Hangonsilta

 

Monitoimitalosta Hangonsillan alueen sydän

Hangonsillan alue on Hyvinkään merkittävin 2020-luvun kaupunkikehityskohde. Vanhalle ratapihalle rakennetaan noin 2000 asukkaan asuntoalue. Alueen ytimeen on varattu tila monitoimitaloa varten. Monitoimitalon merkittävimmät osat tulevat olemaan uusi keskuslukio ja urheiluhalli. Monitoimitalon suunnittelussa johtoajatuksina ovat osallisuus, yhteisöllisyys ja elinikäinen oppiminen. 

Hyvinkäällä on päätetty panostaa yhteen, toiminnaltaan ja tiloiltaan moderniin keskuslukioon. Tällä hetkellä Sveitsin lukio ja Hyvinkään yhteiskoulun lukio kilpailevat Hyvinkäällä osin samoista opiskelijoista. Keskeisellä sijainnilla, kahden lukion yhdistetyllä tietotaidolla, laajemmalla kurssitarjonnalla sekä nykyaikaisilla tiloilla uusi lukio houkuttelee opiskelijoita sekä Hyvinkäältä että lähikunnista.  

Lukion ja liikuntatilojen suunnittelun ohella selvitetään voisiko monitoimitaloon sijoittua esimerkiksi kansalaisopiston toimintaa ja kulttuuripalveluita, jotka olisivat kaikkien hyvinkääläisten käytettävissä. Talvella 2016-2017 tehtävässä toiminnallisessa suunnittelussa luonnostellaan talon toimintaa, palveluita ja rajapintoja yhdessä kaupungin eri toimialojen sekä monitoimitalon tulevien käyttäjien kanssa. 

Monitoimitalon suunnittelua edistetään rinnakkain Hangonsillan kaavoituksen kanssa. Hangonsillan alueesta ja kaavoituksen etenemistä lisää Hangonsillan hankesivulla.  

Päivitetty 17.1.2019