Hyvinkään kaupunki tiedottaa
24.8.2021

 

Vapaa-ajan palveluiden koronatilanne

 

Kasvomaskien käyttösuositus edelleen voimassa vapaa-ajan palveluissa

Koronavirustilanne rajoittaa edelleen Hyvinkään kaupungin tarjoamia vapaa-ajan palveluja. Palveluissa korostuu vahva suositus käyttää kasvomaskeja. Lisäksi turvavälit ovat edelleen voimassa ja osallistujamäärien rajaamista jatketaan. Hyvinkäällä toimitaan Keski-Uudenmaan sotekuntayhtymä Keusoten ohjeiden mukaisesti.

Nuorisotilat

Nuorisopalveluiden syyskauden toiminnat nuorisotiloissa ovat käynnistyneet 9.8.2021 alkaen ja toiminnassa huomioidaan koronaturvallisuus esimerkiksi ryhmäkokoja pienentämällä, tilojen sisustusta muuttamalla sekä vahvalla maskisuosituksella.  Lasten ja nuorten vapaa-ajan palveluissa noudatetaan aina voimassa olevia koronaturvallisuuteen liittyviä terveysviranomaisten ohjeita.

Harrastustilat

Ohjattu harrastustoiminta voi toistaiseksi jatkua kaikissa kaupungin tiloissa, kunhan otetaan huomioon jo aiemmin käytössä olleet terveysturvallisuusohjeet.

Jo keväällä käyttöön otettut SeuraTeamsit eli etäyhteydellä pidettävät kaupungin liikuntapalveluiden infotilaisuudet saavat jatkoa myös syksyllä. Infotilaisuuksien tarkoituksena on kertoa keskitetysti eri terveysviranomaisten ohjeiden vaikutuksista kaupungissa toimiville liikuntaseuroille.

Sveitsin uimala

Ulkoaltaat ja saunat sekä kuntosali ovat avoinna 30.8. – 12.9.2021:

  • arkisin klo 8:00 – 16:00 (kassa suljetaan klo 15:00)
  • viikonloppuisin 10:30 – 19:00 (kassa suljetaan klo 18:00)

Uimalan kuntosali on avoinna 13.9.-1.10.2021:

  • arkisin klo 8:00 – 16:00 (kassa suljetaan klo 15:00)
  • ei uinti- eikä saunomismahdollisuutta

Sisäänpääsy voimassa olevilla rannekkeilla tai kertamaksulla.

Kirjastot

Keusoten ohjeiden mukaan Hyvinkään kirjastopalveluiden kokoelmatilat ovat auki tietyin suosituksin ja rajoituksin. Tärkeää on noudattaa hygieniasuosituksia, turvavälejä sekä suosia automaattien käyttämistä lainaamiseen ja palauttamiseen.

Museot

Hyvinkään kaupunginmuseossa ja taidemuseossa noudatetaan voimassa olevia rajoituksia ja suositellaan vahvasti turvavälien noudattamista ja maskin käyttöä.

Yleisötilaisuudet

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt 20.8.2021 päätöksen jatkaa 5.8. voimaan astuneita kokoontumisrajoituksia Keusoten kuntien alueelle. Uusi määräys yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksista on voimassa ajalla 27.8.2021-12.9.2021.

Näiden kuntien alueilla voidaan järjestää sisätiloissa yli 10 henkilön sekä alueellisesti rajatuissa ulkotiloissa yli 50 henkilön yleisötilaisuuksia ja yleisiä kokouksia edellyttäen, että asiakkaiden ja toimintaan osallistuvien sekä seurueiden on tosiasiallisesti mahdollista välttää lähikontakti toisiinsa ja terveysturvallisuus voidaan varmistaa. Lähikontaktilla tarkoitetaan tässä ihmisten oleskelua samassa sisätilassa alle kahden metrin etäisyydellä toisistaan yli 15 minuutin ajan tai fyysistä kontaktia toisiinsa ja ulkotilassa fyysistä kontaktia toisiinsa.

Tapahtumanjärjestäjille suositellaan vahvaa maskisuositusta erilaisiin tapahtumiin, myös ulkona järjestettäviin tilaisuuksiin kuten kesäteattereihin, konsertteihin ja festivaaleille. Keusote suosittelee myös ulkotapahtumiin 1–2 metrin turvavälejä. (29.7.2021)

 

Linkkejä:

Keusoten voimassa olevat koronarajoitukset
https://www.keski-uudenmaansote.fi/koronavirus/koronasuositukset-ja-rajoitukset/

Katso AVI:n päätös

Aiempi päätös voimassa 5.8.–26.8.

Opetus- ja kulttuuriministeriön ja Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen 31.5.2021 antama ohje

Päivitetty 24.8.2021