Hyvinkään lukio, Sveitsin toimipiste

Kuva Sveitsin lukiosta      

   Kuva englannin lipusta  General information      Kuva Ruotsin lipusta Allmänt       kuva lipusta Üldinformatsioon    Kuva Saksan lipusta Allgemeines

Hyvinkään yhteiskoulun lukio ja lukion aikuislinja yhdistyivät hallinnollisesti 1.8.2020 Hyvinkään Sveitsin lukion kanssa ja uusi Hyvinkään lukio aloitti toimintansa. HYVINKÄÄN LUKIO

Toiminta jatkuu 1.8. kahdessa toimipisteessä Sveitsissä ja Yhteiskoululla kunnes kevään 2021 aikana siirrymme uuteen rakennukseen Kipinään.
Myös aikuislinjan toiminta jatkuu Yhteiskoululla kunnes siirrymme Kipinään.

Lukiomme on moderni, tulevaisuuteen suuntaava luonnontieteellinen erityislukio, jossa on kaksi linjaa:
Luonnontiedelinja ja yleinen lukiolinja

Lukiossamme on noin 430 opiskelijaa, joista puolet on luonnontiedelinjalla ja puolet yleisellä lukiolinjalla. Kurssitarjontamme on erityislukioaseman vuoksi tavallista lukiota laajempi. Luonnontiedelinjalla voi perehtyä syvällisesti biologiaan, maantieteeseen, fysiikkaan ja kemiaan. Se antaa hyvät valmiudet jatkaa opintoja lukion jälkeen luonnontieteen, tekniikan ja lääketieteen aloilla. Lukiomme yleisellä linjalla saa hyvän yleissivistävän pohjan. Opiskelija voi keskittyä esim. humanistisiin aineisiin, taideaineisiin, liikuntaan ja yrittäjyyteen.

Lukiomme sijaitsee luonnonkauniin Sveitsin ulkoilu- ja luonnonsuojelualueen vieressä. Hyvinkään rautatieasema on vain noin 15 minuutin kävelymatkan päässä.

Koulurakennuksessamme on vain lukio. Työskentelyilmapiiri on avoin, rauhallinen ja viihtyisä. Lukiossamme on hyvin varustellut luokat, huipputasoinen laboratorio, Wi-Fi, Office 365-pilvipalvelu, atk-matematiikkaluokka, viihtyisä aula tietokoneineen, lehtineen ja kirjoineen, ilmastointi ja kuntosali. Kaikissa luokissa on dataprojektori ja useassa dokumenttikamera. Opiskelijoiden käytössä on ryhmätyötila ja uudistetut oppilaskunnan tilat sekä runsaasti tietokoneita. Tuemme opiskelijan oman tietokoneen hankintaa 100 eurolla vuodessa kolmen vuoden ajan.

Lukiossamme on tarjolla useita kursseja, jotka liittyvät filosofiaan, psykologiaan, viestintään, yrittäjyyteen, kuvataiteeseen ja tieto- ja viestintätekniikkaan (esim. ohjelmointi- ja koodauskurssit). Opetuksemme on modernia ja ajan tasalla olevaa. Erilaisia opetusmenetelmiä käytetään paljon. Tarjolla on useita verkkokursseja. Lukiomme tekee myös yhteistyötä korkeakoulujen ja yritysten kanssa.

Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua monipuoliseen kansainväliseen toimintaan. Lukiomme on mukana myös Hyvinkään toisen asteen yhteistyössä. Urheilun harrastajat voivat ottaa osaa Hyvinkään kaupungin yhteiseen toisen asteen urheiluvalmennukseen eri lajeissa. Sen lisäksi lukiossamme on tarjolla huippu-urheiluvalmennusta SM-tason urheilijoille.

Lukiomme opiskelijakunta toimii aktiivisesti, osallistuu opettajien kokouksiin ja järjestää monenlaista ohjelmaa, mm. nahkiastilaisuuden uusille opiskelijoille. Opiskelijakunta tekee yhteistyötä tutoreiden kanssa. He ovat myös mukana lukion monissa tapahtumissa, esim. avointen ovien päivässä, luonnontiedepäivässä ja Puurojuhlassa, joka on Sveitsin lukion Tuki ry:n organisoima.

Hyvinkään lukion järjestyssäännöt

Teerimäenkatu 2-4

05900 Hyvinkää  

Oppilaitossihteeri Katja Jansson 040 155 6310

Rehtori Jaakko Rainio 040 741 0911

Opinto-ohjaaja Seppo Pyhälahti 0404817273