Kruununmaan Eerontuvan Pipsa Possu

Kuvassa on Pipsa Possun perheen jäsenten värikuvat seinällä

Kruununmaalla, Eerontuvassa alle 3- vuotiaiden ryhmässä olemme syksyn aikana tutustuneet Pipsa Possun perheeseen.

Vasu keskusteluissa useampi vanhempi kertoi, kuinka Pipsa Possun hahmo kiinnostaa lasta.  Eerontuvan kasvattajat nappasivat idean ja Pipsa Possua alkoi näkyä ryhmän toiminnassa.

Ryhmän seinällä lapsia ilostuttaa Isä, Jyri, Pipsa ja Äiti possu sekä tietysti Jyrin maskotti Dinosaurus. Possuperheen ilmapalloista löytyy vasun eri oppimisen alueet ja ilmapallojen ympärille kootaan pikkuhiljaa valokuvin Eerontuvan toimintaa. Näitä seinällä olevia Possuja ihastellaan päivittäin.

Pienet Pipsa Possu perheen pehmohahmot rikastuttivat leikkiä ja toivat lisää intoa Pipsa fanitukseen.

Kuvassa lapsi leikkii Pipsa Possuilla matin päällä

Kunnes eräänä päivänä ryhmäämme oli huhun mukaan piiloutunut jotakin yllättävää. Jännittyneinä koko ryhmän kanssa lähdimme etsimään, mitä se voisi olla!? Etsiminen olikin hurjan kivaa sisätiloissa. Olimme jo metsäretkillä leikkineet piilosta, joten etsiminen oli tuttua puuhaa. Piiloista löytyi isot Possu perheen pehmohahmot. Voi sitä riemua ja ilon kiljahduksia, kun koko possu perhe löytyi!

Näitä pehmoja on ihana halata.

Pipsapossu suuri pehmolelu.jpg

Pehmohahmot ovat ahkerasti leikeissä mukana. Possuja hoidetaan, laitetaan heille ruokaa ja etsitään piiloista. Isä possulle on rakennettu pahvilaatikosta yhteistyöllä auto, jonne mahtuu myös lapsi kyytiin. Värittäminen kiinnostaa ja väristyskuvissakin seikkailee, kukas muukaan kuin, Pipsa Possu.  Possujen kanssa on jumpattu, laulettu, opeteltu käsitteitä iso- pieni, värejä, tunnetaitoja ja paljon muuta….

Ja tällä hetkellä myös Pipsa Possun perhe on sonnustautunut joulun odotukseen Eerontupalaisten kanssa.

Kuvassa Pipsa Possun perhe tonttulakit päässä

Varhaiskasvatuksen opettaja Merja Partanen

Päivitetty 4.12.2020