H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

Pablo Hermann

Pablo Hermann
Yksityiskohta: The Welt-Kriegs-Karte (Maailman sotakartta)

K&R
(Krieg und Reaktion – taiteellinen selvitys)
"Krieg und Reaktion" ("sota ja reaktio") on pitkäaikaisprojekti, joka koostuu grafiikasta, installaatioista, taiteellisista aktioista ja projektimateriaalista (teksteistä ja tutkimuksesta), joiden avulla visualisoidaan erilaisia kokonaisuuksia. Olen käsitellyt tätä tematiikkaa vuodesta 2005 lähtien (usein yhteistyössä kollegoiden kanssa). Katse suunnataan sotaan ja sen erilaisia konteksteja analysoidaan ja visualisoidaan aina uusissa asiayhteyksissä ja eri näkökulmista. Sotateollisuuden muodostama kokonaisuus on aina läsnä ja ulottuu myös kulttuurisiin rakenteisiin. Tässä teoksessa tuotetaan ja manipuloidaan kuvia sodan näyttämöistä. Osan näistä kuvista valitsen uudelleen käsiteltäviksi.

Pablo Hermann
Yksityiskohta: The Welt-Kriegs-Karte (Maailman sotakartta)

Welt-Kriegs-Karte: 100 vuotta ensimmäisen maailmansodan syttymisen jälkeen uudelleen syntyneet sotasyyllisyyskeskustelut, maailmanpoliittinen konflikti Ukrainassa, kriisipesäke Lähi-idässä sekä uuskolonialistiset konfliktit Afrikassa ja Aasiassa ovat osoitus siitä, että tuon sodan synnyttämät vääristymät hallitsevat edelleen maailmanpolitiikkaa. "Maailman sotakartan" avulla näytän, kuinka paljon aseellisia konflikteja missäkin maailmankolkassa on ollut viimeisen 100 vuoden aikana. Tähän kuuluvassa selvitystyössä kerrotaan myös kaikkiin konflikteihin liittyvät luvut: konfliktin kesto, osapuolet, sotajoukkojen koko, menehtyneet ja muut taustatiedot.

Pablo Hermann on taiteilija ja aktivisti, joka syntyi Guayaquilissa Ecuadorissa, varttui Saksassa ja tarkastelee kulttuurin ja politiikan yhtymäkohtia. Hän työskentelee maalaustaiteen, painannan, valokuvauksen, performanssien ja aktionismin parissa sekä taideteoreettisella alalla. Hermann on keskittynyt uusiin poliittisiin ja kulttuurisiin liikkeisiin, jotka liittyvät rasismiin ja maahanmuuttajien integraatioon, siviilioikeuksiin ja yhteiskuntapoliittiseen osallistumiseen. Hän on asunut ja työskennellyt vuodesta 2004 lähtien Berliinissä ja ollut mukana perustamassa projektitilaa "OKK/Organ kritischer Kunst", joka on osa Kolonie Weddingiä.

Päivitetty 8.9.2017 Tulosta

 

 

IN ENGLISH

По-русски

 
HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

P. 040 480 1644
s-posti: taidemuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi


Katso sijainti tästä

Tietosuoja

 

 

 

 
PÄÄSYMAKSUT
ajalla 6.6.-17.11.2019

Aikuiset 8 €
Ryhmät yli 10 henkilöä 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 7 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AVOINNA

ti–to 11–18
(ke vapaa pääsy 16–18),
pe–su 11–17


Katso poikkeukselliset aukioloajat >