Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän tiedote

                                                 keusote_uusi.jpg

Keusoten alueen suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian laajenemisen ehkäisemiseksi

Keusoten alueella siirrytään maanantaina 23.11. noudattamaan tiukempia suosituksia ja rajoituksia koronaepidemian kiihtymisen johdosta. Suositukset ja rajoitukset ovat linjassa pääkaupunkiseudulla samaan aikaan käyttöönotettavien epidemian leviämisvaiheen rajoitusten kanssa. Keski-Uudellamaalla koronaepidemia on vielä kiihtymisvaiheessa, mutta uusilla rajoituksilla halutaan pysäyttää viimeisen kahden viikon aikana tapahtunut voimakas nousu koronavirustartunnoissa alueellamme.

Yksityistilaisuudet

Yli 10 hengen yksityistilaisuuksia ei suositella pidettäväksi Keusoten alueella 23.11. alkaen toistaiseksi. Keusote pyytää tarkkaan harkitsemaan kokoontumisten tarpeellisuutta.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto kieltää kaikki yli 20 hengen sisätiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella 23.11.-13.12.2020. Aluehallintoviraston päätös koskee mm. konsertteja, teatterinäytöksiä, jäähalleja, ylipainehalleja ja urheiluotteluja, joissa on yleisöä. Päätös perustuu tartuntatautilain 58. pykälään. Lue tarkemmin AVIn tiedotteesta.

Joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastukset

Aikuisten (yli 20 v.) joukkue-, ryhmä- ja kontaktilajiharrastustoiminta suositellaan keskeytettäväksi 23.11.-13.12.2020. Keskeytys tarkoittaa muitakin kuin ryhmässä tehtäviä urheiluharrastuksia. Ainoastaan maajoukkuetason, SM-tason, ykkösdivisioonan tai kansainväliselle huipulle tähtäävän ammattimaisen harjoittelun kohdalla tehdään poikkeus.

Maskisuositus ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien henkilökunnalle

Keusote suosittaa ala- ja yläkoulujen sekä päiväkotien työnantajia edellyttämään kasvomaskin käyttöä henkilökunnalle 23.11. alkaen toistaiseksi. Tilanteissa, joissa työntekijällä on lääketieteellinen syy olla käyttämättä kasvomaskia, voidaan harkita visiirin käyttöä.

Maskisuositus yläkoulun oppilaille

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä yläkoulun oppilaille 23.11. alkaen toistaiseksi. Kunta tulee tarjoamaan kasvomaskit oppilaille mahdollisimman pian. Sitä ennen huoltajia pyydetään hankkimaan oppilaille maskit. Keusote ja kunnat jakavat vähävaraisille maskeja.

Maskisuositus taksin kuljettajille ja matkustajille

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä taksin kuljettajille ja matkustajille toistaiseksi.Suositus koskettaa myös koulukuljetuksia.

Etätyösuositus

Etätyötä tulee suosia aina kun mahdollista ja työpaikoilla suositellaan kasvomaskin käyttöä etenkin, jos turvavälejä ei pystytä pitämään. Ruoka- ja kahvitauot tulee toteuttaa porrastaen, jotta vältetään työntekijöiden altistumista ja kotikaranteeniin joutumista.

Julkisten tilojen käyttö

Keusote suosittaa puolittamaan julkisissa tiloissa asioivien asiakkaiden määrän puoleen normaalista 23.11. alkaen toistaiseksi. Julkisia tiloja ovat mm. kirjastot ja uimahallit.


Tiedote Keusoten sivuilla: 20.11.2020 Keusoten alueen suositukset ja rajoitukset koronavirusepidemian laajenenmisen ehkäisemiseksi
21.11.2020 tiedotetta tarkennettu ryhmäharrastusten osalta ja suositusta taksin kuljettajille

Kaupungin sivuilta löydät tietoa kasvomaskien jakamisesta vähävaraisille.

Päivitetty 25.11.2020