Yhteishaun tulokset on julkaistu

Hyvinkään lukion luonnontiedelinjalle hyväksyttiin 70 opiskelijaa; ensisijaisia hakijoita oli 100. Keskiarvoraja on 8.42. Yleislinjalle hyväksyttiin 230 henkilöä, ja ensisijaisia hakijoita oli 265. Keskiarvoraja on 8.0. Tuva-koulutukseen hyväksyttiin 31 opiskelijaa. Lukioon hyväksytyistä ulkopaikkakuntalaisia on 78 opiskelijaa.

Valituille on postitettu kirje 16.6.2022.
Lue lisää Hyvinkään lukion sivulta Uudet opiskelijat - HyvinkaanLukio

Hyriaan ensisijaisia hakijoita oli 828 (kaikki toiveet 3839), ja valittuja 786. Hyrian suosituin hakukohde oli viime vuoden tapaan sähkö- ja automaatioalan perustutkinto (sähköasentaja ja automaatioasentaja), jonka hakijamäärä jatkoi kasvuaan (106 ensisijaista hakijaa). Myös hopeasija säilyi ennallaan sosiaali- ja terveysalan perustutkinnossa, lähihoitaja (76 ensisijaista hakijaa). Maatalousalan perustutkinnon, eläintenhoitaja, suosio laski hieman ja kolmanneksi suosituimmaksi alaksi kiilasi vahvaa nousua tehnyt talotekniikan perustutkinto, putkiasentaja (63 ensisijaista hakijaa).

Hyrian opiskelijaksi valitut näkyvät Hyrian verkkosivuilta:

Yhteishaussa 2022 Hyriaan valitut  | Hyria

Hyriaan yhteishaussa valittujen opinnot alkavat tiistaina 21.6. HyriaStartilla.

Huom! Toisen asteen ammatillisiin opintoihin voi hakeutua joka kevät yhteishaussa sekä ympäri vuoden jatkuvassa haussa. Yhteishaku on tarkoitettu lähinnä peruskoulun päättäville, joilla ei ole aiempaa toisen asteen tutkintoa. Jatkuvassa haussa voivat hakea kaikenikäiset – myös silloin jos opiskelupaikkaa ei saa yhteishaussa.

Laurea AMK -valintojen tulokset julkaistaan kevään 2022 toisessa yhteishaussa viimeistään 8.7.2022. Kaikki hakijat saavat sähköpostitse Opetushallituksen lähettämän kirjeen.

Päivitetty 16.6.2022