H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

TULEVAT NÄYTTELYT

 

Pia Sirén
Luonnos

Iso sali 5.12.2019–8.3.2020

Pia Sirén: Oasis, 2018 

Pia Sirén: Oasis, 2018

Kuvataiteilija Pia Sirénin (s. 1982) massiivinen luontoinstallaatio Hyvinkään taidemuseon Isossa salissa muuttaa museotilan lähes tunnistamattomaksi. Monimetriset puut kurottavat kohti kattoikkunoita, isokokoinen vesiputous solisee tilan takaseinällä ja pienemmät kasvit puskevat kohti valoa. Kyseessä on Sirénin ensimmäinen yksityisnäyttely taidemuseossa Suomessa.


Sirén rakentaa tilaa haltuun ottavan kokonaistaideteoksen rakennus- ja remonttimateriaaleista näyttelysalin arkkitehtuuria hyödyntäen. Taiteilijan lähtökohtana on paikkasidonnaisuus: Pia Sirénin teokset rakentuvat varta vasten tilaan. Keinotekoinen luontoelämys, kierrätysmaisema, herää eloon rakennustelineiden, suojamuovien ja pressujen taidokkaan käsittelyn tuloksena. Tutun ja tuntemattoman rajapinnoilla liikkuva muovinen maisema tarjoaa elämyksen, jossa on muistumia luontopoluilta ja näköalapaikoilta.


Pia Sirén asuu ja työskentelee Loviisassa. Hän on valmistunut Helsingin Taideyliopiston Kuvataideakatemiasta vuonna 2012 kuvataiteen maisteriksi kuvanveiston osastolta. Hänen teoksiaan on nähty Suomessa ja kansainvälisesti gallerianäyttelyissä sekä ryhmänäyttelyissä. Sirénin väliaikaisia julkisia veistosinstallaatioita nähtiin kesällä 2019 Helsingissä osana Suomen Kuvanveistäjäliiton Sculpture Expanded – Liikkuva julkisen taiteen laboratorio -kokonaisuutta. Sirénin teoksia oli esillä Helsingin Kampissa, Malminkartanossa ja Keskustakirjasto Oodin edustalla.


Anni Kinnunen
The Great Escape
Kaapon galleria 5.12.2019–8.3.2020

Anni Kinnunen: The Big Sleep, 2018
Anni Kinnunen: The Big Sleep, 2018

Kuvataiteilija Anni Kinnusen (s. 1978) valokuva- ja videoteoksia esitellään Hyvinkään taidemuseon Kaapon galleriassa. Oululaiselle Kinnuselle Hyvinkään taidemuseon The Great Escape -näyttely on hänen ensimmäinen yksityisnäyttelynsä museossa Etelä-Suomessa.

Kinnunen käyttää itseään todellisissa tilanteissa otettujen valokuviensa mallina, mutta kyseessä eivät ole perinteiset omakuvat. Kinnusen teokset ovat katkelmia epätodellisen oloisista hetkistä, tutun ja tuntemattoman rajalla häilyvistä kuvajaisista. Valokuvissa esiintyvässä hahmossa on jotain fantasiakuvastosta tuttua ja teoksia maustaa unenomainen tunnelma.

Anni Kinnusen pääasiallinen väline on valokuvataide, mutta hän työskentelee myös videon ja installaatioiden parissa. Oulussa asuvan ja työskentelevän taiteilijan teoksia on nähty lukuisissa galleria- ja ryhmänäyttelyissä Suomessa ja ulkomailla. Kinnusen teoksista on julkaistu kaksi valokuvataidekirjaa (2007, 2013) ja hänen teoksiaan on muun muassa Oulun taidemuseon ja valtion taidekokoelmissa. 


 

Suuri piparkakkutalonäyttely ja -kilpailu

Joulu lähestyy ja niin myös Hyvinkään taidemuseon historian toinen Suuri piparkakkutalonäyttely ja -kilpailu! Viime vuonna huikean suosion saavuttanut tapahtuma toteutetaan nyt entistä isompana. Näyttely on avoinna taidemuseossa 10.12.2019-5.1.2020.

Tänä vuonna kilpailuteosten teemana on Hyvinkään kulttuuriympäristö ja sen arvokkaat rakennukset. Toteutettavan piparkakkutalon esikuvan tulee löytyä Hyvinkään keskustaajaman kulttuuriympäristön hoitosuunnitelmasta, joka löytyy verkosta osoitteesta:
https://www.hyvinkaa.fi/asuinymparisto-ja-rakentaminen/kaavoitus1/kulttuuriymparisto/.
Tulostettua versiota voit käydä selaamassa myös taidemuseon lipunmyynnissä.

Tänä vuonna kilpailuun on ennakkoilmoittautuminen museon verkkosivujen kautta. Osallistua voi yksin, kaksin tai osana isompaa ryhmää. Ilmoittautuminen avautuu 4.11. klo 9.00 ja päättyy 24.11. klo 17.00. Viidellekymmenelle ensimmäiselle kilpailuun ilmoittautuneelle henkilölle tai ryhmälle Myllyn Paras Oy tarjoaa 2 kg ilmaista piparkakkutaikinaa kilpailuteoksen tuottamista varten.

Kilpailuun osallistuvat piparkakkutalot tulee olla valmistettu perinteisesti piparkakkutaikinasta ja viimeistelty syötävillä koristeilla. Muuten tyyli on vapaa ja luovuutta voi aiheen käsittelyssä käyttää surutta hyväkseen.

Kilpailussa on kaksi sarjaa, toinen alle 18-vuotiaille ja toinen aikuisille. Nelihenkinen tuomaristo valitsee sarjojen voittajat. Myös yleisö saa näyttelyn aikana äänestää omaa suosikkiaan. Kilpailun tuomaristoon kuuluvat Iiro Heinonen (kehitysjohtaja, Myllyn Paras Oy), Anne Isokuortti (yrittäjä, Cafe Aula) ja Marko Kekki (uutispäällikkö, Aamuposti) ja Ville-Matti Rautjoki (museonjohtaja, Hyvinkään taidemuseo).

Tule mukaan luomaan Hyvinkään makeinta tapahtumaa!

Ilmoittautumislomakkeeseen pääset täältä>>

#hyvinkäänpiparkakkutalot #piparkakkutalonäyttely #piparkakkutalokilpailu #piparkakkutalo

Lisää tietoa kilpailusta ja näyttelystä:
Hyvinkään taidemuseo
Puh. 040 480 1644
taidemuseo@hyvinkaa.fi

Päivitetty 14.11.2019 Tulosta

 
Hyvinkään taidemuseon logo

 

IN ENGLISH

По-русски

 
HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

P. 040 480 1644
s-posti: taidemuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi


Katso sijainti tästä

Tietosuoja

 

 

 

 
PÄÄSYMAKSUT
ajalla 6.6.-17.11.2019

Aikuiset 8 €
Ryhmät yli 10 henkilöä 7 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 7 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AVOINNA

ti–to 11–18
(ke vapaa pääsy 16–18),
pe–su 11–17


Katso poikkeukselliset aukioloajat >