HYVINKÄÄN KAUPUNKI
TIEDOTTAA 8.4.2021
 

Valmisteluryhmä ehdottaa kaupunginhallitukselle Johanna Luukkosen esittämistä Hyvinkään kaupunginjohtajaksi

Hyvinkään kaupunginjohtajan rekrytoinnin valmisteluryhmä on käsitellyt saamansa hakemukset Hyvinkään kaupunginjohtajaksi. Valmisteluryhmä on yksimielisesti päättänyt ehdottaa, että kaupunginhallitus kokouksessaan 12.4.2021 tekisi päätöksen esittää valtuustolle, että hallintotieteen maisteri Johanna Luukkonen valitaan Hyvinkään seuraavaksi kaupunginjohtajaksi. Luukkonen toimii tällä hetkellä Rauman kaupunginjohtajana. Kaupunginvaltuusto kokoontuu seuraavan kerran 26.4.2021.

Kaupunginjohtajan viran kelpoisuusvaatimuksena on soveltuva ylempi korkeakoulututkinto ja käytännön perehtyneisyys kunnallishallintoon. Kaupunginjohtajan virkaan voidaan valita pätevyysvaatimukset täyttävä hakija, joka on antanut suostumuksensa viran hoitoon.

Hyvinkään kaupunginjohtajan virkaan haki määräaikaan mennessä 16 henkilöä, jonka jälkeen on lisäksi saatu kirjallinen suostumus Johanna Luukkoselta. Hakuajan päätyttyä kolme hakijaa on vetänyt hakemuksensa pois. Valmisteluryhmä haastatteli neljää hakijaa.

- Valintaryhmän ehdotus perustuu siihen, että Johanna Luukkosella on monipuolista osaamista ja kokemusta kuntajohtamisesta useista eri kokoisista kunnista. Hänellä on myös aiempaa työkokemusta eri toimialoilta Hyvinkään kaupungissa. Lisäksi Luukkosen kehittävä ote sekä aktiivinen verkostoituminen vakuuttivat. Uskomme siksi hänellä olevan parhaat edellytykset viedä kaupunkia eteenpäin tulevaisuudessa, sanoo valmisteluryhmän puheenjohtaja Annika Kokko.

Päivitetty 12.4.2021