H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

MUSEOSSA TAPAHTUU

Yleisöopastukset

torstaina 1.7. klo 14 Kuraattorin kierros

Happy Valley -näyttelyyn tutustuminen näyttelyn kuraattorin Marjo Kuulan opastuskierroksella. 

torstaina 15.7. klo 14 Museolehtorin kierros

Happy Valley -näyttelyyn tutustuminen museolehtorimme Laura Wioo-Von Konowin opastuskierroksella. 

torstaina 22.7. klo 14 Museonjohtajan kierros

Happy Valley -näyttelyyn tutustuminen museonjohtajamme Tuomas Ravean opastuskierroksella. 

Opastukset alkavat klo 14 ja sisältyvät pääsylipun hintaan. Opastusten kesto on noin 45 minuuttia.

Happy Valley on taiteilijoiden Merja Puustinen & Andy Best koko perhettä puhutteleva ja osallistava näyttely Hyvinkään taidemuseossa. Ison salin jättimäiset, ilmatäytteiset veistokset sekä seiniä kiertävä muraali ovat ottaneet muotoja entisaikojen merimonstereista ja erilaisten nilviäisten risteymistä. Näyttelyn teokset ovat kokonaisuudessaan kuin myyttinen pelkotila tai juhlimisen jälkeinen värikäs painajaisuni – Liskojen yö. Teokset ja näyttely tarjoavat kaikille jotain. Näyttely on visuaalisesti vaikuttava räikeiden värien ja suurien muotojen kautta, samalla tarkastellen myös kriittisesti ihmiskunnan toimintaa maapallolla. Tervetuloa Hyvinkään taidemuseoon!

Tapahtumapäivät

Suomen kuvataiteen päivän mainosjuliste

Hyvinkää-päivän tapahtuman juliste


#taideterkut

Hyvinkään taidemuseon taideterkkujen ajatus on jakaa iloa ja lähettää terveisiä taiteen keinoin, sekä kannustaa huomaamaan isot ja pienet taideteot ympärillämme. Taideterkut on teemoittain vaihtuva nettitaidenäyttely, johon kuka tahansa voi osallistua. Tule mukaan lähettämällä meille kuva omasta teoksestasi tai tägää somessa #taideterkut.

Hirviö-teema 

Uusin aiheemme on Happy Valley -näyttelyn innoittama hirviö-teema. Näyttelyssä suuret ilmatäytteiset veistokset ja seiniä kiertävä muraali ovat vallanneet taidemuseon Ison salin. Tule tekemään oma mini-hirviösi taidemuseon Taidelabraan muovailuvahasta tai osallistu mukaan tekemällä hirviö kotonasi. Taiteile juuri sellainen hirviö, kuin itse haluat! 

Nappaa hirviöstäsi kuva ja lähetä se meille taidemuseo@hyvinkaa.fi tai osallistu instagramissa ja facebookissa merkitsemällä #taideterkut, niin pääset mukaan yhteisölliseen nettitaidenäyttelyyn. Julkaisemme jakamianne kuvia somessa ja nettisivuillamme omassa galleriassa. Osallistuessasi sinulla on myös mahdollisuus saada Taidelabraan liittyvä yllätyspalkinto! PS. Tiesittehän että kaikki alle 18-vuotiaat pääsevät aina veloituksetta taidemuseoomme?

Taideterkut kuvagalleria hirviöt

Taideterkut kuvagalleria talviaiheet

Taideterkut kuvagalleria irisointi


Päivitetty 12.7.2021