Kordelinin logo  

 

 

Hyvinkään rahasto jakoi palkinnot taiteen ja kulttuurin tekijöille

Alfred Kordelinin säätiön Hyvinkään rahasto jakoi viisi palkintoa luovan ja taiteellisen toiminnan edistämisestä Hyvinkäällä. Palkinnot, yhteensä 6500 euroa, myönnettiin työparille Tanja Apajamies ja Sini Suodenjoki, Hakasirkus ry:lle, sekä Villa Artun toimijoille; Lasten ja nuorten kuvataidekoulu, Lasten ja nuorten taidekeskuksen säätiö ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi.

Paavolan valo yhteisötaideteoksen fasilitaattorit työpari Tanja Apajamies ja Sini Suodenjoki, palkinto 1500 euroa

Hyvinkääläinen kuvataiteilija Sini Suodenjoki ja toiminnanohjaaja Tanja Apajamies toteuttivat Hyvinkään Halo -valotapahtuman yhteyteen Paavolan valo -yhteisötaideteoksen. Yhteisötaideteos toteutettiin kierrätys-, lahjoitus- ja lainatarvikkein yhdessä kaikkien halukkaiden kanssa – osallistumaan on kutsuttu erityisesti alueen asukkaita, Paavolan päiväkodin ja koulun oppilaita sekä yhteisötalo Onnin vapaaehtoisia. Palkinnolla halutaan huomioida tekijöiden työ paikallisen kulttuurin ja kulttuuriosallisuuden edistämiseksi sekä ajatus siitä, että myös pienemmällä budjetilla ja rohkeasti osallistumalla on mahdollista toteuttaa merkittävää taidetta.

Hakasirkus ry, palkinto 2000 euroa

Vuonna 1993 perustettu Hakasirkus ry on hyvinkääläinen nuorisosirkus, joka tarjoaa lapsille, nuorille ja aikuisille sirkustaiteen harrastusmahdollisuuksia. Sirkuksen jäsenistä valtaosa on 6–17-vuotiaita lapsia ja nuoria. Hakasirkus on ilahduttanut ja kaunistanut kaupunkia usean vuoden ajan mm. puujalkakävelijöillä kauppakeskuksessa sekä taitavilla esityksillä Villatehtaan Halossa ja seurakunnan neljävuotiaiden syntymäpäivillä. Hakasirkus palkitaan pitkäjänteisestä taide- ja kulttuurityöstä ja erityisesti lasten ja nuorten osallistamisesta.

Kulttuuritalo Villa Artun toimijat, Lasten ja nuorten taidekeskus, Lasten ja nuorten kuvataidekoulu ja Taito käsityö- ja muotoilukoulu Etelä-Suomi, palkinto 3000 euroa

Kulttuuritalo Villa Artun toimijat palkitaan yhteisesti monipuolisen luovan ja taiteellisen toiminnan tuottamisesta Hyvinkään kaupungin asukkaille. Villa Artun näyttelyt tuottavat iloa niin kävijöille kuin näyttelyiden tekemiseen osallistuville nuorille ja lapsille. Toimijat tuottavat ja järjestävät itse pääosin maksuttomia tapahtumia työpajoineen ja esityksineen kaikille kaupunkilaisille ja tuottavat taiteellista ja luovaa sisältöä myös kaupungin muihin tapahtumiin.

Lasten ja nuorten kuvataidekoulu on menneinä vuosina ja kuluvana vuonnakin tehnyt monenlaisia kaupunkia kaunistavia projekteja. Villatehtaan sisäpihalla on hyvin usein kaupunkilaisia ilahduttavia yhteisteoksia. Sen lisäksi koulu on tehnyt taidetta esim. sairaalarakennuksen aitaan ja rautatien ylittävälle kävelysillalle.

Lasten ja nuorten taidekeskus tekee näyttelyitä ja sijoittaa yksittäisiä teoksia kansainvälisestä lasten ja nuorten taiteen arkistosta eri tiloihin kaupungilla. Näyttelyitä on kirjastolla, kouluilla, vanhainkodeissa ja teoksia sijoitettuina eri toimitiloihin. Villa Artun toimijat ovat olleet myös keskeisessä asemassa, kun Hyvinkäälle on luotu Harrastamisen Suomen mallin Monitaide-harrastusta.

Hyvinkään rahaston kulttuuripalkinnot jaettiin Hyvinkäällä helatorstaina järjestetyn Yhden Päivän Juttu -kulttuuritapahtuman yhteydessä Hyvinkään toriterassilla. Hyvinkään rahaston palkinnot jaettiin kolmannen kerran. Rahaston tarkoituksena on edistää Hyvinkään taide- ja kulttuurielämää myöntämällä apurahoja ja palkintoja ansioituneille tekijöille.


Alfred Kordelinin säätiö on yksityinen yleishyödyllinen apurahasäätiö. Säätiö jakaa vuosittain apurahoina ja palkintoina noin 5 miljoonaa euroa. Hyvinkään rahasto on yksi kuudestatoista Alfred Kordelinin säätiön kaupunki- ja kohderahastosta.

Lisätiedot

Alfred Kordelinin säätiö
toimisto@kordelin.fi

Päivitetty 26.5.2022