HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 12.4.2021
Julkaistavissa heti

Rockfest palaa Hyvinkäälle – Hyvinkään kaupunki ja Nelonen Media Live sitoutuvat pitkäaikaiseen yhteistyöhön

Hyvinkään kaupunginhallitus on tänään päättänyt yhteistyösopimuksesta Nelonen Media Liven kanssa Rockfestin, eli Suomen suurimman rockfestivaalin järjestämiseksi Hyvinkään lentokentällä vuosina 2022-2024. Kolmivuotinen yhteistyösopimus sisältää myös lisävuosioption. Sopimukseen sisältyy kaupungin puolelta sekä taloudellista panostusta että kaupungin teknistä tukea tapahtumapaikan eli lentokentän infran rakentamisessa. Rockfest järjestettiin aiemmin Hyvinkäällä vuosina 2018 ja 2019.

- Pitkäaikaisella sopimuksella tavoittelemme Hyvinkään kaupungin tunnettuuden kasvattamista tapahtumapaikkana. Hyvinkään strategisessa kehittämisessä on panostettu kaupungin kehittämiseen aktiivisena tapahtumakaupunkina ja sopimus Rockfestin järjestämisestä Hyvinkäällä on osa tätä työtä, sanoo kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

 - Tapahtumilla on myös tärkeä merkitys kaupungin yleisen elinvoiman lisäämiseksi eri oheispalvelujen kuten ravintola- ja majoituspalvelujen sekä elintarvikeliikkeiden ja kioskien toimintaa tukien, sanoo kaupunginhallituksen puheenjohtaja Annika Kokko.

Hyvinkään kaupunki toteutti kesällä 2019 kaupungissa järjestettyjen isojen konsertti- ja elokuvatapahtumien, mukaan lukien Rockfestin, kävijöille kyselyn, josta ilmeni, että tutkitussa kolmessa kesätapahtumassa kävijät käyttivät yhteensä runsaat 10 miljoonaa euroa, josta runsaat 3 miljoonaa euroa käytettiin tapahtumapaikan ulkopuolella Hyvinkäällä.

- Nyt on lisäksi erityisen tärkeää luoda edellytyksiä sille toiminnalle, joka auttaa toipumaan koronan aiheuttamista menetyksistä. Lentokentän kehittäminen palvelee useita eri osapuolia jatkossa, joten kyseessä on pitkäjänteinen investointi kaupunkiin kokonaisuudessaan, taustoittaa sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen.

Hyvinkään lentokenttä tarjoaa erinomaisen paikan tapahtumille ja suurkonserteille

- Hyvinkään kaupungin myönteinen asenne tapahtumien kehittämiseen sekä kaupungin ja lentokentän poikkeuksellisen hyvä sijainti Uudellamaalla, keskellä Etelä-Suomea, luovat edellytykset Rockfestin kasvulle merkittäväksi rocktapahtumaksi. Vuoden 2022 Rockfestin tavoiteltu kävijämäärä on jopa enemmän kuin 60 000 kävijää, taustoittaa Nelonen Media Liven tapahtumajohtaja Riikka Fagerholm.

Hyvinkään lentokentän alue on noin 100 hehtaarin laajuinen ja alueelle pääsee kulkemaan sujuvasti kaikista ilmansuunnista niin julkisilla kulkuneuvoilla kuin autolla, mikä helpottaa merkittävästi logistiikkaa suurten tapahtumien järjestämisessä.

- Hyvinkään kaupunki palvelee tapahtumajärjestäjiä yhden luukun periaatteella, joten meillä erikokoisten tapahtumien järjestäminen on mutkatonta, sanoo kulttuuri- ja tapahtumapäällikkö Outi Ruso.

Rockfest Hyvinkään lentokentällä 2019_kuva Teemu Heikkilä.jpg

Rockfestyleisöä Hyvinkäällä 2018_kuva Teemu Heikkilä.jpg

Rockfest Hyvinkäällä 2018_kuva Teemu Heikkilä_2.jpg

Päivitetty 20.12.2021