H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

SENIORIPAJAT

Hyvinkään taidemuseon seniorit kokoontuvat kuvataiteen äärelle kaksi kertaa kuukaudessa. Taideiltapäivät pidetään parillisilla viikoilla tiistaisin klo 12–15. Syksyn 2022 ensimmäinen tapaaminen järjestetään 20.9.2022. Tervetuloa mukaan!

Työpajoissa maalataan, piirretään, muovaillaan, tehdään grafiikkaa ja kokeillaan uusia ilmaisumuotoja. Osallistuminen ei vaadi aikaisempaa kokemusta, kiinnostus kuvataiteisiin ja kokeilunhalu riittävät. Syyskaudella 2022 työskentely nivoutuu taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttelyn teemoihin. Käydään kurkistamassa myös Villa Artun galleriaan, jossa päästään tutustumaan nuorten kuvantekijöiden näkemyksiin suuresta ja pienestä.

Olet tervetullut taideiltapäiviin yksin tai ystävän kanssa! Voit käydä kerran tai olla mukana koko kauden. Tapaat ryhmässä muita kuvataiteen ystäviä, joiden kanssa pääset vaihtamaan ajatuksia ja kokemuksia elämästä ja taiteesta. Näyttelyiden teokset innoittavat osallistujia omiin kuvallisiin tulkintoihin. Senioripajat ohjaa museolehtori TaM Laura Wiio- von Konow.

Pajamaksu 7 € sisältää museokeskuksen sisäänpääsyn, ohjatun työpajan materiaaleineen ja kahvitarjoilun. Pajoihin otetaan ensimmäiset 12 osallistujaa ilmoittautumis¬järjestyksessä. Ilmoittautumiset viimeistään edellisenä päivänä: 040 480 1644 / taika@hyvinkaa.fi.

SYKSY 2022 

20.9. klo 12–15 Kivi kuvassa.
Tuo mukana itsellesi tärkeä kivi tai muu luonnon muisto inspiraatioksi. Tutkitaan, tarinoidaan, piirretään ja maalataan.

4.10. klo 12–15 Yhdessä luontoon! -iltapäivä.
Opastettu kierros IC-98: Haavoitettu maa -näyttelyyn. Nautitaan kahvit museolla ja lähdetään ulos piirtämään luonnon tarjoamilla väreillä ja välineillä. Varusteiksi säänmukainen vaatetus. Iltapäivä on osa valtakunnallista vanhustenviikon ohjelmaa. Vapaa pääsy.

1.11. klo 12–15  Metsän huokaus
Valmistetaan UV-valossa hohtavia kuvia ja asetelmia.

15.11. klo 12–15  Luonnonmustaa
Tutkitaan mustan sävyjä ja materiaalien luonnetta välineinä kiinalainen tussi, vesiväri, hiili ja liitu.

29.11. klo 12–15  Pieni, suuri maailma
Tutustutaan Minimus Maximus -näyttelyyn Villa Artun galleriassa ja jatketaan teemasta taidemuseolla. Kokoonnu­taan museokeskus Taikan edessä klo 12.

13.12. klo 12–15 Kortit kiertoon – PAR AVION
Perehdytään postitaiteeseen ja tuunataan vanhoista postikorteista uusia kortteja ja koristeita. Ota omia kortteja mukaan!

Päivitetty 29.8.2022