Tiedote 1.4.2022
Julkaisuvapaa heti

 

Hyvinkään kaupunki muuttaa nimekseen Hevinkää

Uudenmaan maakunnan pohjoisosien pääkaupunki Hyvinkää muuttaa nimekseen Hevinkää (ruots. Hevinge, eng. City of Heavy). Rockmusiikkiin ja siihen liittyvään elämäntyyliin, kansankielellä heviin, viittaava uusi nimi sopii hyvin raskaasta teollisuudesta sekä raskaamman rockin tapahtumistaan tunnetulle kaupungille, jonka läpi jyskyttävät junanraiteet. Nimimuutos astuu voimaan heti tänään 1.4.2022.

- Hevinkää sopii täydellisesti monipuolisen kaupunkimme nimeksi. Hevi on samanaikaisesti raskasta, mutta nopeaa. Periksiantamatonta, mutta ketterää. Kovaäänistä, mutta taidokasta. Ikuista, mutta uusiutuvaa. Me Hevinkäällä edustamme kaikkea tätä, suurella ylpeydellä, kommentoi Hevinkään kaupunginjohtaja Johanna Luukkonen.

Nimimuutosta aletaan jalkauttaa saman tien osaksi kaikkea uutta hevinkääläistä arkea ja elämää. Kaupungin logo ja motto muuttuvat. Hevinkään uusi logo on nähtävissä Hevinkään kaupungin verkkosivuilla osoitteessa www.hevinkaa.fi.

Hevinkääläisten käytettäväksi tulee monta uutta tunnuslausetta rakkaan kotikaupunkinsa promoamiseen, kuten ”Hevinkäällä ei häviä” ja ”Meneekö hyvin, ei kun Hevinkää’sti”.

Hevinkääksi muuttumisen myötä kaupunki kehottaa kansalaisiaan tervehtimään toisiaan jatkossa niin sanotulla ”hevimerkillä”, jossa ollaan käsi nyrkissä, mutta pikkurilli ja etusormi kämmenselkä kohti tervehdittävää henkilöä.

Myös hevinkääläisille tuttu kauppakeskus Willa on päättänyt tästä inspiroituneena vaihtaa nimekseen Hewilla.

Edes puut eivät saa olla rauhassa uusilta hevituulilta. Kaupungin nimikkopuun, Hyvinkään Rautatieomenapuun uusi nimi on Malus Hevingiensis.

Suomen suurin rockin festivaali, Hevinkäällä järjestettävä Rockfest, on luonnollisesti nimenmuutoksesta innoissaan. Hevinkään kunniaksi tämän viikonlopun ajan festariliput kaikille henkisille tai aidoille pitkätukille saatavilla alennuksella osoitteessa www.tiketti.fi/tarjous/hevinkaa 

LISÄTIEDOT
www.hevinkaa.fi

johanna 1.jpg

Päivitetty 1.4.2022