Islanti 2016

Hykkiläiset Islannissa 10.-14.11.16

Neljän päivän kulttuurimaantieteellinen leirikoulu oli hyvin ohjelmallinen. Tutustuimme reykjavikilaiseen lukioon, jossa on yli tuhat opiskelijaa. Koulun (Menntaskólinn við Hamrahlíð) kurssitarjonnassa on mm. parikymmentä kieltä, teatteritaidetta ja kotitaloutta. Koulussa on oma kirjasto (ja informaatikko siellä töissä). Kouluvierailun lisäksi tutustuimme Islannin asutushistorianäyttelyyn, Alvar Aallon suunnittelemaan Pohjolan taloon sekä Reykjavikin maamerkkiin Hallgrimskirkjaan.Kuva Reykjavikista, jossa näkyy taloja ja kirkko

Peri-islantilaiseen tapaan vietimme lauantai-illan Laugardalslaugin maauimalan lämpimissä altaissa. Ihmisillä on tapana seurustella ja rentoutua kaupungin lukuisissa uimaloissa. Kerrottakoon, että Islannin kouluissa on uintipakko: lukioikäisiksi asti uimaloissa käydään joka viikko koulun puolesta. Islantilaiseen kulttuurihistoriaan ja ruokaperinteeseen perehdyimme kolmen tunnin kurssilla. Rohkeimmat uskalsivat maistaa keitetystä lampaan päästä silmää ja korvaa.

Luonnonmaantieteellinen osuus hoitui Kultaisen kolmion retkellä, jolloin ihastelimme mannerlaattojen erkanemiskohtaa þingvellirin kansallispuistossa. Myös komea Gullfossin putous ja Geysirin kuumien lähteiden alue tuli tutuksi.

Kuva Gullfossin putoukselta

Leirikoulu Islantiin oli ensimmäinen laatuaan. Matkalla oli 21 opiskelijaa ja 2 opettajaa. 

Päivitetty 5.2.2020