HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
16.2.2021
  
  
  

Tuomas Ravea valittu Hyvinkään museopalveluiden johtajaksi

Hyvinkään museopalveluiden johtajaksi on valittu filosofian maisteri Tuomas Ravea. Hän aloittaa tehtävässään huhtikuun alussa. Tehtävässään Tuomas Ravea toimii Hyvinkään museopalveluiden eli Hyvinkään Taidemuseon ja Hyvinkään kaupunginmuseon hallinnollisena johtajana ja hän vastaa lisäksi kaupunginmuseon sisällöistä.

Ravea siirtyy Hyvinkään kaupungin palvelukseen Järvenpään taidemuseolta, jossa hän on työskennellyt muun muassa amanuenssina ja v.a. museopalveluiden päällikkönä.

- Keski-Uudenmaan radanvarsikaupunkien historia ja ilmiöt ovat tuttuja työurani varrelta ja alueellamme on hyvät verkostot museoiden kesken. Hyvinkään museopalveluiden muodostaman kokonaisuuden johtaminen on erittäin mielenkiintoinen ja monipuolinen tehtävä, sanoo Tuomas Ravea uudesta työstään.

Museopalveluiden johtajan tehtävään haki yhteensä 15 hakijaa.

- Tuomas Ravealla on vankka kokemus museoalan tehtävistä ja johtamistehtävistä sekä taiteen, taidehistorian ja historian laaja tuntemus, sanoo sivistystoimenjohtaja Pentti Halonen valintapäätöksestä.

- Hyvinkään kaupungin kaksi museota ovat merkittävä osa pitkän kulttuurihistorian omaavan kaupunkimme identiteettiä. Museoidemme johtajat ovat perinteisesti varmistaneet, että museoidemme näyttelyt ovat valtakunnallisesti laadukkaalla tasolla. Tavoitteena on saman kunnianhimoisen linjan jatkaminen, sanoo Halonen.

Ravean edeltäjä, Hyvinkään museopalveluiden v.a. johtajana ja kaupunginmuseon intendenttinä toiminut Susanna Eskola on valittu Helsingin kaupunginmuseon näyttely- ja tapahtumatoiminnasta vastaavaksi tiimivastaavaksi.Kuvassa Tuomas Ravea
Kuvassa Tuomas Ravea

Päivitetty 16.2.2021