H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

TILAUKSESTA

Taidemuseo tarjoaa mahdollisuuden syventää taide-elämyksiä erilaisten opastusten, työpajojen ja muiden erikseen varattavien palveluiden avulla. 

Varaukset Museokeskus Taikan lipunmyynnistä p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa. Opastuksen maksuton peruutus viimeistään 3 arkipäivää ennen tilattua ajankohtaa.

Näyttelyopastukset

Opastetun kierroksen kautta saat enemmän irti esillä olevista näyttelyistä ja yksittäisistä teoksista. Voit tilata esittelyn taidemuseon vaihtuvaan näyttelyyn tai kokoelmanäyttely Taidelabraan.

Opastettuja kierroksia järjestetään lähtökohtaisesti museokeskuksen aukioloaikoina ja niiden kesto on 45 minuuttia. Ryhmän maksimikoko on 25 henkilöä, mutta suuremmalle ryhmälle on mahdollista varata kaksi yhtäaikaista opastusta. Opastuskielet ovat suomi ja englanti.

Opastuksen hinta on 50 € + normaalit sisäänpääsymaksut.  Avausmaksu museon aukioloaikojen ulkopuolella 50 €. Koululaisryhmien opastukset arkisin klo 8.00–17.00 välillä aina 15 €.

Helene Schjerfbeck – Rakkaudesta maalaamiseen -draamaopastus

Kiinnostaako Helene Schjerfbeck ja hänen aikansa Hyvinkäällä? Hyvinkään kaupunginmuseon Mäntymetsän katveessa - Hyvinkään parantola 1896-1939 -näyttelyn tiloissa esitettävässä esityksessä Helene muistelee lapsuuttaan, äitiään ja matkojaan Euroopassa sekä löytää itsensä taiteilijana. Taiteilija avautuu monologissa vahvana, sinnikkäänä, modernina ja muodikkaana voimanaisena, joka ei suostunut elämässään kompromisseihin vaan eli omannäköistään elämää, ja oli rohkea ja intellektuelli edelläkävijä.

Opastukselle mahtuu 25 henkilöä. Opastuksen kesto 45 min. Helenen roolissa Marika Sampio-Utriainen. Opastuksen voi varata omalle ryhmälle huhti-, kesä-, elo- ja lokakuussa. Opastuksen hinta on 60 € + normaalit sisäänpääsymaksut.  

Kahvitus

Ryhmävierailuille on tilattavissa herkullinen, Suklainen metsänpeitto -leivos (L, G). Hyvinkääläinen pienleipomo KaramelliNappi on ottanut inspiraatiota leivokseen parantolateemasta. Leivoksessa maistuu marjat ja suklaa ja leivoksen koristelussa näkyy männynkuori. Leivos + kahvi/tee 8 €/hlö. Minimitilaus 6 hlöä.

Työpajat

Taidemuseo tarjoaa erilaisille asiakasryhmilleen mahdollisuuden maksulliseen työpajakäyntiin museolla. Työpajat räätälöidään ryhmien tarpeiden mukaan, mutta niiden ohjelma koostuu näyttelyyn tutustumisesta ja ohjatusta työpajatyöskentelystä. Ryhmän maksimikoko on 15 henkilöä.


Juhlat taidemuseolla

Etsitkö tekemistä lapsesi syntymäpäivälle, polttariporukalle tai työhyvinvointia parantamaan? Hyvinkään taidemuseolla sekin onnistuu!  Pakettiin kuuluu tutustuminen taidemuseon näyttelyihin rennossa ja iloisessa juhlatunnelmassa yhdessä taideoppaan kanssa. Taidekierroksen jälkeen osallistujat pääsevät työpajaan tekemään teoksen, jonka jokainen saa itselleen muistoksi. Juhla jatkuu herkuttelulla ja onnitteluilla. Näyttelykierroksen ja työskentelyn kesto noin 1,5 h ja juhlien kokonaiskesto 2 h. Ryhmän maksimikoko on 15 henkilöä.

Juhlien hinta arkisin 110 €, lauantaisin 160 € ja sunnuntaisin 220 €. Hinta sisältää arvonlisäveroa 0 %. Hintaan sisältyvät näyttelykierros ja työpajamateriaalit. Asiakas on itse vastuussa vieraille tarjottavista ruoista ja juomista.

Tilavaraukset

Hyvinkään taidemuseo tarjoaa ainutlaatuiset puitteet erilaisille juhlille ja tilaisuuksille. Museon näyttelytiloja onkin tietyin rajoituksin mahdollista vuokrata kokousten, juhlien, konserttien ja muiden tilaisuuksien järjestämiseen.

Varaukset Museokeskus Taikan lipunmyynnistä p. 040 480 1644 tai taika@hyvinkaa.fi hyvissä ajoin ennen toivottua ajankohtaa. 

Päivitetty 9.3.2023