Martinkaaren päiväkodin jäätelöleikki

Jäätelöleikki Martinkaaren päiväkodin pihalla

Aurinko paistaa täydeltä terältä ja lämmittää jo kovin Martinkaaren päiväkodin pihaa. Pieni tuulen väre tuo kevään ihan lähelle. On jäätelöleikin aika! Jäätelökioski on ollut jo aiemmin tällä viikolla auki, silti yhä asiakkaita riittää ja myös ostajilla on kivaa. Alla kuva edellisen kerran jäätelökaupan tarjonnasta.

kuvassa liitutaululle liiduilla tehdty jäätelöhinnasto ja erilaisista jäätelöannoksista kuvaus

Tänään torstaina oli jäätelökioski jälleen auki. Millaisen jäätelön juuri nyt haluaisin? Valintaa helpottamaan oli tehty kuva erilaista jäätelötötterömalleista sekä tötteröiden hinnoista. Aikuinen avusti asiakasta ja myyjää.

lapsi valitsee jäätelöannoksen kuvallisen tuen avulla

Kuinka monta kiveä jäätelö maksoikaan, kun siinä oli kaksi palloa? Mitä sanotaan, kun jäätelö ojennetaan ostajalle ja mitä ostaja sanoo, kun saa jäätelön jäätelönmyyjältä. Kuinka raha annetaan ja mitä silloin sanotaan. Myyjän pesti oli houkutteleva, siihen moni halusi. Omaa myyjän vuoroa odoteltiin sekä sitä hiekkakauhaa, jolla sai pyöriteltyä kivoja jäätelöpalloa kosteasta hiekasta.

aikuinen auttaa lasta jäätelön valinnassa ja maksamisessa

Oli mukava huomata, että leikki kiinnosti lapsia yli ryhmärajojen. Leikissä oli luontevasti mukana 1–5-vuotiaita lapsia. Eikä sekään haitannut, ettei pienen asiakkaan sanavarastossa ollut vielä montakaan sanaa. Jonossa oltiin ja omaa jäätelöä odotettiin, taisi joku sitä oikeasti maistaakin…

lapsi ja jäätelö.jpg

Jäätelöleikki jatkuu ja kuulemme siitä vielä myöhemmin Yötähtien kertomana...

  Varhaiskasvatuksen opettaja Anne Knape

Päivitetty 15.4.2021