H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

Taiteilijatapaamiset

Tervetuloa tapaamaan taiteilijoita! Happy Valley -näyttelyn taiteilijat Merja Puustinen & Andy Best saapuvat Hyvinkään taidemuseoon taiteilijatapaamiseen sunnuntaina 12.9. ja 3.10. Pistä kalenteriin ylös tärkeät päivämäärät ja valmistaudu kokemaan Happy Valley yhdessä taiteilijoiden kanssa klo 15.

Kuva- ja mediataiteilijat Merja Puustinen & Andy Best ovat tunnettuja kokeellisista kuva-, media-, kaupunki-, ympäristö- ja performanssitaiteen teoksista. Hyvinkään taidemuseossa 31.10. asti esillä oleva Happy Valley -näyttely tarkastelee ihmiskunnan ja luonnon katoavaa suhdetta. Ison salin seiniä kiertävän hirviökulkueen maalaaminen on osa näyttelykokemusta ja yhteisöllisesti osallistavalla pedagogisella ohjelmalla on keskeinen merkitys taiteilijaparin näyttelyissä. Happy Valley -näyttelyssä esillä olevat teokset ovat Kaapon gallerian Paradise Express -teosta lukuun ottamatta uusia ja ensi kertaa esillä Hyvinkään taidemuseossa.

Merja Puustinen ja Andy Best näyttelyssään.
Merja Puustinen ja Andy Best näyttelyssään.


Yleisöopastukset

keskiviikkona 15.9., 29.9., 13.10. ja 27.10. klo 17 yleisöopastus Happy Valley -näyttelyyn

Happy Valley -näyttelyyn tutustuminen näyttelyn museolehtorimme Laura Wiio-Von Konowin opastuskierroksella. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia.

Happy Valley on taiteilijoiden Merja Puustinen & Andy Best koko perhettä puhutteleva ja osallistava näyttely Hyvinkään taidemuseossa. Ison salin jättimäiset, ilmatäytteiset veistokset sekä seiniä kiertävä muraali ovat ottaneet muotoja entisaikojen merimonstereista ja erilaisten nilviäisten risteymistä. Näyttelyn teokset ovat kokonaisuudessaan kuin myyttinen pelkotila tai juhlimisen jälkeinen värikäs painajaisuni – Liskojen yö. Teokset ja näyttely tarjoavat kaikille jotain. Näyttely on visuaalisesti vaikuttava räikeiden värien ja suurien muotojen kautta, samalla tarkastellen myös kriittisesti ihmiskunnan toimintaa maapallolla. Tervetuloa Hyvinkään taidemuseoon!


Vanhustenviikko 3.-10.10.2021

Hyvinkään taidemuseo osallistuu viikon ohjelmaan tarjoamalla kaikille avoimen, maksuttoman senioripajan tiistaina 5.10. klo 13–15.

Tapaamiseen sisältyy opastus Merja Puustisen ja Andy Bestin näyttelyyn klo 13 ja klo 14.15. Kahvitarjoilu klo 13.45 ja klo 15. Kävijät voivat osallistua omaan tahtiinsa merelliseen ”Pullopostia”- työpajaan museon isossa salissa. Kahvin aikana kerätään myös toiveita yhdistyvien museoiden senioreille suunnattavasta ohjelmasta. Tapahtuman ohjaa museolehtori Laura Wiio – von Konow.

Koronarajoitusten vuoksi kumpaankin työpajaan mahtuu 10 osallistujaa. Varmista oma paikkasi ilmoittautumalla etukäteen taidemuseo@hyvinkaa.fi tai p. 040 480 1644.


#taideterkut

Hyvinkään taidemuseon taideterkkujen ajatus on jakaa iloa ja lähettää terveisiä taiteen keinoin, sekä kannustaa huomaamaan isot ja pienet taideteot ympärillämme. Taideterkut on teemoittain vaihtuva nettitaidenäyttely, johon kuka tahansa voi osallistua. Tule mukaan lähettämällä meille kuva omasta teoksestasi tai tägää somessa #taideterkut.

Hirviö-teema 

Uusin aiheemme on Happy Valley -näyttelyn innoittama hirviö-teema. Näyttelyssä suuret ilmatäytteiset veistokset ja seiniä kiertävä muraali ovat vallanneet taidemuseon Ison salin. Tule tekemään oma mini-hirviösi taidemuseon Taidelabraan muovailuvahasta tai osallistu mukaan tekemällä hirviö kotonasi. Taiteile juuri sellainen hirviö, kuin itse haluat! 

Nappaa hirviöstäsi kuva ja lähetä se meille taidemuseo@hyvinkaa.fi tai osallistu instagramissa ja facebookissa merkitsemällä #taideterkut, niin pääset mukaan yhteisölliseen nettitaidenäyttelyyn. Julkaisemme jakamianne kuvia somessa ja nettisivuillamme omassa galleriassa. Osallistuessasi sinulla on myös mahdollisuus saada Taidelabraan liittyvä yllätyspalkinto! PS. Tiesittehän että kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät aina veloituksetta taidemuseoomme?

Taideterkut kuvagalleria hirviöt

Taideterkut kuvagalleria talviaiheet

Taideterkut kuvagalleria irisointi


Päivitetty 3.9.2021