Ratamo-kirjastoista voi hakea varauksia 11.5.2020 klo 12 lähtien

Päivitetty 8.5.2020

Hyvinkään kirjastoista pääsee noutamaan varattua aineistoa ma 11.5. klo 12 alkaen.

Pääkirjaston noutoajat ma-ti klo 12-19, ke-pe 9-16, Hakalan kirjasto ma-pe klo 12-16 sekä Paavolan kirjasto ma ja ke klo 12-13 ja 16-17. Helatorstaina kirjastot ovat kiinni.

Varauksia voi tehdä pe 8.5. alkaen verkkokirjastossa, sähköpostilla kirjasto@hyvinkaa.fi tai puhelimitse arkisin klo 10-15 numerossa 019 459 2422. Odota noutoilmoitusta ennen kuin tulet hakemaan varauksia. Varaudu mahdolliseen jonotukseen säänmukaisesti, kirjaston sisätilat pysyvät suljettuina.

Palautuksia otetaan vastaan ainoastaan palautusluukun kautta.


Ratamo-kirjastot avaavat lainaustoiminnan varausten osalta maanantaina 11.5. klo 12.00.
Tämä tarkoittaa, että kirjastoista voi hakea noudettavana olevat varauksensa. Kirjaston muut palvelut tai muun aineiston lainaaminen ei vielä ole mahdollista ennen 1.6.2020. Kirjasto on siis muilta osin edelleen suljettu.

Kirjastossa vieraillessa on huolehdittava tarvittavista turvaväleistä ja toimittava muutenkin terveydelliset asiat huomioon ottaen. Varausten noutamiseen tarvitaan kirjastokortti pääkirjastossa ja Hakalan kirjastossa kirjastokortin lisäksi pin-koodi. Varausten noutamisen sallimisella pyritään saamaan aineiston lainaaminen pikkuhiljaa käyntiin.

Varauksia voi taas tehdä verkkokirjastossa perjantaista 8.5. alkaen. Varaamiseen tarvitaan kirjastokortti ja pin-koodi. Puhelimitse varauksia voi tehdä maanantaista 11.5. alkaen kirjastojen aukiolojen puitteissa. Aineistoa voi varata myös lähettämällä sähköpostia kirjastoon. Poikkeusaikana varausten käsittelyssä voi nyt kestää tavallista kauemmin.

Kirjastot ovat avoinna yksilöllisesti kunnittain. Aukioloajat voi tarkastaa oman kirjaston verkkosivulta. Palautuksia otetaan vastaan kirjastojen aukioloaikana. Palautuksia voi jättää edelleen myös palautusluukkuun, jos sellainen kirjastosta löytyy.

Kirjastojen verkkosivuja ja sosiaalista mediaa kannattaa seurata ajankohtaisen tiedon saamiseksi. Nyt alkavat rajoitusten purkutoimet perustuvat hallituksen uusimpaan linjaukseen.

>> Linkki kirjaston sivuille

Päivitetty 8.5.2020