Yhteistyö

YHTEISTYÖ MUIDEN OPPILAITOSTEN JA TYÖELÄMÄN KANSSA

Hyvinkään yhteiskoulun lukio on valmis tekemään yhteistyötä kaikkien koulun sidosryhmien kanssa. Tavoitteena on, että opiskelijat voivat hyödyntää muiden oppilaitosten tarjoamia opiskelumahdollisuuksia ja saada kokemusta työelämästä ja yleensä yhteiskunnasta.

Hyvinkään yhteiskoulu on omalta osaltaan mukana Hyvinkään - Riihimäen alueen ja KUUMA-kuntien oppilaitosten yhteistyöhankkeissa. Koulu järjestää Hyrian kahden tutkinnon tekijöiden lukio-opinnot ja mahdollisuuden osallistua ylioppilastutkintoon. Lukio tarjoaa myös muiden oppilaitosten opiskelijoille ja oppisopimuskoulutuksella oleville mahdollisuuden suorittaa lukio-opintoja.

Hyvinkään musiikkiopistossa ja Lasten ja nuorten kuvataidekoulussa opiskelevia lukion opiskelijoita tuetaan musiikin harrastuksessa esimerkiksi musiikkiopintojen hyväksilukemisella osaksi lukio-opintoja.

Yhteistyö Hyvinkään Opiston kanssa

Opiskelijoillamme on mahdollisuus valita osaksi lukio-opintojaan kielten kursseja Hyvinkää Opistosta. Tarjolla on mm. italiaa, viroa, kiinaa, japania, viittomakieltä, suomea maahanmuuttajille. Lukiokurssi muodostuu 28 oppitunnista. Kursseille pitää ilmoittautua rehtorille tai lukion kansliaan. Tarkemmat tiedot Opiston nettisivuilta ja kotiin jaettavasta kurssivihosta. Lukiolaisten kokonaiskiintiö on 15 opiskelijaa. Paikat jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Opetus on maksutonta.

Päivitetty 4.8.2015