Lasten Teams-tapaamiset Aamutuulessa

Aamutuulen päivähoidossa aloitettiin kevään aikana lasten Teams-tapaamiset. Sovittiin, että jokainen ryhmä vuorollaan kutsuu yhteiseen lauluhetkeen. Saimme siis iloksemme nauttia 6 kertaa yhdessäolosta tieto- ja viestintätekniikkaa hyödyntäen. Meidän aikuisten tekninen opettelu ja aina ei ihan oikeaan nappiin osuneet sormet toivat TVT:n osaksi arkeamme. Teams-lauluhetket olivat oivallinen tilaisuus huomioida mediakasvatusta toimissamme ja herättää lasten kanssa mielenkiintoisia keskusteluja. Lauluhetkillä nähtiin ja kuultiin live-esityksiä, videotallenteita, powerpointteja ja iloisia tervehdyksiä. Jotkut osallistuivat tapaamiseen suurelta screeniltä, toiset pikkunäytöltä ja jotkut jopa metsäretkeltä.

kuvassa on pörröinen siilikäsinukke

Nopon ryhmän kutsumassa Teamsissä siilikäsinukke toivotti koko ruudun täydeltä kaikki tervetulleiksi ja sitten laulettiin kevätlauluja ja arvuuteltiin kuvia ja sanoja. Lapset saivat kivan esiintymiskokemuksen ja yhdessäolontunteen, kun ruudulta nähtiin tuttuja.

Aikuisilta tapaaminen vaatii etukäteisvalmisteluja; ohjelma, videot ja powerpointit valmistellaan ja varmistetaan laitteiden sujuva toiminta. Silti meillekin tuli yllätyksiä ja kaikki ei heti toiminutkaan. Saimme kuitenkin kaiken hienosti sujumaan ja lapset kokivat kanssamme, että tekniikka vaatii osaamista ja me aikuisetkin sitä yhdessä opettelemme.

Kiitos kaikille mukavista hetkistä, niitä on mukava jatkaa ensi syksynä.

Siispä iloista kesää ja Teams-tapaamisiin!

Terveisin Nopon päiväkodin väki

Päivitetty 21.5.2021