H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

Tervetuloa mukaan #taideterkut -nettitaidenäyttelyyn!

 

Hyvinkään taidemuseon taideterkut on teemoittain vaihtuva nettitaidenäyttely, johon kuka tahansa voi osallistua. Tule mukaan tekemään yhteisöllistä nettinäyttelyä ja lähetä meille kuva omasta teoksestasi. Taideterkkujen ajatus on jakaa iloa ja lähettää terveisiä taiteen keinoin, sekä kannustaa huomaamaan isot ja pienet taideteot ympärillämme.

Taideterkut ovat yhdessä tekemistä ja ystävyyttä

Keräämme taideterkkuihin kuvagalleriaa eri paikoissa tehdyistä taideteoksista ja julkaisemme teoksia nettisivuillamme sekä Instagramin #taideterkut-oppaassa. Ensimmäiseksi etsimme teoksia, jotka oli valmistettu lumesta ja jäästä, luonnon omista materiaaleista. Seuraava teemamme on Irisointi, jonka saivat kunnian aloittaa Hyvinkään 8. luokkalaiset kulttuuripolkulaiset. Irisointi on optinen ilmiö, jossa värinvaihtelu esiintyy katselukulmaa vaihtamalla. Taidemuseossa esillä oleva brittitaiteilija Liz Westin Iri-Descent installaatio käyttää hyväkseen irisoivaa kalvoa. Luonnostakin voi löytää irisoivia pintoja esimerkiksi eläimistä tai mineraaleista sekä myös sateenkaari tai saippuakuplat näyttävät irisoinnin.


Hyvinkään taidemuseon museolehtori Laura Wiio-von Konow kertoo Liz Westin Iri-Descent
-installaatiosta ja siinä esiintyvästä irisoinnista ilmiönä.

Sateenkaari-selfie

Sateenkaari-selfie onnistuu parhaiten, jos saat kaverin mukaan ohjailemaan heijastuksia tai nappaamaan kuvan. Välineiksi tarvitset CD-levyn, taskulampun ja kameran. Kun tutkailet CD-levyn alapintaa huomaat sen heijastavan valoa eri väreissä. Suuntaamalla kohdistetusti valoa CD-levyn alapintaan saat aikaan heijastuksia, jotka muistuttavat sateenkaarta. Kääntelemällä CD-levyä ja valon tulokulmaa löydät parhaimmat heijastukset, joista voit napata kuvan. Sateenkaari-selfie on hauska tapa ”filtteröidä” kuva kotikonstein. Millaisia sateenkaaria sinä saat aikaiseksi?

Sateenkaarikartonki 

Näin teet kotikonstein hohtavaa, irisoivaa, sateenkaarikartonkia!

Tarvikkeet:
-mustaa kartonkia (irisointi näkyy parhaiten mustalla pohjalla)
-väritöntä kynsilakkaa
-astian täytettynä vedellä, johon kartonki mahtuu
-rohkeaa kokeilumieltä

Kartonki asetetaan veden alle, jonka jälkeen veden pinnalle tiputetaan tippa väritöntä kynsilakkaa. Kynsilakasta muodostuu vedenpinnalle kalvo, jonka on tarkoitus siirtyä kartonkiin samalla kun se nostetaan ylös vesiastiasta kuivumaan esimerkiksi talouspaperin päälle. Jos kuvio ei tartu ensimmäisellä kerralla, kokeile rohkeasti uudestaan. Tällä tekniikalla kartongin pinnalle syntyy upea irisointi-ilmiö ja näistä sateenkaaren väreissä hohtavista korteista saa tehtyä vaikka ihania pääsiäiskortteja!

Osallistujien teoksia julkaistaan kolmessa paikassa

Keräämme ja julkaisemme kuvia kolmeen eri esityspaikkaan: Hyvinkään taidemuseon kotisivuille ja taidemuseon pääoven vieressä olevalle diginäytölle sekä Instagramissa taidemuseon taideterkut-oppaaseen. Sosiaalisessa mediassa tägää #taideterkut, niin pääset mukaan näyttelyyn.

Osallistu kotisivujen ja diginäytön gallerian lähettämällä meille taidekuvasi tekstiviestillä tai WhatsAppilla numeroon 040 481 8410 tai taidemuseon sähköpostiin taidemuseo@hyvinkaa.fi.

Osallistuminen Instagramissa merkitsemällä #taideterkut kuvaasi, jonka haluat galleriaan. Tämän jälkeen lisäämme kuvan Hyvinkään taidemuseon #taideterkut -oppaaseen. Otathan huomioon, että kuvasi näkyy oppaassa vain, jos tilisi on julkinen.

Osallistuminen näyttelyyn edellyttää sitä, että sinulla on kuvankäyttöoikeus ja annat lähettäessäsi meille luvan julkaista kuvan nettisivuillamme sekä diginäytöllämme ja muissa viestintäkanavissamme. Pidätämme oikeuden olla julkaisematta kuvaa.

Taideterkut kuvagalleria talviaiheet

Taideterkut kuvagalleria irisointi

iri banneri hyvinkään taidemuseo taideterkut.png

Päivitetty 16.4.2021