H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

Karen Koltermann

Karen Koltermann
Osa teoksesta Out of the Black, nimetön; 2014;  valokuvatuloste, öljy ja akryyli akvarellipaperille

Merelliset aiheet ovat keskeisessä osassa satamakaupunki Bremerhavenissa varttuneen Karen Koltermannin töissä. Hän seurasi tiiviisti 21 vuoden ajan Bremerhavenissa sijainneen laivan tarinaa. Lopulta laiva kuljetettiin liettualaiselle telakalle romutettavaksi. Tekstinä laivan tarina on kuin jännittävä seikkailuromaani, mutta Karen Koltermann on muovannut siitä visuaalisesti dramaattisen teoksen. Hän vetää yleisön mukaan taiteeseensa, maalaa, valokuvaa, videokuvaa ja tekee koko tilan täyttäviä installaatioita. Koltermann käyttää tekniikoiden ja installaatioiden erilaisia fyysisiä ominaisuuksia vaihtoehtoisten kokemusten synnyttämiseen. Esimerkiksi maalatut aallot tekevät veden pirskahtelusta käsin kosketeltavaa tai videoprojektiossa ohi lipuva laiva herättää samanlaisia tunteita kuin venepakolaisille, jotka turhaan toivovat jokaisen lähestyvän laivan tuovan pelastuksen.

Karen Koltermann
... seething ..., 2016/2017, kromogeeninen värivedos, öljy, akryyli ja siirtokirjaimet akvarellipaperille

Karen Koltermann yhdistelee töissään erilaisia tekniikoita. Hän voi lisätä pensselillä maalattuja elementtejä valokuviin, joiden taustat ovat usein kuin maalattuja kollaaseja. Koltermann ei keskity taiteessaan puhtaaseen, hyvään, totuuteen tai kauniiseen vaan on kiinnostunut moniselitteisistä sekoituksista sekä siirtymän ja rappion prosesseista.

Teksti: Ludwig Seyfarth

Karen Koltermann syntyi Bremenissä vuonna 1964 ja opiskeli ensin arkeologiaa Hampurin yliopistossa. Vuonna 1988 hän siirtyi Hampurin kuvataideakatemiaan opiskelemaan dokumentti- ja animaatioelokuvaa ja valmistui vuonna 1996 erinomaisin arvosanoin. Koltermann sai Hampurin hansakaupungilta kuvataideapurahan vuonna 1997. Vuosina 1994–2000 hän oli mukana johtamassa projektitilaa Hampurissa. Koltermann asuu Berliinissä, mutta hänellä on ollut lukuisia yksityisiä ja yhteisiä näyttelyitä niin kotimaassa kuin ulkomaillakin, esimerkiksi Bremerhavenissa, Hampurissa, Leipzigissä, Frankfurt am Mainissa, Berliinissä, Kööpenhaminassa, Malmössä, New Yorkissa, Maracaibossa ja Santiago de Chilessä. Hän on saanut apurahan muun muassa Malmössä työskentelyä varten.

Päivitetty 8.9.2017 Tulosta

 

 

IN ENGLISH

По-русски

 
HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

P. 040 480 1644
s-posti: taidemuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi


Katso sijainti tästä

Tietosuoja

 

 

 

 
PÄÄSYMAKSUT
ajalla 6.6.-17.11.2019

Aikuiset 8 €
Ryhmät yli 10 henkilöä 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 7 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AVOINNA

ti–to 11–18
(ke vapaa pääsy 16–18),
pe–su 11–17


Katso poikkeukselliset aukioloajat >