Hiidenkiukaan päiväkodin Red Carpet

Alkutilanne: Ryhmämme lapset olivat kiinnostuneita eläimistä ja autoista. Lainasimme kirjastosta eläinaiheisia ja autoaiheisia kuvakirjoja. Kirjoja luettiin lapsille, lapset lukivat niitä myös omaehtoisesti.

Vietimme redcarpet- elokuvajuhlaa lasten tekemien pienten elokuvien parissa. Yhdessä Annen kanssa ryhmämme kasvattajat toteuttivat projektin. Lapset  olivat värittäneet haluamiaan värityskuvia aiheista eläimet tai autot. Värityskuvat olivat Quiver ohjelman kuvia. Sadutuksella kukin lapsista keksi pienen tarinan värityskuvasta tai kertoi mitä kuvassa tapahtui. Kuvasta tehtiin liikkuva eli se heräsi henkiin elokuvaksi tabletin quiver ohjelman avulla.

 Kuvassa lapset katsovat elokuvaa

Jokainen lapsi sai itse näyttää tabletin avulla oman elokuvansa toisille. Se heijastettiin videotykillä seinälle ja tarina luettiin samalla ääneen toisille lapsille. Jokaiselle elokuvalle taputettiin kovasti. Elokuvien katsomisen jälkeen kilistelimme hieman kuplivaa ja nautimme popcorn- ja karkkitarjoiluista, jotka vanhempainyhdistys tarjosi lapsille ja ryhmän henkilökunnalle sekä Annelle. Värityskuvat, lasten tabletilla ottamat valokuvat ”elävistä” värityskuvista sekä jokaisen oma tarina ovat ryhmämme seinällä vanhempien niihin tutustumista varten. Muksunetissä kerroimme myös projektista ja lasten mielipiteistä vanhemmille. 

 Kuvassa julisteita

Lasten mielipiteitä projektista ja juhlasta: 

Arttu 3 v. " Se oli kivaa se elokuvien katsominen. Mun elokuva oli kivoin, kun siinä oli se palopäällikön auto. Armaninkin ja Rennen autoelokuva oli parhain. Cecilian leijonaelokuva oli kiva, kun se pelas jalkapalloa. Ja Luukaksen nalle, kun se tanssi. Ja sitten ne karkit. 

Santtu 4v. " Karkit oli vähän jännittäviä, kun mä tykkäsin. Mun lempielokuva oli se tipu, se Jennyn ja Saran. Se oli helppoa etsiä se mun ötökkä, kun mä tiesin, että se oli punainen, kun mä olin värittänyt sen. Mulla on tabletti kotona, se elokuvan näyttäminen oli uhan helppoa. Se oli kivaa, kun sai vaihdettua sen värin sen ötökän. 

Cecilia 5v." En oo ennen nähnyt piirustus- tai värityskuvia mitkä liikkuu. Se oli ihan kivaa Mä voisin näyttää tollai elokuvia toisenkin kerran, jos me tehdään niitä. 

Jenny 4v." Mukavinta oli kun sai syödä karkkia. Tykkäsin myös elokuvista. Mulla oli pikkulintu elokuva. Se oli hyvä ja Luukaksen nalle elokuva ja Emilian leijona elokuva. Katseleminen oli musta kivempaa kuin esittäminen sillä tabletilla. 

 Kuvassa lapset leikkivät

Emilia 4v." Kun me syötiin niitä herkkuja se oli kivaa. Se oli helppoa se esittäminen. Mulla on kotona ipad, ei tablettia. Värittäminen on myös kivaa ja helppoa. Nyt mun nimenkin kirjoittaminen on helppoa. 

Sara 4v."Karkit oli kivointa. Mun lintuelokuva oli kivoin. Se tabletilla esittäminen oli helppoa, kotona on tabletti myös. Se lintu vaihtoi väriä. En muista muuta. 

Viivi 5v." Siinä oli elokuvia ja aikalailla hauskaa. Kaikki oli hauskaa, koska mulla oli vähän sellaista outoa; en tiedä miksi, jonkun takia. Siellä oli karkkia ja popparia- kahta erilaista popparia ja irtokarkkeja ja pihlajanmarjakarkkia. Siellä syötiin ja katseltiin elokuvia. Siellä oli... Siellä sadussa kerrottiin, että lintu ei syö matoa, mutta se söi. Se oli mun satu! 

Osin käytimme sadutuksissa tablettia, mutta kaikkien lasten sadutuksessa ei. Osa kertoili vuolaasti tarinoita ilmankin, osa tarvitsi lisäkysymyksiä. Lapset olivat iältään kaksi ja puolivuotiaista viisi ja puoli vuotiaisiin. Tabletin käyttö ja Quiver ohjelma ei ollut henkilökunnalle entuudestaan kovin tuttua, joten vähän kömpelöähän se käyttö välillä oli ja salasanakin oli välillä hukassa…Värityskuvat ovat ryhmässämme muutenkin suosittuja ja se kun oma kuva herää henkiin vaikutti olevan todella mieluista. Me aiomme tulevaisuudessa käyttää ohjelmaa uudelleenkiin.

varhaiskasvatuksen opettaja Raili Virtala

Päivitetty 12.2.2020