Kuvakirjablogi

PÄÄ TYYNYYN!      JORY JOHN

Kuvassa kirjan Pää tyynyyn kuva

 

Hulvaton kuvakirja pirtsakan Ankan ja uupuneen Karhun yöllisestä mittelöstä.

TEEMA:

nukkuminen, vuorovaikutus, huumori

 


 

TÄSSÄ KIRJASSA ASUU HIRVIÖ

TOM FLETCHER

 Kuvassa kirjan kuva

Ilkikurinen hirviö on tunkenut itsensä tähän kirjaan!

Toiminnallisessa kuvakirjassa ravistetaan, heilutetaan ja kallistetaan kirjaa, jotta hirviöstä päästäisiin eroon.

Voi ei! Tässä kirjassa, joka juuri nyt on kädessäsi, asuu HIRVIÖ. Yritetään ajaa se tiehensä. Ravista kirjaa ja käännä sivua. Kutita hirviön jalkoja ja kokeile sitten puhaltaa se pois. Eikö toiminut? Siinä tapauksessa se ilkimys on EDELLEEN tässä kirjassa.

TEEMA: huumoria, toimintaa, käsiteet, osallisuus

 

HANSPERI RIKKOO KAIKEN

Mariko Härkönen & Tero Mäkkönen

Kuvassa lastenkirjan kuva

Hansperi on hamsteri joka on täysin pitelemätön: se talloo nukkekodin huonekalut, varastaa nuket ja silppuaa seinät. Vaikka Hansperi kerta toisensa jälkeen pilaa leikit, aina löytyy uusi keino aloittaa alusta ja ottaa se kaikkein hankalinkin leikkikaveri mukaan

teema: ystävyys, kekseliäisyys, optimismi ja tiimihenki

 

 

NAURIS      USHINSKY

Kuvassa kirjan kuva 

Venäläinen satu.

Toistuvat lauseet, lapset lukevat muutaman kerran jälkeen kirja jo ”itse”.

TEEMA: yhteistyö, iso, suuri, suurin, pieni on tärkein.

 

JENNI ERKINTALO      MILLAINEN MINÄ

Kuvassa kirjan kuva

Millainen minä -kirja tutkii tunnetiloja ja ilmeitä. Miltä minä näytän kun olen iloinen ja miltä kun olen surullinen? Mitä kasvoilleni tapahtuu, kun hämmästyn tai vihastun?

TEEMA: tunteet

 

JELLONA SUURI           ANNE VASKO 

 

Kuvassa kirjan kuva 

 

Pieni pehmolelu pohtii valloittavasti suuria asioita. Siitä tuntuu, että sen ehkä pitäisi kasvaa isoksi Pojan mukana – isoja leijonia kun kuuntelisivat kaikki. Nykyään Poika ei aina enää muista ottaa sitä leikkiin mukaan. Jos Jellona söisi paljon ja monenlaista, se venyisi, pyöristyisi ja pullistuisi ja sitten siitä tulisi Jellona Suuri! Tai ehkä se ei kasvaisikaan tarpeeksi vaan jäisi pieneksi, niin kuin esimerkiksi pikkusiskoilla on tapana.  

Pienestä monesti tuntuu, että isoilla on kaikki asiat paremmin, ja miksei myös päinvastoin, mutta ehkä sittenkin olisi hyvä olla juuri sellainen kuin on. Muutos ei toisaalta välttämättä ole huono asia. Jellonallekin käy lopulta ihan hyvin, vaikka Poika ei enää olekaan sen paras kaveri.

TEEMA: kasvu, muutos, oma identiteetti

 

Julia Donaldson Possu piilosilla

Kuvassa kirjan kuva

Possu ja sen kaverit leikkivät piilosta. Minne Kana on piiloutunut? Auta sitä etsinnöissä! Tammimetsän tarinoita -sarjaan kuuluva luukkukirja houkuttelee pienen kuulijan tarinoiden äärelle.

 

 

 

MUR eli karhu        KAISA HAPPONEN

Kuvassa kuva kirjasta

 

Tässä metsässä karhut nukkuvat talviunta. Kaikki paitsi yksi.

TEEMA: unettomuus, identiteetti ja oma itse löytäminen.

 

 

 

OLEN YSTÄVÄSI AINA            JESSICA WALTON

 

Kuvassa kirja

Olet hyvä juuri sinuna!

Tarina rohkeudesta ja rakkaudesta.

TEEMA:

sosiaaliset suhteet, suvaitsevaisuus ja kaveruus

 

 

VILLIT PALLOT  HERVE TULLET

 Kuvassa kirja Villit pallot

 

Interaktiivinen kirja. Joka aukeamalla on tehtävä lukijalle (tai kuuntelijalle), ja seuraavalla sivulla on tapahtunut jotain.

Teema: päävärit

 

Amy Krouse Rosenthalin ja Jen Coracen Hemmo

Herne

Kuvassa Hemmo Herne kirja

Tämä on kutkuttava kirja lapsen ruokailusta. Tällä kertaa hernelapsen. Hemmon kotona täytyy syödä aina lautanen tyhjäksi ja pääruoka on aina karkkia. Hemmo ei tykkää karkista, vaan odottaa jälkiruoaksi pinaattia, joka on hänen lemppariaan. Ruokailutottumukset on käännetty tässä kirjassa nurin narin ja sekös lapsia huvittaa.

Kirjan takakannessa on teksti: " Hemmo Herne" on iloinen tarina kaikille niille, joiden mielestä on joskus vaikeaa syödä lautanen tyhjäksi. Hemmo ei millään jaksaisi pistellä poskeensa kaikkia karkkejaan.Tämän kirjan jälkeen saattaa käydä niinkin, että joku pyytää lautaselleen vähän lisää kasviksia!

Kuvassa kuva lapanen kirjasta

Suvi-Tuli Junttila

Minne matka lapanen?

Kirjassa seikkailevat lapanen ja tammenterho. Pieni lapanen on eksynyt, mutta onneksi se kohtaa metsässä tammenterhon, josta se saa seuralaisen. Kaveruksilla on edessään suuri seikkailu.  Matkallaan he kulkevat halki talvisen metsä ja tapaavat uusia tuttavuuksia. Lopulta koittaa kuitenkin kevät. Lapanen löytää toisen lapasen. Terhon on kuitenkin jatkettava matkaa ja se heittää hyvästit uusille ystävilleen. Terho lähtee etsimään keväisestä metsästä paikkaa, johon asettua.

Kirjan kuvituksena on käytetty valokuvia, joissa on kiehtovia pienoismaailmoja.

Teema: talvi, ystävyys, seikkailu

Päivitetty 18.9.2019