Kalastuslaki Hyvinkään alueella

Suomessa on kalastuslakiin perustuva kalastonhoitomaksujärjestelmä. Sen seurauksena kalastajan on yleensä, varsinaisen kalastusluvan lisäksi, suoritettava valtion kalastonhoitomaksu. Kalastuslupatarve on sidoksissa harjoitettavaan kalastusmuotoon sekä myös kalastajan ikään, joten lupatarvetta on järkevin pohtia kalastustapa- ja kalastajakohtaisesti. Tarkemmat tiedot löytyvät maa- ja metsätalousministeriön kalastussivuilta.

Onkiminen ja pilkkiminen

Onkiminen, pilkkiminen ja silakan litkaus ovat maksuttomia yleiskalastusoikeuksia, joiden harjoittamiseen kalastuslaissa säädetyllä tavalla ei tarvitse lupaa.

Kalastuslaissa maksuttomalla onkimisella tarkoitetaan onkimista, jossa vapa tai siima on onkijan kädessä tai käden ulottuvilla, eikä vavassa ole heittokalastukseen soveltuvaa kelaa, eikä vieheenä ole pilkki, uistin, perho tai muu keinotekoinen laite.

Käytännössä tämä tarkoittaa onkimista tavallisella, kelattomalla onkivavalla, jossa on luonnollinen syötti esim. mato tai kala.

Jos onkimiseen käytetään kelalla varustettua heittovapaa, on suoritettava kalastonhoitomaksu ja erityiskalastusalueella hankittava vesialueen omistajan lupa.

Kalastuslaissa maksuttomalla pilkkimisellä tarkoitetaan kalastusta siimaan kiinnitetyllä pystysuunnassa liikuteltavalla pilkillä, siimaa kädessä pitäen tai lyhyehköä heittokalastukseen soveltumatonta vapaa käyttäen.

Maksutonta pilkintää voi harrastaa sekä kesällä että talvella.

Jos käytetty vapa soveltuu heittokalastukseen, on suoritettava kalastonhoitomaksu.

Onkiminen ja pilkkiminen on kiellettyä lohi- ja siikapitoisten vesistöjen koski- ja virtapaikoissa, tai vesialueilla, joissa kalastus on kielletty muun säädöksen tai määräyksen nojalla. Hyvinkäällä tällaisia kohteita ovat Vantaanjoki, Keihäsjoki, Koirajoki ja Keravanjoki sekä Välilampi.

Valtion kalastonhoitomaksu

Jokaisen muuta kalastusta kuin onkimista tai pilkkimistä harjoittavan 18-64-vuotiaan on suoritettava lisäksi kalastonhoitomaksu.
www.eraluvat.fi tai luvan voit hankkia R-kioskilta.

Päivitetty 18.11.2019 Tulosta

   
    Linkki kaupungin etusivulle

 

 

 In English 

  

Työntekijöille: 
webmail
Opettajat:
- outlook.com/edu.hyvinkaa.fi 

OTA YHTEYTTÄ

PL 86 / Kankurinkatu 4-6
05801 Hyvinkää
p. 019 459 11*
kirjaamo@hyvinkaa.fi
    
Kartta Villatehtaan alueesta 

Kaupungin sähköpostiosoitteet:
etunimi.sukunimi@hyvinkaa.fi
   
Avoinna:
ma-to klo 8-16, pe klo 8-15

   

PALAUTE

Anna ja lue palautetta

VERKKOLASKUT & OSOITE

Verkkolaskutunnus  ja osoite:

verkkolaskuosoite OVT003701258660

operaattori CGI 003703575029

Kaupungin Y-tunnus: 0125866-0

 

PAPERILASKUJEN TOIMITUKSET:
  

Hyvinkään kaupunki
Ostolaskujen käsittely
PL 1
05801 HYVINKÄÄ