Maximus minimus -näyttely 26.9.–16.12.2022 Villa Artussa

Lasten ja nuorten tekemän taiteen äärellä on nähtävää ja koettavaa ruohonjuuritasolla elävistä olennoista ja minimaailmoista aina planetaarisiin maisemiin asti

Villa Artun näyttely

Villa Artun syksyn Maximus minimus -näyttelyn teemana ovat erilaiset mittakaavat. Lasten ja nuorten tekemän taiteen äärellä on nähtävää ja koettavaa ruohonjuuritasolla elävistä olennoista ja minimaailmoista aina planetaarisiin maisemiin asti.

Taidekeskuksen kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta on esillä katsomiseen ja näkemiseen liittyviä teoksia. Maailmaa tarkastellaan sekä kaukoputken että mikroskoopin avulla. Teoksista löytyy erilaisia perspektiivejä ja uusia näkökulmia tuttuihin asioihin.

Teoksista löytyy erilaisia perspektiivejä ja uusia näkökulmia tuttuihin asioihin. Kuvataidekoulun ja käsityö- ja muotoilukoulun oppilastöissä pieni voi olla suurta ja suuri kutistua pieneksi. Galleriasta löytyy sekä jättiläisiä että perhosen siiven suomuja, kokonaisia maailmoja pienoiskoossa, yhdelle vesipisaralle sopivia tarjoiluastioita ja kukkia, joiden terälehtien alle voisi vaikka käpertyä nukkumaan Peukalo-Liisan tavoin sekä paljon muuta. 

Lue lisää Villa Artun sivuilta.

Näyttelyn ovat tuottaneet yhdessä Lasten ja nuorten taidekeskus, Lasten ja nuorten kuvataidekoulu sekä Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi. 

Villa Artun puput

Päivitetty 26.10.2022