• BioP.jpg
 • BioP1.jpg
 • BioP3.jpg
 • BioP5.jpg
 • BioP6.jpg
 • BioP8.jpg
 • BioP10.jpg
 • BioP11.jpg
 • BioP9.jpg
 • BioP2.jpg
 • BioP4.jpg
 • BioP7.jpg

Biologia

Koulukohtaisilla kursseilla tutustutaan mikrobeihin hyvässä ja pahassa viljelemällä niitä. Kasvatetaan ja risteytetään banaanikärpäsiä. Perehdytään evoluutioon preparoimalla eri eläinlajeja. Opiskellaan perusteellisesti ihmisen anatomiaa ja fysiologiaa. Tutkitaan vesiekosysteemin toimintaa maastossa. Opitaan fotosynteesistä sitä tutkimalla. Tehdään vierailuja tutkimuslaitoksiin ja yliopistoihin.

 

BIOLOGIAN KOULUKOHTAISET KURSSIT

6. Solun kemiaa

Työkurssi, jossa opiskellaan solun kemiaa ja aineenvaihduntaa. Kurssilla tutkitaan mm. veden merkitystä soluille, solujen orgaanisia yhdisteitä, solujen energiataloutta ja erilaisia solun aineenvaihdunnallisia reaktioita.

7. Perinnöllisyystieteen työkurssi

Työkurssi, jossa tutkitaan solua ja solukoita/kudoksia. Perehdytään DNA:n rakenteeseen ja solujakautumiseen. Tutkitaan ominaisuuksien periytymistä esim. banaanikärpäsristeytyksin. Kurssiin kuuluu opintovierailu.

8. Luonnontuntemuskurssi

Tutkitaan retkeillen luontoa, sen lajistoa ja ekosysteemejä. Perehdytään lähiseudun luonnonympäristöihin monipuolisesti. Kurssityönä laaditaan esim. kasvio, eläinkuvasto tai selvitys erilaisista elinympäristöistä.

9. Abikurssi

Kerrataan ja syvennetään biologian keskeisiä ja ajankohtaisia aiheita. Lisäksi käydään läpi vanhoja yo- tehtäviä ja valmistaudutaan biologian ainereaaliin.

10. Mikrobiologian kurssi

Työkurssi, jolla perehdytään mikrobien elinvaatimuksiin ja rakenteisiin sekä mikrobien merkitykseen ihmisen talouselämässä ja luonnossa. Tehdään mikrobiviljelyjä ja erilaisia kokeita. Lue lisää

11. Ihmisen fysiologia ja anatomia

Kurssilla perehdytään ihmisen veren, verenkierron, hengitys- ja virtsanerityselimistöjen, tuki- ja liikuntaelimistön, hermoston, aistien, lisääntymisen ja aineenvaihdunnan säätelyn rakenteisiin ja toimintoihin sekä toiminnan häiriöihin. Tavoitteena on antaa opiskelijalle valmiuksia pyrkiä alan oppilaitoksiin.

12. Vesikurssi

Työkurssi, jolla perehdytään erilaisiin vesiekosysteemeihin sekä ihmisen vaikutukseen niihin. Tutkitaan erilaisia vesistöjä ja tehdään opintoretki. Lue lisää

13. Vaelluskurssi

Kurssilla suunnitellaan ja toteutetaan ryhmässä vaellusretki esim. kansallispuistossa. Perehdytään jokamiehen oikeuksiin ja velvollisuuksiin sekä tutustutaan kohteen luonnon ominaispiirteisiin mahdollisesti paikallisten asiantuntijoiden opastuksella. Toteutetaan mahdollisesti yhdessä liikunnan kanssa.

14. Tutkimme eläimiä

Työkurssi, jolla tutkitaan eri eläinryhmien anatomiaa ja fysiologiaa sekä eläinten käyttäytymistä. Opiskellaan samalla myös eläinten evoluutiota. Preparoidaan eri ryhmien eläimiä. Tehdään mahdollisesti opintoretki.

15. Biologian tutkielmakurssi

Perehdytään biologisen tutkimuksen tekemiseen ja sen raportointiin. Tutkimuksen vaiheet ovat suunnittelu, ongelman asettelu, aineiston keruu ja käsittely sekä tulosten erittely ja tulkinta. Kurssi suoritetaan itsenäisesti, mutta opettaja ohjaa prosessia työn ajan.

16. Minustako lääkäri?

Kurssi perustuu lääketieteen pääsykokeessa vaadittaviin lukion fysiikan, kemian ja biologian valta-kunnallisten kurssien sisältöihin. Kurssi pidetään yhteistyössä kemian ja fysiikan kanssa.

17. Lukudiplomikurssi

Kurssilla luetaan 3-4 biologiaan liittyvää kirjaa, jotka analysoidaan ja tentitään biologian opettajalle sopimuksen mukaan.

 

Päivitetty 21.1.2016 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ