Poissaolot ja lomat

Poissaolot ja lomat

Opiskelijan tulee osallistua opetukseen, ellei hänelle ole myönnetty siitä vapautusta. (Lukiolaki § 25)

Poissaolot tulee selvittää Wilmassa mahdollisimman pian. Selvitetyssä poissaolossa tulee aina olla myös sanallinen selvitys. Mikäli sanallista selitystä ei halua laittaa näkymään opettavalle opettajalle, voi käydä rehtorin tai opiskeluhuoltohenkilöstön kanssa selvittämässä poissaolon syyn ja tällöin Wilmaan voi laittaa esim. tekstin asia sovittu rehtorin kanssa. Mikäli opiskelija on poissa yli kaksi opetuskertaa (75 min.)  kurssilta, opettaja arvioi yhdessä opiskelijan kanssa, onko kurssin jatkaminen mahdollista. Oikeus suorittaa kurssi voidaan myös evätä liiallisten poissaolojen vuoksi riippumatta poissaolon syystä, jos opettaja katsoo, ettei hän voi arvioida kurssia puuttuvan näytön vuoksi.

Koeviikon poissaoloista on oltava lääkärin tai terveydenhoitajan todistus tai huoltaja ilmoitus rehtorille koepäivän aamuna.

Alle 18-vuotiaiden opiskelijoiden poissaolot selvittää huoltaja. Jos poissaolo kestää yli 3 päivää, on asiasta oltava yhteydessä ryhmänohjaajaan/rehtoriin.

Ennalta tiedettyihin poissaoloihin anotaan hyvissä ajoin ryhmänohjaajan tai rehtorin lupa. Anomus ryhmänohjaajalle tehdään Wilmassa ja rehtorille wilman hakemukset ja päätökset -välilehdeltä. Mikäli poissaolo kestää yli viisi päivää anomus tehdään rehtorille, muussa tapauksessa ryhmänohjaajalle. Mahdolliset korvaavat tehtävät tulee sopia ennen lomaa. Mikäli opettaja ei pysty poissaolojen vuoksi arvioimaan kurssia, luopuu opiskelija suoritusoikeudesta. Päätös lomasta tulee Wilman kohtaan hakemukset ja päätökset sekä tuntimerkinnät-taulukkoon ko päivien kohdalla.

 

Päivitetty 15.3.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ