Varhaiskasvatuksen kevään 2021 hakuajat

Esiopetus ja esiopetuksen aloittavien sisarusten hakemukset

Esiopetuspäätökset toimintavuodelle 2021–2022 on tehty ja lähetetty tulevien esioppilaiden huoltajille. Jos et ole saanut esiopetuspäätöstä 2015 syntyneelle lapsellesi, ota yhteyttä palveluohjaukseen (yhteystiedot alla).  Toissijaisia esiopetushakemuksia ryhdytään käsittelemään helmi-maaliskuun vaihteessa.

Mikäli esioppilaan pienemmälle sisarukselle toivotaan varhaiskasvatuspaikkaa samasta yksiköstä, tulisi sisaren hakemus tai siirtohakemus tehdä 28.2.2021 mennessä.

Siirtohakemukset

Suosittelemme lapsen siirtymistä päiväkodista toiseen tai perhepäivähoidosta päiväkotiin elokuussa, jolloin uusi toimintavuosi käynnistyy. Mikäli toivotte, että lapsenne aloittaa elokuussa 2021 toisessa yksikköön, tulee siirtohakemus tehdä 28.2.2021 mennessä.

Uudet varhaiskasvatushakemukset

Uudet hakemukset (lapselle, joka ei ole vielä varhaiskasvatuksessa) tulee tehdä vähintään 4 kuukautta ennen hoidon alkua. Mikäli lapselle tarvitaan paikkaa elokuussa 2021, tulee hakemus tehdä 31.3.2021 mennessä. Hoidon tarpeen ollessa äkillinen työllistymisestä tai opiskeluiden aloittamisesta johtuen, on paikkaa haettava niin pian kuin mahdollista, kuitenkin viimeistään 2 viikkoa ennen kuin lapsi tarvitsee hoitopaikkaa.

Kerhohakemukset

Varhaiskasvatuksen kerhojen rakenne ja paikat (sijainti) selviävät maalis-huhtikuun vaihteessa. Tiedotamme asiasta tarkemmin varhaiskasvatuksen verkkosivuilla. Hakemukset elokuussa alkaviin kerhoihin tulee tehdä 30.4.2021 mennessä.

Hakemuksen tekeminen ja käsittely

Kaikki hakemukset voi tehdä sähköisenä osoitteessa: www.hyvinkaa.fi/varhaiskasvatus/hakeminen. Ohjausta ja neuvontaa varhaiskasvatuspaikoista sekä hakemisesta saa varhaiskasvatuksen palveluohjauksesta: varhaiskasvatus.palveluohjaus@hyvinkaa.fi puh. 0400 784 781/ 0400 784 791

Elokuun varhaiskasvatuspaikkapäätökset tehdään juhannukseen mennessä. Muuna aikana varhaiskasvatuksen aloittavien varhaiskasvatuspäätökset postitetaan perheille noin kuukautta ennen varhaiskasvatuksen alkua.

 

Yhteistyöterveisin

Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuspalvelut

 

 

Päivitetty 15.2.2021