H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

Saavutettavuus

Pyrimme ottamaan mahdollisimman hyvin huomioon erilaiset museokävijät. Museon henkilökunta auttaa ja neuvoo mielellään. Mikäli olet epävarma jostain vierailuusi liittyvästä asiasta, otathan etukäteen yhteyttä museon lipunmyyntiin p. 040 480 1644 tai sähköpostitse taidemuseo@hyvinkaa.fi

Sijainti
Hyvinkään taidemuseo sijaitsee keskeisellä paikalla aivan Hyvinkään ydinkeskustassa Jussintorin liike- ja taidekeskuksen toisessa kerroksessa osoitteessa Hämeenkatu 3 D.

Taidemuseo sijaitsee 300 metrin päässä Hyvinkään rautatieasemalta. R-junat etelän ja pohjoisen suunnista pysähtyvät Hyvinkäällä kaksi kertaa tunnissa. Tarkemmat aikataulut osoitteesta vr.fi

Autolla saapuville parkkipaikkoja on tarjolla Jussintorin pysäköintialueella liikekiinteistön radanpuoleisella sivulla. Pysäköinti parkkikiekolla on maksutonta 3 tunnin ajan.

Taidemuseota lähinnä sijaitsevat, pyörätuolimerkityt paikat sijaitsevat pysäköintialueen pohjoispäässä Hesburger-ravintolan kohdalla.

Taksitolppa sijaitsee saman pysäköintialueen pohjoispäässä.

Reitti museon tiloihin
Hyvinkään taidemuseo sijaitsee Jussintorin liikekiinteistön toisessa kerroksessa. Jussintorin kiinteistö ei ole esteetön.

Kulku museon tiloihin on Hämeenkadun puolelta. Pienikokoinen mopolla ajava karhu, eli Pirkko Nukarin pronssinen Sirkuskarhu-patsas toimii maamerkkinä museon oven edessä.

Taidemuseolle pääsee kahdesta vierekkäin sijaitsevasta ovesta. Ovet ovat raskaat ja sisään joutuu kulkemaan kynnyksen yli ja tuulikaapin läpi. Museolla on irrotettava luiska, joka voidaan tarvittaessa asettaa ovelle kulkua helpottamaan.

Taidemuseon tiloihin toiseen kerrokseen pääsee hissillä. Hissi on 100 cm leveä ja 119 cm syvä. Hissin ovet aukeavat automaattisesti ja kerrosnumerot ovat sormin tunnusteltavissa. Hissillä pääsee kulkemaan ainoastaan taidemuseon tiloihin.

Mikäli pääovilla sijaitseva hissi on liian ahdas, pyydämme ottamaan etukäteen yhteyttä taidemuseon kassalle. Museoon on mahdollista tulla myös toisen oven kautta. Toinenkaan reitti ei ole täysin esteetön, mutta sen hissi on isompi.

Liikkuminen sisällä museossa
Taidemuseon lippukassa sijaitsee museon aulassa rakennuksen toisessa kerroksessa.

Taidemuseon aula- ja näyttelytilat ovat esteettömät ja sijaitsevat yhdessä kerroksessa. Näyttelytilojen ovissa on automaattiset ovenavauspainikkeet. Myös taidepajatila on esteetön.

Näyttelytiloissa on tuoleja ja penkkejä levähtämistä varten.

Wc:t
Wc:t sijaitsevat museon aulassa. Museolla on myös esteetön wc. Esteettömän wc:n ovi ei avaudu automaattisesti.

Wc:ssä on myös lastenhoitopöytä ja potta lapsiasiakkaitamme varten.

Vaatteiden ja tavaroiden säilytys
Taidemuseon aulassa, museon lipunmyyntiä vastapäätä on ilmainen, vartioimaton vaatesäilytys. Suuret laukut, reput, sateenvarjot ja päällysvaatteet on turvallisuussyistä jätettävä säilytykseen.

Vaatesäilytyksen vieressä on ilmaisia lukollisia lokeroita.

Apuvälineet
Museon kassalta on mahdollista lainata lastenrattaat, taskulamppu tai suurennuslasi. Kassalta on mahdollista lainata myös taittotuoli museovierailun ajaksi.


Avustajat ja avustajakoirat
Vammaisen henkilön avustaja pääsee ilmaiseksi taidemuseoon. Myös opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

Opastukset erityisryhmille
Etukäteen varatut kierrokset ovat räätälöitävissä myös erityisryhmien tarpeisiin. Opastuksia voi tiedustella taidemuseon lipunmyynnistä puhelinnumerosta p. 040 480 1644 tai sähköpostitse taidemuseo@hyvinkaa.fi

Päivitetty 14.1.2022