H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

la 21.5. Pehmolelujen yökylä Taikassa
Pehmolelut pääsevät yökylään museokeskus Taikaan. Perheen pienimmät saavat tuoda iltapäivällä klo 14–17 rakkaimman pehmolelunsa yöksi museoon. Mitä lelut puuhaavat yöllä museossa, lähtevätkö ne lentämään, vai nauttimaan kesän kovimmista konserteista? Tämä paljastuu seuraavana päivänä. Lelut voi hakea sunnuntaina 22.5. klo 14–17 välillä. Mukaansa saa samalla diplomin ja valokuvan yöllisestä seikkailusta. Pehmolelujen yökyläily perustuu ajatukseen siitä, että kun lapsi uskaltaa jättää rakkaan lelunsa yökylään, omakin kynnys yökyläilyyn helpottuu jatkossa.

to 26.5. klo 14-16 Jussari soi:  Emmy June, Katri O, AWA ja Helmi Sipola
Helatorstaina perinteisen Yhden Päivän Jutun aikana taidemuseolla soi indiemusiikki, kun neljä paikallista tekijää yhdistävät voimansa. Museokeskus auki klo 11-17 ja meille on imainen sisäänpääsy koko päivän ajan.  

klo 14 Helmi Sipola
klo 14:30 AWA
klo 15:00 Emmy June
klo 15:30 Katri O

Emmy June on sielukas retropoppari, jonka musiikki kumartaa melodia- ja tekstilähtöisyydellään vahvasti singer-songwriter-perinteeseen. Henkilökohtaisissa lauluissa melankolia ja elämänilo kulkevat vahvasti käsi kädessä. Artisti on julkaissut kaksi roots-vaikutteista EP:tä (2020) ja äänittää nyt ensimmäistä kokopitkää albumiaan.

Debyyttialbuminsa julkaissut Katri O on vahva ja intensiivisen omaääninen laulaja lauluntekijä ja looper-artisti, jonka musiikissa 90-luvun grunge sekoittuu pohjoisen eksotiikalla sävytettyyn melodiseen laulaja-lauluntekijä musiikkiin. Keikalla Katri O luo äänimaailmoja kerros kerrokselta looper-pedaalin välityksellä. Lopputulos on yllättävä, hypnoottinen ja ainutlaatuinen hetkeen luotu teos.

AWA on tunnelmallista ja melodista poppia, jossa bändisovitukset ja suuret stemmalaulut ovat isossa roolissa. Musiikki on aina ollut AWAn väylä kanavoida tunteita ja käsitellä vaikeita asioita, joista on hankala puhua ääneen. Artistin keskeisimpiin arvoihin kuuluvat aitous ja rehellisyys.

Helmi Sipola on hyvinkääläislähtöinen laulaja-lauluntekijä ja muusikko, joka säveltää ja sanoittaa tunnelmallista suomenkielistä musiikkia. Keikalla kuullaan kappaleita akustisesti soolokeikan muodossa ensimmäistä kertaa. Laulut kertovat niin elämän pienistä ja suurista onnenhetkistä kuin myös surun, ikävän ja luopumisen vaikeudesta.

2.-4.6. Rockfest-etkot
Rockfest valtaa Hyvinkään!  Tule tsekkaamaan Suomen tunnetuimman rock-kuvaaja Tomi Palsan näyttely Rockfestin alkua odotellessasi tai sovi treffit kaverin kanssa museokeskukselle. Rockfest-rannekkeella sisäänpääsy 4 €!

su 10.7. Suomen kuvataiteen päivä
Museokeskus Taikassa juhlitaan Suomen kuvataiteen päivää. Päivä on Hyvinkäällä pitkään asuneen ja työskennelleen taidemaalari Helene Schjerfbeckin (1862–1946) syntymäpäivä. Päivän ohjelma tarkentuu myöhemmin. Vapaa pääsy.

la 30.7. Hyvinkää-päivä
Hyvinkää-päivänä 30.7. on kulunut 105 vuotta Aseman puukoulussa pidetystä Hyvinkään ensimmäisestä kuntakokouksesta, jossa päätettiin yksimielisesti Hyvinkään kunnan perustamisesta. Museokeskus Taikaan on koko päivän vapaa pääsy. Päivän ohjelma tarkentuu myöhemmin. 

su 7.8. klo 14 Taiteilijatapaaminen Tomi Palsan kanssa
Valokuvaaja Tomi Palsa kertoo vapaamuotoisesti työskentelystään ja Palsalandia – Tomi Palsan soivat kuvat -näyttelyn taustoista. Sisäänpääsy museokeskuksen pääsymaksun hinnalla. Kesto 45 min.


la 13.8.
Rocktehdas Hyvinkää valtaa museokeskus Taikan vol. 2
Tule katselemaan Tomi Palsan valokuvanäyttelyä ja nauttimaan elävästä musiikista, kun Rocktehdas Hyvinkää valtaa museokeskus Taikan. Päivän ohjelma tarkentuu myöhemmin. Sisäänpääsy museokeskuksen pääsymaksun hinnalla.

la 27.8. ja su 28.8. klo 14 Sitten ajat muuttuivat-dokumentti
Tule nauttimaan elokuvan taiasta. Museokeskus Taika esittää Antti Kuivalaisen dokumenttielokuvan Sitten ajat muuttuivat (2022), joka juhlistaa Suomen maineikkaimman rock-instituution Tavastia-klubin 50-vuotista taivalta. Kesto 75 min. Sisäänpääsy museokeskuksen pääsymaksun hinnalla. Paikkoja rajoitetusti ja pop cornia tarjolla.

Vuosien saatossa Tavastiaa on paheksuttu, ihailtu ja ikonisoitu. Elokuva juhlistaa Tavastian 50-vuotista taivalta ja seuraa, miten Jussi Raittisen muistorikas Tavastia-rock taipuu uudelle vuosituhannelle garagerock-duo Ursus Factoryn käsittelyssä. Tavastia-muistonsa elokuvassa jakavat niin suomirockin pioneerit kuin uuden sukupolven muusikot. Raittisen ja Ursus Factoryn lisäksi ääneen pääsevät muun muassa Ismo Alanko, J. Karjalainen, Aija Puurtinen, Ville Valo, Sanni ja Jare & VilleGalle.

Dokumentti käsittelee musiikkihistoriaa artistien henkilökohtaisten kokemusten kautta. Samalla se on kertomus koronan aiheuttaman poikkeustilan vaikutuksista Tavastian sekä artistien elämään. Juhlavuodesta tuli selviytymistarina ja dokumentista elokuva ihmisten kaipuusta yhteisten musiikkielämysten äärelle.

Päivitetty 20.5.2022