H Y V I N K Ä Ä N T A I D E M U S E O

Tulevat näyttelyt

Kuuskyt – Nyt
Hyvinkään Taiteilijaseuran 60-vuotisjuhlanäyttely
Iso sali ja Kaapon galleria 21.9.–28.11.2018

Huhtikuussa 2018 tuli kuluneeksi 60 vuotta Hyvinkään Taiteilijaseuran perustamiskokouksesta. Taiteilijaseuran juhlanäyttely esittelee laajasti hyvinkääläistä nykytaidetta. Nykyjäsenten teosten lisäksi esillä on seuran perustajajäsenien taidetta sekä viimeisen kymmenen vuoden aikana edesmenneiden taiteilijaseuralaisten teoksia.

Hyvinkäällä on historiallinen maine taidekaupunkina. Kaupunki on houkutellut taiteen ammattilaisia maalareista kuvanveistäjiin. Taiteilijoiden aseman edistäminen, taiteesta puhuminen ja kulttuuripoliittinen toiminta ovat määrittäneet Hyvinkään Taiteilijaseuran toimintaa sen alkumetreistä lähtien. Tällä hetkellä taiteilijaseuraan kuuluu 65 jäsentä, ja seura ylläpitää muun muassa galleriaa ja taidelainaamoa.

Näyttelyn taiteilijat ovat Katja Antonoff, Eija Degerstedt, Marja Eerola, Tapani Eneberg, Riitta Förström, Joel Gripenberg, Tuula Honkanen-Laine, Armas Hursti, Ahti Isomäki, Hannu Kauppi, Rauni Koivisto, Pirkko Kolehmainen, Olavi Lakanen, Salla Lehtinen, Hannu Lindholm, Merja Lähteenaho, Juha Länsiluoto, Maarit Malin-Pötry, Helvi Mustonen, Reijo Puranen, Yrjö Raaska, Anna Rauhala, Terho Sakki, Arvo Seppänen, Anneli Sipiläinen, Olavi Suomela, Hannu Tampio, Anniina Vainionpää, Tiina Valkeapää, Eino Vesalainen, Ismo Virtanen, Pekka Walliander.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Hyvinkään Taiteilijaseuran kanssa ja sen on kuratoinut kuvataiteilija Katariina Salmijärvi.   


 

Hiljaisuuden manifesti
Iso sali 14.12.2018–24.2.2019

Jukka Korkeila, Ulla Karttunen, Anni Löppönen, Ville Löppönen ja Henry Wuorila-Stenberg

Kuvassa Ulla Karttusen Donna Criminale
Ulla Karttunen: Donna Criminale

Hiljaisuuden manifesti kokoaa yhteen viisi taiteilijaa, joille hiljaisuus on keskeinen asia taiteen tekemisen tiellä. Taiteilijoille hiljaisuus ei tarkoita pelkästään hiljentymistä, vaan se on osa työskentelyprosessia, joka tarjoaa mahdollisuuden päästä sisäisten kuvien ja kokemusten äärelle.

 

Tapio Haili
Grafiikkaa ja maalauksia
Kaapon galleria 14.12.2018–24.2.2019

Kuvassa Tapio Hailin Asetelma
Tapio Haili: Asetelma, 1953, puupiirros

Taidemaalari, taidegraafikko Tapio Hailin (1927–1986) monipuolista tuotantoa esitellään Kaapon gallerian yksityisnäyttelyssä. Entisen Suomen alueella Heinjoella syntynyt ja sodan jälkeen evakkona Hyvinkäälle muuttanut Haili muistetaan maalauksistaan, mutta erityisesti värigrafiikastaan, jossa korostuvat värien harmonia ja huolellisen tasapainoinen sommittelu. Taiteen tekemisen ohella Haili toimi Hyvinkään Taiteilijaseuran puheenjohtajana, Hyvinkään Taidekoulun rehtorina ja grafiikan opettajana samassa oppilaitoksessa.


 

KOKOELMAT ESILLÄ:

2.1.–31.12.2018 
Yrjö Saarisen maalauksia ja piirustuksia Sonckin kokoelmasta
Helene Schjerfbeck -huone

Kokoelmanäyttelyt ovat suljettuina aina näyttelyn vaihtojen aikana.

 


 

Päivitetty 20.9.2018 Tulosta

 

 

IN ENGLISH

По-русски

 
HYVINKÄÄN TAIDEMUSEO

Hämeenkatu 3 D, 05800 Hyvinkää

P. 040 480 1644
s-posti: taidemuseo@hyvinkaa.fi
www.hyvinkaantaidemuseo.fi


Katso sijainti tästä

Tietosuoja

 

 

 

 
PÄÄSYMAKSUT

Aikuiset 5 €

Ryhmät yli 10 henkilöä 4 €
Eläkeläiset ja opiskelijat 4 €
Alle 18-vuotiaat vapaa pääsy
Työttömät vapaa pääsy
Vuosikortti 15 €

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
AVOINNA

ti–to 11–18
(ke vapaa pääsy 16–18),
pe–su 11–17


Katso poikkeukselliset aukioloajat >