Tunnetko ympäristöterveydenhuollon?

Onko arkinen elinympäristömme turvallinen ja terveellinen? Elintarvikkeet laadukkaita, sisäilma raikasta ja uimavedet turvallisia uida? Niin tulisikin olla.

Ympäristöterveydenhuollon viranomaiset tekevät joka päivä paljon työtä, jolla pyritään turvaamaan turvallinen ja terveellinen elinympäristö meille kaikille.

Ympäristöterveydenhuollon järjestäminen kuuluu kaupungin palveluihin ja valvontaa rahoitetaan kuntalaisilta kerätyillä verovaroilla. Myös keskusvirastoilla, Eviralla ja Valviralla sekä aluehallintovirastoilla on omat ympäristöterveydenhuoltoon liittyvät tehtävänsä.

Ympäristöterveydenhuollon tehtävät

Ympäristöterveydenhuollon tehtävänä on suojata kansalaisia erilaisilta ympäristön vaaroilta. Tavoitteena on hyvälaatuinen talousvesi, terveellinen asuin- ja elinympäristö, turvalliset elintarvikkeet, terveet ja hyvinvoivat eläimet sekä toimiva eläinlääkintähuolto.

Valvomalla ympäristöterveydenhuollon lakien noudattamista varmistetaan, että elinympäristöön vaikuttava toiminta on suunniteltua ja toimintaa harjoitetaan turvallisesti ja riskejä minimoiden. Ympäristöterveydenhuoltoon kuuluvia tehtäväkokonaisuuksia ovat elintarvikevalvonta, eläinten terveys ja hyvinvointi, terveydensuojeluvalvonta sekä tupakkalain valvonta.

Hyvinkäällä ympäristöterveydenhuollon yksikkö kuuluu ympäristökeskukseen. Käytännössä me Hyvinkään kaupungin ympäristöterveydenhuollossa käymme tekemässä esimerkiksi elintarvikevalvonnan Oiva-tarkastuksia, joiden tulokset julkaistaan oivahymy.fi-sivustolla. Eläinlääkäri hoitaa sairastuneita ja vaikkapa rokotuksen tarvitsevia eläimiä sekä vastaanotolla että eläimen luona tilalla. Jos epäillään eläimen hoidon laiminlyöntiä, on käytävä tekemässä eläinsuojelutarkastus. Käymme säännöllisesti valvomassa koulujen ja päiväkotien terveydellisiä oloja, kuten sisäilman laatua. Juomavesi- ja uimavesinäytteitä otetaan sen varmistamiseksi, että vesi on turvallista juoda tai uida. Myös tupakan myynnin lainmukaisuutta valvotaan.

Tulevaisuuden näkymiä

Ympäristöterveydenhuollon tekemä työ saattaa kuntalaiselle päin olla näkymätöntä, mutta se vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Jatkossa pyrimme löytämään selkeämmin mitattavia asioita, joilla pystyttään osoittamaan ympäristöterveydenhuollon tekemän työn vaikutus kuntalaisten terveyteen ja hyvinvointiin. Hyvin hoidettu ympäristöterveydenhuolto säästää sosiaali- ja terveydenhuollon kustannuksia ja siten meidän kaikkien yhteisiä verorahoja.

 

 

Päivitetty 22.5.2018 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*

f.  019 459 4612
kirjaamo@hyvinkaa.fi

tekniikka@hyvinkaa.fi
ymparisto@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet: 
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi

 

PALAUTE

Lähetä palautetta

Puhelinvaihde 019 459 11*

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ