kuvassa taaperot leikkivät

Etenkin erilaiset hälytysajoneuvot ovat innostaneet lapsia, joten kirjan palo-auto ja ambulanssi innostivat myös liikkumaan salissa. Tulipaloja sammuteltiin paloletkujen avulla ja kissoja pelastettiin puista kiipeilemällä puolapuilla.

Kuvassa kiipeileviä lapsia

Lopuksi kaikki autot pääsivät huoltoon, jossa tarkistettiin autojen toimivuus ja tehtiin tarvittavat huoltotoimet.

Kuvassa lapset makailevat

Huollosta autot kuljetettiin vielä hinausautolla tankattavaksi omaan ryhmään.

kuvassa nukkuvia lapsia

                          varhaiskasvatuksen opettaja Kati Kirves

Päivitetty 29.1.2020