H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

Stoll & Wachall

Stillkuva Stoll & Wachallin videoteoksesta The Future is Gold
The Future Is Gold, video, 9:25 min.

Taiteilijakaksikon Klaudia Stoll ja Jacqueline Wachallin teokset ovat hauskoja ja ironisia. Heitä kiinnostaa erityisesti ihmiskeho ilmaisu- ja viestintävälineenä. Heidän työnsä on tiiviisti yhteydessä sukupuolentutkimukseen ja popkulttuuriin. Se on runollisesti kokeilevaa kuvakerrontaa, joka herättää kysymyksen ihmisen identiteetistä kaikkine ristiriitaisuuksineen ja kerroksineen median hallitsemassa nykypäivässä.

Jacqueline Wachallin tausta on maalaustaiteessa ja Klaudia Stollin uudessa mediassa. Erilaisten taustojensa ansiosta he yhdistelevät eri taiteen aloja, minkä tuloksena syntyy tilallisia installaatioita, videoita, valokuvia, performansseja ja koko ajan enemmän myös maalauksia ja piirroksia. Kansainvälisten näyttelyiden lisäksi he ovat olleet tekemässä multimediaalisia tanssiteatteriprojekteja. Vuodesta 2001 lähtien taiteilijakaksikko on työskennellyt myös eri aihepiirejä käsittelevien työpajojen parissa tuodakseen nykyajan taiteen ihmisten saataville luovien menetelmien avulla. Pääosassa on aina jokaisen oma ruumiillisuus ja persoonallisuus suhteessa kyseessä olevaan tilaan sekä maailmaan.

Klaudia Stoll ja Jacqueline Wachall työskentelevät ja asuvat Saarbrückenissä ja Berliinissä.
1993–1999 taideopintoja Saarbrückenin taidekorkeakoulussa: uusi media prof. Ulrike Rosenbachin ja maalaustaide prof. Bodo Baumgartenin johdolla.
Projekteja prof. Christina Kubischille ja prof. Horst Gerhard Haberlille.

Vuodesta 1997 lähtien yhteistyötä taiteilijaduo Stoll & Wachallina, lukuisia näyttelyitä ja performansseja Saksassa ja ulkomailla. Palkintoja ja apurahoja esimerkiksi Saarlandilta, Berliinin nykyoopperalta, Rooman Villa Massimolta, Kuubasta ja Essenin Folkwang-museolta.

www.stoll-wachall.de

Päivitetty 21.5.2021