TAPAHTUMAT

* Seuraamme terveysturvallisuussuosituksia, joiden mukaan noudatamme Keusoten alueella maskisuositusta.


1.11.–7.11. HYVINKÄÄLÄISTEN HALO


ma 1.11. – su 7.11.

PAAVOLAN VALO

Yhteisötalo Onnin ympäristö, Kapulantie 2

Yhteisötaideteos toteutetaan kierrätys-, lahjoitus- ja lainatarvikkein yhdessä kaikkien halukkaiden kanssa – osallistumaan on kutsuttu erityisesti alueen asukkaita, Paavolan päiväkodin ja koulun oppilaita sekä yhteisötalo Onnin vapaaehtoisia. Teos kutsuu mukaansa koko Hyvinkään valaisemaan ja nauttimaan valotaiteesta Paavolaan, yhteisötalo Onnin ympäristöön. Osana teosta yhteisötalo valaistaan myös sisältä. Onniin voi aukioloaikojen puitteissa tulla koristelemaan lasipurkin, joka liitetään osaksi teosta, tai paikalle voi tuoda valmiiksi koristellun, tuikun mentävän purkin.

Yhteisötalo Onni on Paavolan entisessä kirjastossa toimiva, kaikille avoin ja maksuton kohtaamispaikka, jonka käytöstä vastaa Hyvinkään Kehitysmaayhdistys ry. ”Paavolan valo”-teoksen ovat mahdollistaneet Hyvinkään Flying Tiger Copenhagen sekä Airam .

su 31.10. – su 7.11. klo 18–21 Yhteisötalo Onnissa avoimet ovet

ma 1.11. – ke 3.11. klo 18–20 kaikille avoimia ja maksuttomia valotaidetyöpajoja

la 6.11. klo 18.30 Kids' Valley Kindergarten presents enchanted fairytales under magical light! Event lasts about 30 min and is suitable for everyone and especially for kids aged 3–7. There’s some fairy dust in the air!


ma 1.11. klo 18.00–20.00     

PELASTA HYVINKÄÄ ZOMBEILTA! -TIEDONHAUN PAKOPELI

Hyvinkään pääkirjasto, Torikatu 5

Maanantai on viikon paras päivä pelastaa Hyvinkää zombeilta! Pääkirjaston tiedonhaun pakopeli pyörii non-stop-periaatteella kahden tunnin ajan. Yksi peli kestää noin 20 minuuttia ja pelaamaan mahtuu 1–5 henkilöä kerrallaan. Käytössä on kaksi pelisettiä. Kysy pelivuoroa kirjaston neuvonnasta!


ma 1.11. klo 18.00–20.00      

HYVINKÄÄSALI HERÄÄ HALOON

Hyvinkääsali, Kauppatori 1

*ennakkotiedoista poiketen, tapahtumaa ei järjestetä.


ma 1. – su 7.11.

VALON KIPINÄÄ

hyvinkääläisissä päiväkodeissa

Hyvinkään kaupungin varhaiskasvatuspalvelut huomioi Hyvinkään Halon toiminnassaan!

Hangonsillan päiväkoti

Suutarinkatu 3

Hangonsillan päiväkotilaisten ikkunat tuovat valoa pimeään syksyyn! Ryhmien ikkunoissa on nähtävillä erilaisia teemoja.

Hiidenkiukaan päiväkoti

Hiidenkiukaantie 2

Kapulan esiopetus

Kapulantie 2–4, ikkuna Jussilankadulle päin

Yhdessä esiopetusryhmän 5–6-vuotiaiden lasten kanssa ikkunaan suunniteltu Revontulet-valotyö on syntynyt kartonkikolmioista, värillisistä silkkipapereista ja vilkkuvista valoista, jotka saavat revontulet loistamaan.

Kenttäkadun päiväkoti

Kenttäkatu 11–13, päiväkodin ja Hämeenkadun koulun välinen alue

Kenttäkadun päiväkodin väki koristelee ryhmien ja salin ikkunat. Ikkunat esittelevät ryhmien omaa toimintaa, mutta jokaisessa on mukana myös jotakin kipinöivää! Helpoimmin ikkunoita pääsee ihastelemaan Erkylänkadun kautta.

Punaojan päiväkoti

Saviojantie 13


ma 1. – su 7.11.

VÄRIEN HEHKUA

Hyvinkään Kaihdinliike, Hämeenkatu 39

Useamman vuosikymmenen ajan Hyvinkäällä toiminut Hyvinkään Kaihdinliike valaisee näyteikkunansa ja kiinteistön seinän upeana hohtavilla väreillä.


ma 1. – su 7.11.

KULTTUURIA, KOHTAAMISIA JA KUMMITUKSIA

Järjestökeskus Onnensilta, Siltakatu 6

Onnensilta loistaa joka päivä, kutsuu kohtaamaan ja kulttuurin pariin – saatatpa nähdä vilauksen talon kummituksistakin! Hyvinkään kaupungin omistamaa Onnensiltaa hallinnoi Hyvinkään Yhdistykset ry, joka järjestää myös Halon toisella viikolla kaksi maksutonta iltatapahtumaa. Onnensilta valaistaan ulkopuolelta kummitustalotyyliin.

to 4.11. klo 17–20 kaakaota ja kellariseikkailua kaikille lapsenmielisille

pe 5.11. klo 16–19 arabialainen ilta – tutustu kulttuuriin, maista herkkuja, kirjoita nimesi arabiankielellä ja kysy kaikkea, mitä olet aina halunnut tietää arabialaisesta kulttuurista


ti 2.11. klo 18.00                     

PEKKA, SUSI ja MUSIIKKILUOKKALAISTEN LAULUT

Hyvinkään Orkesteri, Hyvinkääsali, Kauppatori 1

Marraskuinen konsertti tuo Hyvinkääsalin lavalle paitsi rakastetun Sergei Prokofjevin Pekka ja susi -musiikkisadun, myös hyvinkääläiset Aseman koulun musiikkiluokkalaiset! Musiikkiluokkalaisten laulut on sovitettu varta vasten tähän konserttiin – on Turilaan kertomia merkillisiä tarinoita, vanhaa sarvijäärää, linnunpojan pesää ja tuulessa huojuvia puita…

Hyvinkään Orkesteria johtaa kapellimestari Tuomas Pirilä ja Pekan ja suden tarinan kertoo lukuisista teatteri- ja tv-rooleistaan tuttu näyttelijä Jussi Vatanen. Väliajattoman konsertin kesto on noin 60 minuuttia, liput 10–35 € Lippupisteestä.


ti 2.11.                                       

KIVIJALKAKAUPPIAIDEN HALO-TEMPAUS 

Hyvinkääläiset kivijalkakauppiaat osallistuvat Halo-tempauksellaan mukaan valoviikkojen ohjelmaan pidennetyin aukioloin, erikoistarjouksin ja valoviikkoaiheisin somistuksin. Tempaukseen osallistuvista liikkeistä löydät myös Halo-yllätyskassin kotiin viemisiksi, kasseja rajattu määrä! Tutustu lisää täällä.


ke 3.11. – pe 5.11.                  

VALAISINTOIMIJOIDEN MINIMESSUT

Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9
vapaa pääsy

Valaisintoimijoiden minimessut rakentuvat Willanaukion laitamille, Robert’s Coffeen lisätilaan. Minimessut ovat avoinna päivittäin klo 17.00–19.00. Hyvinkään Sähkö Oy:n ja valaisinvalmistajien järjestämien minimessujen illat on teemoitettu eri teemoin ja ohjelmassa on tuote-esittelyiden ohella moninaista keskustelua valaistuksesta – ja etenkin ratkaisuja sen puuttumiseen. Messut on tarkoitettu niin kuluttaja-asiakkaille kuin valaistusammattilaisillekin. Tervetuloa mukaan valoverkostoitumaan! 

ke 3.11. VALAISIMIEN VALMISTUS

Petri Vainio Doctor Designista ja Aki Junnila Hyvinkään Sähköstä isännöivät iltaa, jossa esittelyssä Osramin valaisinkomponentit. Illan teemana on kotimainen valaisimien valmistus.

to 4.11. JULKISTEN TILOJEN VALAISTUS JA ULKOVALAISTUS

SG Armaturenin esittely ja tuotteet, mukana menossa myös Hyvinkään kaupungin sähköpuoli. Tilaisuus suunnattu erityisesti yrityksille, taloyhtiöille ja muille julkisten tilojen valaistuksesta ja ulkovalaistuksesta kiinnostuneille.

pe 5.11. KODIN ARKIVALAISTUS

Kodin arkivalaistukseen perehdytään Hide-a-liten valaisemana.


ke 3.11. – la 6.11.                             

LÄHETÄÄNKS KYLILLE -NÄYTTELYN TAPAHTUMAT 

Hyvinkään kaupunginmuseo, Kauppakeskus Willa, Hämeenkatu 9
vapaa pääsy

Museon aukioloaikoina klo 12–18 (viikonloppuisin 11–17) kävijöiden omatoimista Halo-aktiviteettia   

LÄTTÄHATTUJEN TASKULAMPPUARVOITUS

Lättähatut, nuo takavuosien nuoret kapinalliset ovat piilotelleet johtolankoja ympäri Lähetäänks kylille -museonäyttelyä. Vihjeiden avulla ne ovat kertoneet toisilleen salaisen kätkönsä sijainnin. Nyt HALO-tapahtuman aikana 28.10.–6.11 sinä ja kaverisi pääsette selvittämään kätköpaikkaa. Museolta saatte avuksenne taskulamppuja, mutta kyseessä eivät olekaan aivan tavalliset fikkarit! Vihjeitä selvittäessänne saatte ratkaistua lättähattujen käyttämän salasanan. Kertokaa salasana kassalle ja saatte heidän aarteistaan pienen palkinnon vaivannäöstänne! Museoon on ilmainen sisäänpääsy.

TULIKÄRPÄSTEN METSÄSTYS (Puuhaa pienemmille lapsille)

Pimeässä vilkkuvat ihanat tulikärpäset ovat päässeet museossa valloilleen! Löydätkö ne kaikki? Laske Lähetäänks kylille -näyttelyssä löytämäsi piiloutuneet ötökät ja voit kertoa niiden lukumäärän kassalle saadaksesi pienen palkinnon tarkkasilmäisyydestäsi. Museoon on vapaa pääsy!


ke 3.11. klo 18.00–20.00       

RISTIN KIPINÄ

Martin monitoimikeskus, Palo-ojantie 1

Martin monitoimikeskuksen julkisivu sekä tornin risti ovat saaneet uuden valaistuksen Aki Junnilan suunnittelemana ja Hyvinkään Sähkön toteuttamana.  Helluntaitemppelin järjestämän avoimen illan aikana voi julkisivuvalaistuksen lisäksi tutustua sisätilan valaistukseen, josta vastaa Martti Pesso. Ruokasalissa on kahvitarjoilu.


ke 3.11. klo 18.00–20.00       

METSÄKALTEVAN VALOT

kokoontuminen Metsäkaltevan koulun parkkipaikalla
Metsäkaltevan koulu, Rapakivenkuja 3

Metsäkaltevan alueen katuvalaistus on toteutettu uudenaikaisin valaistusratkaisuin. Tervetuloa mukaan tutustumaan alati uudistuvaan Metsäkaltevaan ohjatun kävelylenkin muodossa! Hyvinkään liikuntapalveluiden kävelylenkki alku- ja loppuverryttelyineen lähtee Metsäkaltevan koulun parkkipaikalta ( klo 18.00. Lenkkejä lähtee kaksi: esteetön ja kevyempi sekä toinen haastavampi. Omat kävelysauvat voi halutessaan napata matkaan mukaan. Osallistuminen on maksutonta.


to 4.11. klo 18.00 ja 19.00

ENERGIAILTA

Hyvinkään Lämpövoima, Kerkkolankatu 35

Hyvinkään Lämpövoiman Energiaillassa energiamarkkinakatsaus, tietoa Lämpövoiman uusista tuotteista ja lämmityspalveluratkaisuista sekä vapaata keskustelua – kakkukahveilla siivitettynä! Hyvinkään Lämpövoima juhlii samalla Sahanmäen lämpökeskuksen 40-vuotista taivalta näyttävällä Halopuutarhalla, joka on Hyvinkään Halon valokohde nro 11.

Tilaisuuksia järjestetään kaksi, klo 18.00 ja 19.00 ja mukaan mahtuu 30 ensimmäistä ilmoittautunutta. Ilmoittaudu täällä viimeistään ma 1.11.!


la 6.11. klo 16.00–20.30        

VILLATEHTAAN HALO

Villatehdas, Kankurinkatu 4–6, sisäpiha

Villatehtaan kulttuuritoimijat kutsuvat viettämään Hyvinkään Haloa idyllisen salaperäiselle Villatehtaan sisäpihalle! Mukana menossa Villa Artun toimijat, Hakasirkus, Dance Art ja Vilkastus sekä Valvillan tehdasmuseo. Huomioithan, että sisäpihalla ei ole yleisökatosta, joten varauduthan tapahtumiin säänmukaisin varustein.

LYHTYTYÖPAJA / Villa Arttu klo 16.00–18.00

Tule tekemään oma lyhty! Innostuessasi voit osallistua myös yhteiseen valospektaakkeliin myöhemmin illalla. Työpajan järjestää Villa Artun toimijat ja se on osallistujille maksuton.

Taiten tehty, veikeästi värkkäilty -näyttely / Villa Arttu klo 16.00–18.00
Näyttelyssä on talvella 2020–2021 järjestettyyn värkkäilykisaan osallistuneiden nuorten tekijöiden sekä ammattitaiteilijoiden värkkäilyhenkisiä teoksia. Kävijöillä on mahdollisuus värkkäillä näyttelyn teosten äärellä. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

VALVILLAN TEHDASMUSEO / Villatehtaan sisäpiha klo 16.00–19.00
Villatehtaan puistomaisella sisäpihalla, pienessä palokalustorakennuksessa on Hyvinkään villatehtaan eli Yhdistyneiden Villatehtaiden Oy:n ja siihen liitettyjen tekstiilitehtaiden historiaa ja tuotantoa esittelevä tehdasmuseo. Museoon on vapaa pääsy.

HYVINKÄÄN KARJALA-SEURAN MUSEO & KAHVILA / Villatehtaan H-rappu klo 16.00–20.00
Karjala-seuran museon esineistö ja tavarat on saatu lahjoituksina Hyvinkäälle toisen maailmansodan jälkeen Karjalasta tulleilta evakoilta ja heidän jälkeläisiltään. Esineistö sisältää kodin tavaroita, työkaluja ja tekstiilejä. Kirjoja, valokuvia ja tauluja on myös runsaasti. Museoon on vapaa pääsy.

VALON JA PIMEYDEN MYSTIIKKAA / Villatehtaan sisäpihan lastauslaituri klo 18.00
Dance Artin, Hakasirkuksen ja Vilkastuksen esitys huokuu valon ja pimeyden mystiikkaa tanssin, sirkuksen ja teatterin keinoin. Esityksen juontaa Minni Arposuo.

OSALLISTAVA TANSSI- JA VALOSPEKTAAKKELI / Villatehtaan sisäpiha n. klo 18.35
Halo tehdään yhdessä – myös sinun kanssasi! Liity siis Dance Artin johdolla mukaan yhteiseen tanssi- ja valospektaakkeliin, tekijänä tai kokijana.

TULIWORKSHOP / Villatehtaan sisäpiha klo 19.00–20.30
Hakasirkuksen järjestämän tulityöpajan ohjaajana toimii tulitaiteilija Sanna Aho. Ilmoittaudu mukaan täällä.


su 7.11. klo 15.00–18.00       

KIPINÄÄ MUSIIKKIIN

Martin monitoimitila, Martintorinkuja 2      

Rocktehdas Hyvinkää ei pelkästään kipinöi, vaan on ihan liekeissä! Sunnuntaina kannattaa suunnata Hyvinkään Marttiin, kun Rocktehdas Hyvinkään ohjelmassa on avointa pajatoimintaa. Pihaan parkkeerattu ainutlaatuinen Rytmirekka puolestaan kutsuu kaikenikäisiä musanikkareita kokeilemaan erilaisia soittimia, teknisiä vimpaimia ja biisivärkkäilyä. Mukana myös Martin Asukasyhdistys ja Martin Partio esittelemässä toimintaansa ja grillaamassa Halon viimeisen päivän maistuvimmat makkarat!

Avointen pajojen aikataulu:

16.00 VARTIN LAULAJAISET
16.30 UKULELE TUTUKSI
17.00 VARTIN LAULAJAISET
17.30 UKULELE TUTUKSI


su 7.11. klo 18.00                   

REQUIEM!

Hyvinkään kirkko, Hämeenkatu 16
ohjelma 20 € ovelta tuntia ennen konsertin alkua

”Lacrimosa dies illa…” – musiikinhistorian kenties riipivimmät säkeet soivat jälleen, pitkän hiljaisuuden jälkeen, kun satapäinen suurkuoro, solistit ja orkesteri kokoontuvat konsertoimaan kapellimestari Tuomas Pirilän johdolla pyhäinpäiväviikonloppuna. Konsertit tuottaa Hyvinkään Orkesteri yhdessä Lahden Kamarikuoron kanssa ja produktio toteutetaan yhteistyössä Hyvinkään Oratoriokuoron, Lahden Bach-kuoron ja Sonus-kuoron kanssa.

Päivitetty 28.4.2022