Hoidon alkaessa

Päiväkodissa aloittaminen

Hoitopaikkapäätöksen jälkeen päiväkodin johtaja ottaa lapsen perheeseen yhteyttä ja sopii ajan tapaamiselle. Tapaamisessa tehdään varhaiskasvatussopimus, joka on perheen ja hoitopaikan kasvatusyhteistyön alku ja pohja lapsen varhaiskasvatussuunnitelmalle. Lisäksi sovitaan tutustumiskäytännöistä: tutustumiskerrat ja -tavat suunnitellaan jokaisen perheen mukaan. Ennen hoidon aloittamista tai heti sen alussa perhe käy päiväkodin kasvattajan (varhaiskasvatuksen opettaja tai lastenhoitaja) kanssa aloituskeskustelun, jonka tarkoituksena on varmistaa lapselle hyvä hoidon aloitus.

Hoidon jatkuttua noin kaksi kuukautta päiväkodin kasvattaja (yleensä varhaiskasvatuksen opettaja) ja perhe tapaavat ja laativat yhdessä lapsen varhaiskasvatussuunnitelman. 

Perhepäivähoidossa aloittaminen

Hoitopaikkapäätöksen jälkeen perhepäivähoidon esimies eli päiväkodin johtaja ottaa lapsen perheeseen yhteyttä ja sopii ajan tapaamiselle perhepäivähoitajan luona. Tapaamisessa tehdään varhaiskasvatussopimus päiväkodin johtajan kanssa ja käydään aloituskeskustelu.  Lisäksi sovitaan tutustumiskäytännöistä.

Lapsen varhaiskasvatussuunnitelma laaditaan perheen, perhepäivähoitajan ja päiväkodin johtajan yhteistyönä, kun päivähoitoa on jatkunut noin kaksi kuukautta.

Kerhossa aloittaminen

Kerhopäätöksen jälkeen päiväkodin johtaja tai kerhon varhaiskasvatuksen opettaja ottaa lapsen perheeseen yhteyttä ja sopii ajan tapaamiselle. Tapaamisessa käydään kerhon aloituskeskustelu ja sovitaan tutustumiskäytännöistä.

Varsinaista lapsen varhaiskasvatussuunnitelmaa ei kerhoissa tehdä.

Päivitetty 14.12.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ