H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

la 27.8. ja su 28.8. klo 14 Sitten ajat muuttuivat-dokumentti
Tule nauttimaan elokuvan taiasta. Museokeskus Taika esittää Antti Kuivalaisen dokumenttielokuvan Sitten ajat muuttuivat (2022), joka juhlistaa Suomen maineikkaimman rock-instituution Tavastia-klubin 50-vuotista taivalta. Kesto 75 min. Sisäänpääsy museokeskuksen pääsymaksun hinnalla. Paikkoja rajoitetusti ja pop cornia tarjolla.

Vuosien saatossa Tavastiaa on paheksuttu, ihailtu ja ikonisoitu. Elokuva juhlistaa Tavastian 50-vuotista taivalta ja seuraa, miten Jussi Raittisen muistorikas Tavastia-rock taipuu uudelle vuosituhannelle garagerock-duo Ursus Factoryn käsittelyssä. Tavastia-muistonsa elokuvassa jakavat niin suomirockin pioneerit kuin uuden sukupolven muusikot. Raittisen ja Ursus Factoryn lisäksi ääneen pääsevät muun muassa Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Dokumentti käsittelee musiikkihistoriaa artistien henkilökohtaisten kokemusten kautta. Samalla se on kertomus koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutuksista Tavastian sekä artistien elämään. Juhlavuodesta tuli selviytymistarina ja dokumentista elokuva ihmisten kaipuusta yhteisten musiikkielämysten äärelle.

Red Carpet -leffalipulla pääset museokeskus Taikaan alennettuun hintaan 4€, alle 18-vuotiaat ja työttömät vapaa pääsy. Alennus on voimassa tapahtumaviikolla. Alennuksen saat Red Carpet -tapahtumalippua, kuten elokuvan ennakkolippua tai sähköistä kutsua näyttämällä.

Päivitetty 16.8.2022