Tiedote Touhula Riemurinteen tilanteesta

Sivistystoimi
Varhaiskasvatuspalvelut
15.6.2021


Tiedote Touhula Riemurinteen tilanteesta

Touhula Leikki Oy hyväksyttiin yrityssaneeraukseen toukokuussa 2020. Osana yrityssaneerausta Touhula on tarkastellut valtakunnallisesti jokaisen päiväkotinsa taloudellisesta tilannetta ja edellytyksiä jatkaa toimintaa taloudellisesti kestävältä pohjalta. Tähän prosessiin liittyen Touhula päiväkodit aloitti YT-neuvottelut kymmenessä eri yksikössä 26.5.2021. Yksi mukana olleista yksiköistä oli Hyvinkään Pavinmäessä sijaitseva Touhula Riemurinne.

Touhula Riemurinnettä koskeneet YT-neuvottelut päättyivät 11.6.2021. Neuvotteluiden tuloksena Touhula -päiväkodit on päättänyt luopua päiväkotitoiminnasta Touhula Riemurinteessä viimeistään 31.12.2021. Hyvinkään kaupunki ja Touhula päiväkoti ovat neuvotelleet rakentavassa yhteistyössä toiminnan turvaamisesta syyskaudelle 2021.

Hyvinkään kaupunki toivoo ensisijaisesti toiminnan jatkajaksi jotain toista yksityistä palvelutuottajaa Riemurinteen tiloihin. Tällöin mahdollinen liikkeenluovutus uudelle yksityiselle toimijalle voisi tapahtua jo aiemmin syksyllä. Jos uutta yksityistä palvelutuottajaa ei ko. tilaan löydy, Hyvinkään varhaiskasvatuspalvelut on varautunut myös jatkamaan neuvotteluita siten, että liikkeenluovutus tapahtuu kaupungille. Neuvottelut ovat vielä hyvin alkuvaiheissa.

Riemurinteen huoltajien ei tarvitse tässä vaiheessa reagoida tilanteeseen.

Varhaiskasvatuspalvelut tiedottavat asian etenemisestä elokuussa.

Päivitetty 15.6.2021