Kuva, Luminen kuva Svetisin luontopolulta

Polkua luontoon II -hanke

Hyvinkään kaupungin Ympäristöpalvelulla on meneillään Polkua luontoon II -hanke, jonka tavoitteena on esitellä kävijöille Hyvinkään luonnon helmiä. Hankkeessa luodaan kattava luontopolkujen verkosto palvelemaan lähiluonnossa virkistäytyjiä, tukemaan koulujen ympäristökasvatustyötä ja edistämään luontomatkailun kehittämistä. Hankkeen tuloksena syntyy seitsemän korkealaatuista, hyvin opastettua ja kävijälähtöisesti suunniteltua luontopolkua. Kohteiden tiedot, reitit ja kartat tulevat helposti saataviksi ja tulostettaviksi internetsivuilta. Lisäksi on tuotettu Sonninmäen ympäristökasvatuspaketti koulujen käyttöön.

Luontopolkuja rakennetaan tiiviisti yhteistyöverkoston kanssa ja hanke pohjautuu pitkälti talkootyölle. Tavoitteena on aktivoida luonto- ja kyläyhdistyksiä ja muita vapaaehtoistoimijoita sekä polkujen suunnittelussa, toteutuksessa että ylläpidossa. Luontopolkuihin liittyvä toiminta elävöittää kyliä, edistää kanssakäymistä ja antaa mahdollisuuksia myös erilaisten tapahtumien järjestämiseen. Pyrkimyksenä on parantaa vapaa-ajanviettomahdollisuuksia maaseudulla ja lisätä luonnossa liikkumista. Osa poluista toteutetaan yhteistyössä paikallisten oppilaitosten kanssa.

Hankkeen toteutusaika on 2.11.201530.6.2018.

Hanke on osa laajempaa Hyvinkään luontomatkailun ja alan yrittäjyyden kehittämishanketta.

Hankkeelle on haettu rahoitusta Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelmasta 2014–2020. Rahoitus on haettu Leader-ryhmä Emon kautta.

Edeltävä Polkua luontoon -suunnitteluhanke toteutettiin vuosina 20132014. Siinä aloitettiin toiminta yhteistyöverkoston kanssa ja laadittiin suunnitelmat luontopolkujen toteuttamiseksi.

Täältä löydät valmiit luontopolut.

Luontopolkujen sijainnit kartalla::

 Kuvassa luontopolkujen paikat
Klikkaamalla kuvaa saat sen isommaksi.

 

Logokilpailu

Polkua luontoon -hankkeelle valittiin logo vuonna 2013 järjestetyssä kilpailussa. Voittajalogon suunnitteli Pekka Könönen Hyvinkäältä.

 Logo_polkua_luontoon

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Päivitetty 30.7.2020