Paavola Paint

Hyvinkään kaupunki ja taiteilija Sini Suodenjoki yhteistyössä Paavolan koulun oppilaiden ja henkilökunnan kanssa toteuttavat kevään 2022 aikana PAAVOLA PAINT -teoskokonaisuuden Paavolan koulun alueelle.

PAAVOLA PAINT

Hyvinkään kaupunki ja taiteilija Sini Suodenjoki yhteistyössä Paavolan koulun oppilaiden ja henkilökunnan kanssa toteuttavat kevään 2022 aikana PAAVOLA PAINT -teoskokonaisuuden Paavolan koulun alueelle. Teoskokonaisuus maalataan Paavolan koulun liikuntasalin kolmelle ulkoseinälle sekä liikuntasalin vieressä olevan kentän laidalla oleviin pukukoppiin ja vaihtopenkkiin.

Kokonaisuuteen on suunniteltu myös Paavolan alueen ensimmäinen virallinen graffitiseinä, johon kuka tahansa saa käydä laillisesti maalaamassa. Graffitiseinää voivat käyttää kaikki kiinnostuneet ja sitä voidaan hyödyntää myös esimerkiksi kuvaamataidon opetuksessa. Kaupunki haluaa edistää moninaista kaupunkikulttuuria tarjoamalla mahdollisuuden graffitien tekoon laillisesti.

Sini Suodenjoki

- Haluamme yhdessä Hyvinkään kaupungin kanssa mahdollistaa oppilaille osallistumisen teoksen ideointiin ja myös antaa heille mahdollisuuden tehdä itse taidetta oppimisympäristöönsä, taiteilija Sini Suodenjoki kertoo toteutettavan teoksen lähtökohdista.

Koulussa järjestetään ideapajat, joissa oppilaat saavat joko piirtäen tai tarinan muodossa kertoa millainen tunnelma, värimaailma ja kuvitus heitä houkuttelevat. Mikä piristäisi keskellä koulupäivää? Millainen olisi unelmien koulun seinämaalaus? Mitä värejä siitä löytyisi ja mitä he itse haluaisivat koulunsa pihalla nähdä? Kaikkien saatujen ideoiden pohjalta kootaan luonnos, joka toteutetaan. Oppilaat pääsevät myös itse maalaamaan osan teoksesta taiteilijan avustuksella.

On tärkeää, että lasten ja nuorten mielipide otetaan huomioon kaupunkisuunnittelussa ja etenkin silloin, kun on kyse heidän oppimisympäristöstään.

- Muraali-hanke on samalla mainio lähtölaukaus Paavolan alueen suunnitteluhankkeelle, johon kaupunki on saanut erityisavustusta, iloitsee Hyvinkään perusopetuksen johtaja Mika Heikura.

- Tarkoituksena on aluesuunnittelun keinoin saada Paavolan alueelle suunnitelma, miten aluetta voidaan kehittää tulevaisuudessa. Merkittävä osa hanketta on Paavola-talo, johon keskittyisi jatkossa alueen perusopetuksen ja varhaiskasvatuksen palvelut. Paavola-talosta muodostuisi näin alueen toiminnallinen keskus lapsille ja nuorille, Heikura jatkaa.

Päivitetty 8.3.2023