H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

TIETOA MUSEOSTA

Taidemuseo keskellä kaupunkia

Vaalea taidemuserakennus taustalla ja kuvan etualalla kukkivia omenapuita.
Kuva: Hyvinkään taidemuseo

Hyvinkään taidemuseo toimii keskeisellä paikalla aivan Hyvinkään ydinkeskustassa Jussintorin liike- ja taidekeskuksessa. Taidemuseo esittelee  vuosittain kiinnostavia ja ajankohtaisia nykytaiteen kotimaisia ja kansainvälisiä nimiä arkkitehtonisesti näyttävässä isossa näyttelysalissa sekä Kaapon galleria -nimisessä näyttelytilassa.

Kesäkuussa 2019 museo avasi aivan uudenlaisen näyttelytilan ja oppimisympäristön nimeltä Taidelabra. Taidelabra tarjoaa tuoreita näkökulmia taiteen kokemiseen ja taidekokoelman teoksiin tekemisen ja kokeilemisen kautta, taiteen äärellä hiljentymistä ja syventymistä unohtamatta. Hyvinkään taidemuseon taidekokoelma koostuu 2600 teoksesta, joista tunnetuimpiin lukeutuvat Helene Schjerfbeckin pelkistetyn tyylitellyt maalaukset ja Yrjö Saarisen räiskyvän värikkäät teokset.

Taidemuseo toimii kulttuurikeskuksena, joka tarjoaa paitsi tietoa ja elämyksiä visuaalisesta kulttuurista, myös keskustelufoorumin kulttuurin ajankohtaisille ilmiöille. Näyttelyihin liittyy tapahtumapäiviä, konsertteja, työpajoja ja laaja taidekasvatusohjelmia.

Taidemuseon museokaupasta löytyvät houkuttelevimmat lahjat, laaja postikorttivalikoima sekä aimo annos taidekirjoja.

Viisi lasta/nuorta seisovat vaaleassa porrastilassa. Rappuset on väritetty steenkaaren väreillä.  
Kuva: Teemu Heikkilä


Päivitetty 28.8.2019