Kirjastot suljettu 26.–30.10.2020

Ratamo-kirjastot ja Lopen kirjasto kiinni lokakuun viimeisellä viikolla

Lopen kirjasto liittyy seudulliseen Ratamo-kirjastokimppaan lokakuun lopussa. Myös Suomen Lasimuseon kirja-aineisto löytyy jatkossa samasta tietokannasta. Tietokantojen yhdistämisen ajaksi kirjastot laittavat ovensa kiinni. Viikon sulku 26.–30.10. koskee Lopen lisäksi Hausjärven, Hyvinkään, Nurmijärven ja Riihimäen kirjastoja ja kirjastoautoja.

Lopella lehtisali ja palvelupiste Rosamunda ovat asiakkaiden käytettävissä ma-pe klo 9-15. Nurmijärven toimipisteet ovat auki rajoitetusti ja rajallisin palveluin. Muissa kunnissa kirjastot ovat kokonaan kiinni. Samoin suljettuina ovat sähköisen aineiston palvelukanavat Kirjastokino ja Ellibs.

Myös verkkokirjasto on sulun aikana kiinni, eikä asiakas voi silloin uusia lainojaan tai tehdä varauksia. Verkkokirjasto avautuu tällä tiedolla 3.11. Kirjastolainojen eräpäivät eivät osu sulkuviikolle, mutta verkkokirjaston käyttökatkon pitkittymisen varalta eräpäivällä 4.11. oleva aineisto kannattaa ehkä varmuuden vuoksi uusia verkkokirjastossa jo ennen sulkua.

Sulkuviikon aikana kirjastoissa suunnitellaan tulevaa toimintaa, osallistutaan koulutuksiin ja järjestetään aineistoa. Hyvinkään pääkirjastossa tehdään suuri hyllyremontti.

Huomioitavaa:

  • Kirjastolainojen eräpäivät eivät osu sulkuviikolle.
  • Varatun aineiston noutoaikaa jatketaan sulun yli.
  • Verkkokirjasto ei toimi 26.10.-n. 3.11.
  • Kirjastokino ja Ellibs eivät toimi sulkuaikana.
  • Hyvinkään pääkirjastolla myös palautusluukku on kiinni la 24.10. klo 15 – ma 2.11. klo 8.
  • Hyvinkäällä tärkeimmät sanomalehdet ovat sulkuviikolla luettavissa Hyvinkään kaupunginmuseon Willan pisteessä ti-pe klo 11-17.

 

 

 

Päivitetty 17.11.2020