Siivouspäivänä 25.5. eroon turhista tavaroista!

Siivouspäivä on kierrätyksen, vanhojen tavaroiden ystävien ja kaupunkikulttuurin uusi juhlapäivä. Siivouspäivää vietetään lauantaina 25.5.2019!

Kampanja haastaa koko kansan siivoamaan ympäristön ja omat nurkat turhista tavaroista. Siivouspäivä on kirpputorien ja kierrättämisen ystävien uusi juhlapäivä. Siivouspäivän ideana on tehdä kierrättämisestä helppoa sekä luoda elävää ja vastuullista kaupunkikulttuuria. Siivouspäivällä ei ole virallista järjestäjää vaan jokainen tapahtumaan osallistuja on oman tapahtumansa järjestäjä. Jokainen on myös vastuussa omien jälkiensä siivoamisesta tapahtuman jälkeen. Tapahtuman organisoitumista palvelee www.siivouspaiva.com – nettisivusto, jossa on tarkat ohjeet osallistujille, sekä sivu, jonne myyjät kirjautuvat ja merkitsevät myyntipisteensä sijainnin, aukioloajan ja sen, mitä he aikovat myydä.

Hyvinkään kaupunki osallistuu kampanjaan tarjoamalla yhteistyössä kauppakeskus Willan kanssa mahdollisuuden pystyttää kirpputoripöytä kaupungin ja kauppakeskuksen alueelle alla olevan ohjeistuksen mukaisiin paikkoihin.

Hyvinkääläiset voivat pystyttää Siivouspäivänä 25.5. pisteensä kauppakeskuksen Willantorille (yksittäiset henkilöt) tai erikseen kuntatekniikan kanssa sovittaviin puistoihin tai aukioille pois lukien Kirjastoaukion ja Kauppatori (min. 5 kotitaloutta max. 20 kotitaloutta ryhmittymät).

 

Siivouspäivänä myyntipisteestä vastuussa olevan tahon tulee noudattaa seuraavia ohjeita:

  1. Yksittäisten myyjien tulee ilmoittautua ennakkoon kauppakeskus Willan infopisteelle sähköpostitse (kauppakeskuswilla@kauppakeskuswilla.fi). Paikkoja on rajoitetusti ja ne täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä.
  2. Isompien kotitalousryhmittymien (min. 5 kotitaloutta max. 20 kotitaloutta) tulee ottaa yhteyttä kuntatekniikan yksikköön hyvissä ajoin ja sopia erillisestä myyntipaikasta.
  3. Kaikkien myyjien tulee rekisteröityä ja ilmoittaa myyntipaikasta www.siivouspaiva.com – sivustolla.
  4. Myyntipaikkojen tulee sijaita nk. kovilla pinnoilla, kuten kiveyksillä, asfaltilla tai hiekkakäytävillä. Nurmikoita ei saa vahingoittaa.
  5. Tapahtuma-alue ei saa haitata jalankulkua, liikennettä tai muuta yleisen alueen käyttöä.
  6. Myyjä vastaa kaupungille, kauppakeskukselle tai kolmannelle osapuolelle myyntipaikasta mahdollisesti aiheutuvasta vahingosta ja haitasta.
  7. Myymättä tai kierrättämättä jääneet tavarat on kunkin myyjän vietävä pois yleiseltä alueelta omalla kustannuksellaan välittömästi tapahtuman jälkeen.

Ryhmät ilmoittavat osallistumisestaan kaupungin yhteyshenkilölle:
Isompien kotitalousryhmittymien (min. 5 max. 20 kotitaloutta) ilmoittautumiset kuntatekniikan yksikköön tulee hoitaa sähköpostitse satu.sihvonen@hyvinkaa.fi tai sari.kekki@hyvinkaa.fi.

Ilmoittautumisessa tulee kertoa: ryhmän nimi ja yhteystiedot, arvio osallistujamäärästä ja suunniteltu myyntialue, jos ryhmällä on toiveita tai suunnitelmia alueen suhteen.

Tervetuloa mukaan Siivouspäivään!

Hyvinkään kaupunki
Kuntatekniikka

Päivitetty 17.5.2019