H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

la 3.12. Taianomainen joulunavaus

Tervetuloa museokeskus Taikan joulunavaukseen lauantaina 3.12. klo 11–17.

Taikassa voit osallistua nonstop-piparityöpajaan, jossa voit päästää luovuutesi valloilleen ja koristella piparisi tarjolla olevilla aineksilla. Paja auki niin kauan kuin koristeita riittää.

Voit myös liittyä yhteisötalo Onnin käsityökerholaisten seuraan rentoutumaan käsitöiden parissa ja kuulemaan, millaista toimintaa kerho järjestää. Omat keskeneräiset käsityöt mukaan! Taikan aulassa on myös käsityökerhon lankakeräyspiste, johon voit lahjoittaa lankoja. Käsityökerholaiset taikovat lahjoituksista neuletuotteita niitä tarvitseville.

Pajalaisille ja muille museovieraille glögitarjoilu museokeskuksen aulassa. Samalla voit tehdä ihania joululahjaostoksia museokaupastamme.

Illalla museokeskuksen sulkeutumisen jälkeen 17.30 alkaen on ennakkoilmoittautuneille ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maksulliseen skumppajooga-workshopiin tyhjässä museossa. Tule, koe, rentoudu ja nauti kaikilla aisteillasi! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet alla.

Museokeskus Taikaan on klo 11–17 vapaa sisäänpääsy. Esillä taidemuseon puolella ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttely ja kokoelmanäyttely Taidelabra, sekä Hyvinkään kaupunginmuseon puolella Hyvinkään lentokentän värikkäitä vaiheita esittelevä Tie taivaan sineen.

la 3.12. klo 17.30 Skumppajooga
Tarjolla on ainutlaatuinen kokemus, kun ihana Terhi Talvela pitää jooga-workshopin taiteen keskellä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttelyssä. Osallistujat voivat tutustua museokeskuksen näyttelyihin ennen workshopin alkua.

Skumppajooga-workshopin hinta on 45€/henkilö ja kesto 2,5h (klo 17:30-20).

Workshopin aikana avataan kehoa asanoilla eli joillekin yin joogasta tutuilla asennoilla ja lisäksi puretaan kireyksiä manipuloimalla triggerpisteitä tennispallojen ja joogatiilen avulla. Tällä 2,5 tunnin workshopilla saadaan lisättyä liikkuvuutta ja kehon rentoutta yhdellä käsittelyllä. Loppurentoutukseen yhdistetään tässä workshopissa myös lyhyt sointukylpy äänimaljoilla. Tule, koe, rentoudu ja nauti kaikilla aisteillasi! Tämän paremmaksi ei joulun odotus voi muuttua.

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset workshoppiin taidemuseo@hyvinkaa.fi tai soittamalla +35840 480 1644. Saat vahvistuksen yhteydessä ohjeet workshoppiin saapumisesta. Workshop toteutetaan, kun osallistujia on 10 henkilöä. Paikkoja on rajoitettu määrä, joten varaathan paikkasi ajoissa!


la 10.12. Joulukuun rento ja rauhallinen tapahtumapäivä

Tervetuloa museokeskus Taikaan nonstop-lahjapussityöpajaan, jossa pääset koristelemaan personallisia paperisia lahjapussukoita joulua varten.

Tule samalla lahjaostoksille museokauppaamme ja ilahduta läheistäsi jouluna esimerkiksi vuoden mittaisella pääsylipulla museoihin. Museokortti pakataan kauniiseen kirjelahjaan, jonka saat heti mukaasi. 

Kello 14 järjestetään rento kierros kaikkiin kolmeen museokeskuksen näyttelyyn. Esillä on taidemuseon puolella ihmisen ja luonnon suhdetta käsittelevä taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttely ja kokoelmanäyttely Taidelabra, sekä Hyvinkään kaupunginmuseon puolella Hyvinkään lentokentän värikkäitä vaiheita esittelevä Tie taivaan sineen.

Taikan aulassa on myös käsityökerhon lankakeräyspiste, johon voit lahjoittaa lankoja. Käsityökerholaiset taikovat lahjoituksista neuletuotteita niitä tarvitseville.

Illalla museokeskuksen sulkeutumisen jälkeen on ennakkoilmoittautuneille ainutlaatuinen tilaisuus osallistua maksulliseen, äänimaljoilla toteutettavaan sointukylpyyn klo 17:30-18:30. Tule, koe, rentoudu ja nauti kaikilla aisteillasi! Lisätietoja ja ilmoittautumisohjeet alla.

la 10.12. klo 17.30 Sointukylpy
Tervetuloa museokeskus Taikan rentoon jouluun laskeutumiseen. Iltaohjelmassa lauantaina 10.12. IC-98:n Haavoitettu maa -näyttelyssä on ihanan Terhi Talvelan pitämä sointukylpy. Workshopin hinta on 25€/henkilö (17:30-18:30).

Sointukylpy on keino hoitaa omaa kehoaan ja omaa mieltään. Tiibetiläisten käsin taottujen äänimaljojen värähtely etenee kudoksissa stimuloiden kehon omia korjausprosesseja, tasapainottaen ja palauttaen kehoa sekä lisäten hyvinvointia. Tunnin aikana pääset nauttimaan ensisijaisesti äänimaljojen kauniista soinnista; mukana ovat lisäksi myös koshit melodisine äänineen, meren kohinaa simuloiva merirumpu, soluissa resonoiva gongi ja heleät thingsat. Eli luvassa on varsinainen kattaus äärimmäisen rentouttavaa äänimaisemaa keskellä IC-98:n Haavoitettu maa -näyttelyä. Museokeskuksen näyttelyihin voi tutustua ennen workshopin alkua.

Tunnusomaista Terhin tunneille on rentous, huumori ja täydellä sydämellä tekeminen. Hyvä on annettu meille jaettavaksi, joten tule saamaan siitä oma osasi, olet lämpimästi tervetullut!

Lisätietoja ja sitovat ilmoittautumiset workshoppiin taidemuseo@hyvinkaa.fi tai soittamalla +35840 480 1644. Saat vahvistuksen yhteydessä ohjeet workshoppiin saapumisesta. Workshop toteutetaan, kun workshoppiin osallistuu 10 henkilöä. Paikkoja on rajoitettu määrä, joten varaathan paikkasi ajoissa.
ke 14.12. klo 14 Varttiopastus: Haavoitettu maa
Taiteilijaryhmä IC-98:n Haavoitettu maa pimentää Hyvinkään taidemuseon ison näyttelysalin syksyn ajaksi. Tummasävyinen näyttely kutsuu katsojan sisään maailmaansa, jossa aika kulkee omaa vauhtiaan. Tule taidemuseon intendentti Aura Dufvan vetämälle varttiopastukselle kuulemaan lisää näyttelyn teoksista. Opastukselle mahtuu 25 henkilöä ja se sisältyy sisäänpääsymaksuun.
Päivitetty 29.11.2022