Opiskelijaksi hykkiin

Opiskelijaksi Hyvinkään yhteiskoulun lukioon

Hyvinkään yhteiskoulun lukio on monipuolinen ja menestyvä yleislukio Hyvinkään ydinkeskustassa. Painotamme erityisesti taideaineita, mutta myös kansainvälistyvä Suomi ja oma lähiympäristö on otettu huomioon monipuolisessa kielten ja reaaliaineiden tarjonnassa.

HYK

Lukiossamme erityishuomion saavat taideaineet. taidepainotteisuus näkyy mm. siten, että opiskelijamme voivat valita opintoja Hyvinkään taidekouluista tai suorittaa useita kuvataiteen, musiikin tai teatteritaiteen kursseja sekä lukiodiplomeja. Diplomin voi suorittaa mm. musiikissa, kuvataiteessa, teatteritaiteessa, liikunnassa ja mediassa.

Pitkinä kielinä lukiossamme voi opiskella englantia, saksaa, ranskaa ja lyhyinä kielinä saksaa, ranskaa, espanjaa, venäjää ja latinaa. Myös matemaattis-luonnontieteellisiä aineita voi opiskella laajasti. Koulumme aikuislinjalla on laaja iltaopetuksen tarjonta, jolla opintoja voi lukio aikana täydentää, kerrata ja rytmittää omien mahdollisuuksien ja kiinnostuksen mukaan. Hyvinkään yhteiskoulu tekee tiivistä yhteistyötä Hyvinkään muiden toisen asteen oppilaitosten kanssa. Opiskelijat voivat suorittaa yksittäisiä kursseja tai kokonaisia opintojaksoja ammatillisessa koulutuksessa tai osallistua yhteiseen urheiluvalmennukseen.


Esimerkkejä kursseistamme:

- Suullisen kielitaidon kurssit - Valokuvauskurssi
- Kuntosalikurssi - Teatteri-ilmaisu
- Luova kirjoittaminen - Kitarakurssi
- Seikkailuliikuntakurssi - Kuvankäsittelykurssi
- Kirjallisuuskurssi - Poplaulu
- Fysiikan ja kemian työkurssit - Bändikurssi
- Taideopinnot - Laaja valikoima B2/B3-kieliä
saksa, ranska, venäjä ja espanja

Taidelinja

Vuosittain uusista opiskelijoista muodostetaan yksi taidepainotteinen ryhmä. Osa taideryhmän opiskelijoista suuntautuu musiikkiin ja teatteri-ilmaisuun ja osa kuvataiteisiin. Ryhmään haetaan normaalisti yhteishaussa koulumme tunnuksilla.

Taidelinja toimii tiiviissä yhteistyössä Hyvinkään taidekoulun kanssa. Kouluilla on yhteisiä tiloja ja laitteita, mikä mahdollistaa myös lukiolaisille laajan opintotarjonnan.

Erityisen ylpeitä olemme ahkerista ja iloisista opiskelijoistamme, joilla on kunnianhimoisia jatko-opintotavoitteita. Ehkäpä juuri tästä syystä ylioppilaskirjoitusten tulokset ovatkin perinteisesti olleet huomattavasti valtakunnallista keskitasoa paremmat.

"Maalitahroja ja mustavalkoisia valokuvia"

HYK:in taidepainotteisuudella oli suuri merkitys lukiota valittaessamme. Me kaikki olemme kiinnostuneita taideaineista ja harrastamme piirtämistä ja maalaamista. HYK on ainoa taidepainotteinen lukio täällä päin, joten päätös hakea HYK:iin oli aika selvä.

Taidejaksossa opiskelimme maalausta, grafiikkaa, valokuvausta, piirtämistä sekä kuvanveistoa. Maalaaminen oli ainakin meidän lempiaineemme. Tunneilla mm. teimme itse taulupohjat kankaasta, puu-listoista ja pohjustusaineesta. Aiheet olivat melko tavallisia: maisema, ryhmä ihmisiä ja vastavärit, mutta haasteena olikin tehdä tavallisesta aiheesta epätavallinen taulu. Grafiikassa harjoittelimme kuparilevyjen kaiverrusta, syövyttämistä ja kuvien painamista. Valokuvauksen aiheet olivat mielenkiintoisia ja vaihtelevia. Kameran käyttö selkeytyi ja kuvaamisen perusasiat tulivat hallintaan. Piirrustuksessa piirsimme hiilellä käyttämällä tavaroita sekä patsaita malleina. Kuvanveistossa teimme kipsistä reliefejä sekä patsaita.

Jakson jälkeen oli rentoutunut olo, stressistä ei ollut tietoakaan koeviikon puuttuessa. Taidejakso opetti paljon uusia asioita ja antoi lisää varmuutta taiteilemiseen sekä eri ideoiden kokeilemiseen. Jos siis olet vähääkään taiteesta kiinnostunut, niin mene taidejaksolle, mutta varaudu maalisiin, kipsisiin ja hiilisiin vaatteisiin!"
Caro Helemäe 08B, Aino Pesonen 08B ja Marica Pöysti 08B

Miksi hain hykiin?

- Halusimme ehdottomasti Hyvinkään Yhteiskoulun lukioon, koska se omaa hyvän sijainnin keskustassa, kävelymatkan päässä palveluista. Olimme kuulleet, että hykistä löytyy tasokkaita opettajia ja se pitää paikkansa. Lisäksi mielenkiintoa toi mahdollisuus valita lukuisia kursseja taideaineista.
Olemme tyytyväisiä valintaamme, sillä Hykistä löytyy mukava ilmapiiri ja viihtyisät oltavat!
- Iida ja Eve

- Haimme HYK:iin ensisijaisesti, koska HYK oli meille paras vaihtoehto koko kaupungissa hyvän maineen, sijainnin, loistavan ilmapiirin ja tasokkuuden takia. Lisäksi taidelinja yhdistää meitä luovia ihmisiä ja iltalukio tarjoaa lisää opiskelumahdollisuuksia. HYK on ehdottomasti paras

- Katri ja Juho

 

Tulimme HYK:iin, koska se oli lähellä ja hyvin menestynyt ja koska emme halunneet jäädä kotiseudun lukioon. Aluksi luonnollisesti jännitti, koska ei tuntenut ketään, mutta hyvä yhteishenki yllätti positiivisesti ja luokaton lukio on mielestämme kiva, koska miltei jokaisella kurssilla tutustuu uusiin ihmisiin. Kavereita oli helppo saada, vaikka monet tunsivatkin toisensa ennestään. Bussimatkojen aikana ehtii vaikka tehdä läksyt, tai nukkua, joten niistäkään ei ole ollut liiaksi vaivaa.

- Emma ja Laura

 

Päivitetty 25.2.2015