Kotisivukoulupanoraama_450.jpg

SVEITSIN LUKIO

Kuvassa englannin lippu General information Kuvassa Ruotsin lippu Allmänt Kuvassa Viron lippu Hyvinkää Sveitsi gümnaasium Kuvassa Saksan lippu Allgemeines

Lukiomme on nykyaikainen, tulevaisuuteen suuntaava luonnontieteellinen erityislukio, jossa on kaksi linjaa:
Luonnontiedelinja ja yleinen lukiolinja. 

Lukiossamme on noin 430 opiskelijaa, joista puolet on luonnontiedelinjalla ja puolet yleisellä lukiolinjalla. Kurssitarjontamme on erityislukioaseman vuoksi tavallista lukiota laajempi. Luonnontiedelinjalla voi perehtyä syvällisesti biologiaan, maantieteeseen, fysiikkaan ja kemiaan. Se antaa hyvät valmiudet jatkaa opintoja lukion jälkeen luonnontieteen, tekniikan ja lääketieteen aloilla. Lukiomme yleisellä linjalla saa hyvän yleissivistävän pohjan. Opiskelija voi keskittyä esim. humanistisiin aineisiin, taideaineisiin ja liikuntaan.

Lukiomme sijaitsee luonnonkauniin Sveitsin ulkoilu- ja luonnonsuojelualueen vieressä. Hyvinkään rautatieasema on vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä. 

Koulurakennuksessamme on vain lukio. Työskentelyilmapiiri on avoin, rauhallinen ja viihtyisä. Lukiossamme on hyvin varustellut luokat, huipputasoinen laboratorio, atk-matematiikkaluokka, viihtyisä aula tietokoneineen ja kirjastoineen, ilmastointi ja kuntosali. Kaikissa luokissa on dataprojektori ja useassa dokumenttikamera. Opiskelijoiden käytössä on ryhmätyötila ja uudistetut oppilaskunnan tilat sekä runsaasti tietokoneita.

Lukiossamme on tarjolla useita kursseja, jotka liittyvät filosofiaan, psykologiaan, viestintään, yrittäjyyteen ja kuvataiteeseen. Opiskelijat voivat suorittaa myös ATK-ajokortin. Opetuksemme on modernia ja ajan tasalla olevaa. Erilaisia opetusmenetelmiä käytetään paljon. Tarjolla on useita verkkokursseja.

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen kansainväliseen toimintaan. Lukiomme on mukana myös Hyvinkään toisen asteen yhteistyössä. Urheilun harrastajat voivat ottaa osaa Hyvinkään kaupungin yhteiseen toisen asteen urheiluvalmennukseen eri lajeissa. Sen lisäksi lukiossamme on tarjolla huippu-urheiluvalmennusta SM-tason urheilijoille.

Lukiomme oppilaskunta  toimii aktiivisesti ja järjestää monenlaista ohjelmaa, mm. nahkiastilaisuuden uusille opiskelijoille. Oppilaskunta tekee yhteistyötä tutoreiden kanssa. He ovat  myös mukana koulun monissa tapahtumissa, esim. avointen ovien päivässä, luonnontiedepäivässä, ala-asteen oppilaille suunnatussa Lumo-päivässä ja lisäksi puurojuhlassa, joka on Sveitsin lukion Tuki ry:n organisoima.

Hyvinkään Sveitsin lukion järjestyssäännöt

Teerimäenkatu 2-4
05900 Hyvinkää 
puh.040 155 6310  (oppilaitossihteeri Ritva Partanen)
HyvinkaanSveitsinlukio(at)hyvinkaa.fi
Rehtori Jaakko Rainio puh.  040 741 0911
Opinto-ohjaaja Helena Eriksson-Kaikkonen p. 040 4817273

Päivitetty 17.8.2020