Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke tuo lapset ja nuoret esille taiteen tekijöinä Suomen itsenäisyyden juhlavuonna 2017. Lasten ja nuorten taidekalenteri Suomi 100 -hanke on osa Suomen virallista itsenäisyyden juhlavuoden ohjelmaa.
Taiteen perusopetusta antavat oppilaitokset ja lastenkulttuurikeskukset tuottivat videoelokuvia verkossa julkaistavaan Lasten ja nuorten taidekalenteriin. Lyhytelokuvat ovat monitaiteellisia ja ne tuovat esille lasten ja nuorten näkökulman suomalaisuuteen ja 100-vuotiaan Suomen tarinaan. Hanke tuo esille erilaiset lapset ja nuoret tasa-arvoisesti juhlavuoden teeman ”Yhdessä” mukaisesti. Hankkeeseen osallistuvat eri taiteenalojen nuoret taitajat, esiintyjäryhmät ja tekijät eri puolilta maata.
Kuvataidekoulumme osallistui Taidekalenterin tekoon 10 videolla. Videot toteutettiin koulumme video-opettajien Tero Makkosen ja Ismo Virtasen opetusryhmissä PO3 (9-10v), PO6 (12-13v) ja Videon työpaja (13-16v) syksyn 2016 ja alkuvuoden 2017 aikana. Videot julkaistaan Suomi 100-sivustolla Suomi 100/Hyvinkään videot sekä täällä kotisivuillamme sitä mukaa, kun niitä julkaistaan.
Liputuspäivän eri roolit
Kalevalan päivä 28.2.
Minna Canthin päivä 19.3.
Mikael Agricolan päivä 9.4.
Vappu 1.5.
Eino Leinon päivä 6.7.
Jean Sibeliuksen päivä 8.12.
Lapset tulkitsivat liputuspäiviin liittyviä teemoja ja eläytyivät liputuspäivien taustalla olevien merkkihenkilöiden rooleihin. PO3:n oppilaat
Suomalaisen kirjailijan eri aikakaudet
Videossa lavastettiin kolmen eri aikakauden suomalaisen kirjailijan kuviteltu työskentelytilanne (Agricola, Lönnrot, nykykirjailija). Videon työpajan oppilaat
Minkä liputuspäivän haluaisin?
Liputuspäivä isovanhemmille
Liputuspäivä pitsalle
Liputuspäivä suklaalle

Kalevalan päivä 28.2.

Minna Canthin päivä 19.3.