H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

KULTTUURIPOLKU

Hyvinkäällä alkoi syksyllä 2008 kokeiluluonteisesti kulttuuripolku, jonka tavoitteena on tutustuttaaTässä kuvassa koululaiset istuvat Taidemuseossa. Hyvinkään perusopetuksen oppilaat sekä kotikaupunkimme kulttuuriperintöön että nykyiseen kulttuuritarjontaan.

Kulttuuripolulla on monia tavoitteita, joista yksi on kulttuurin tasa-arvoinen tarjonta kaikille peruskoululaisille. Kulttuuripolun tarjonta ohjaa peruskoululaisia myös arvostamaan ja ymmärtämään kaupunkimme henkistä ja taiteellista kulttuurielämää sekä kasvattamaan heistä aktiivisia kulttuurinkäyttäjiä ja -tuottajia. Kulttuuriperinnön siirtäminen ja  kehittäminen yhdessä yleissivistävien oppiaineiden kanssa ovat peruslähtökohta kulttuuripolulle, jota ovat olleet työstämässä sekä opetuspuoli että kulttuurilaitosten edustajat.

Kulttuuripolku ja taidemuseo

 

Kulttuuripolun tavoitteena on lisätä ymmärrystä ja kiinnostusta taiteesta ja sen eri ilmiöistä. Taiteen katsomisen avulla voidaan lisätä oppilaiden suvaitsevaisuutta ja kehittää itsetuntemusta sekä luoda oppimisen aihesisältöjen monikerroksisuutta. Aitoihin teoksiin tutustuminen on myös merkittävä osa opetuksen elämyksellisyyden vaatimusta. Taiteeseen tutustuminen luo opetussuunnitelman mukaista perustaa suomalaisen ja oppilaan oman kulttuurin sekä hänelle vieraiden kulttuureiden visuaalisen maailman arvostamiselle ja ymmärtämiselle.

 

 

 

 

 


 

 

Päivitetty 29.9.2015 Tulosta

 

 

IN ENGLISH

По-русски

 
HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

P. 040 480 1644
s-posti: taidemuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi


Katso sijainti tästä

Tietosuoja

 

 

 

 
PÄÄSYMAKSUT
ajalla 6.6.-17.11.2019

Aikuiset 8 €
Ryhmät yli 10 henkilöä 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 7 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AVOINNA

ti–to 11–18
(ke vapaa pääsy 16–18),
pe–su 11–17


Katso poikkeukselliset aukioloajat >