Martin koululla joukkoaltistuminen

Hyvinkään Martin koululla on todettu 20 henkilön osalta joukkoaltistumisia koronavirukselle. Perheet, joiden lapsen osalta on tulossa Keusoten karanteenimääräys ollaan yhteydessä henkilökohtaisesti suoraan koulun toimesta.

Keusoten tiedote

Hyvinkäällä Martin koululla on tapahtunut joukkoaltistuminen koronavirukselle. Koulussa on ollut tartuttavuusaikana 16.-20.11. koronapositiiviseksi todettu henkilö. Altistuneet oppilaat ja osa henkilökuntaa asetetaan kotikaranteeniin Keusoten tartuntataudeista vastaavan lääkärin määräyksestä. Yhteensä karanteeniin asetetaan reilu 20 henkilöä.

Altistuneiden oppilaiden huoltajat ja henkilökunta saavat tarkemmat ohjeet koulun kautta. Tartunnanjäljityksen ruuhkautumisen vuoksi yhteydenotoissa voi olla viivettä.

Koronavirus on yleisvaarallinen tartuntatauti. Tämänhetkisen tiedon perusteella yli 70-vuotiaat henkilöt ovat muita alttiimpia saamaan vakavan koronavirusinfektion. Vakavan korona-virusinfektion vaaraa voivat lisätä myös ne perussairaudet, jotka merkittävästi huonontavat keuhkojen tai sydämen toimintaa tai elimistön vastustuskykyä.

Mikäli epäilet altistuneesi, seuraa terveydentilaasi aktiivisemmin ja vältä liikkumista koulussa, työpaikalla tai julkisissa tiloissa oireisena. Mikäli ilmenee lieviäkin oireita, hakeudu koronavirustestiin, ja jää kotiin, kunnes saat negatiivisen koronavirustuloksen. Yleistietoa karanteenista löydät verkkosivuiltamme osoitteesta www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus.

Lue koko tiedote:

Päivitetty 22.11.2020