Kasvomaskin käyttöä työpaikoilla suositellaan

Keusote suosittaa kasvomaskin käyttöä työpaikoilla koronavirustartuntojen kiihtymisvaiheessa

COVID-19 tartunnan saanut on tartuttava jo 1 - 2 päivää ennen oireiden alkua. Tartunta voi myös olla hyvin lieväoireinen. Tämän vuoksi on tärkeää ottaa kaikki torjuntakeinot käyttöön Keusoten alueella. Valtioneuvosto on antanut etätyösuosituksen 15.10.2020, joka on voimassa toistaiseksi. Mikäli etätyö ei ole mahdollista, Keusote suosittaa alueen työpaikoille kasvomaskin käyttöä työpäivän aikana erityisesti niihin tilanteisiin, kun ihmiset tapaavat toisiaan. Kasvomaski kannattaa olla kasvoilla kiinteistöön saavuttaessa. Kasvomaskin käyttö suojaa altistumisilta myös julkisissa kulkuneuvoissa ja kimppakyydeillä matkustettaessa.

Kasvomaskin käyttö vaatii totuttelua. Jos terveydellisistä syistä et voi käyttää kasvomaskia työssäsi, neuvottele työterveyshuollon kanssa vaihtoehdoista. Perussairauden hoitotasapainoon ja työolosuhteisiin- ja tehtäviin voi mahdollisesti vaikuttaa. Yksilöllisen harkinnan mukaan vaihtoehtona voi olla visiirin käyttö.

Kasvomaskeja vähävaraisille hyvinkääläisille 

Hyvinkään kaupungin alueella on ollut tarjolla kasvomaskeja vähävaraisille kaupunkilaisille elokuun lopusta lähtien Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä Keusoten aikuisten sosiaalityön toimipisteen kautta. Maskeja saa myös kaupungin eri yhteistyötahojen toimipisteiden kautta.

Jaossa olevat maskit on varattu vähävaraisille ensisijaisesti julkiseen liikenteeseen

Maksuttomia kasvomaskeja jaetaan THL:n suositusten mukaisesti ainoastaan vähävaraisille kuntalaisille. Tarkoituksena on auttaa niitä, joiden elämäntilanne ei mahdollista maskien ostamista itse.

- Tuloja ei selvitetä, eikä henkilötietoja kerätä, joten maksuttomien kasvomaskien tarpeen ja kerrallaan annettavan määrän arvioi asiakas ja jako-organisaation työntekijä yhdessä. Jakaminen tapahtuu verkostotoimijoiden normaalin perustyön yhteydessä sekä heidän omien aikataulujensa ja käytänteidensä mukaan, eikä niin sanottuja avoimia jakoja järjestetä Hyvinkäällä paria poikkeusta lukuun ottamatta, taustoittaa Panu Isotalo jakelukäytäntöjä.

- Nämä jakopisteet on mietitty yhdessä hyvin tarkkaan ja niiden valinnassa on otettu huomioon muun muassa maantieteellinen tasapuolisuus, palveluiden monimuotoisuus ja eri ikäisten ihmisten tarpeet.

Lisätietoa Hyvinkään jakopisteistä löytyy kaupungin Korona-arki -sivustolta. Jakopisteet vastaavat omasta maskijaostaan hyvin itsenäisesti, vaikka yhteiset pelisäännöt onkin luotu. Tarkempaa tietoa eri tahojen jakokäytänteistä ja aikatauluista kannattaa tiedustella suoraan jako-organisaatioilta itseltään.

Maskien menekkiä ja laatua sekä jakeluverkoston toimivuutta seurataan tarkasti niin Hyvinkään kaupungin hyvinvointipalveluiden kuin Keusoten toimesta, joten toimintaa voidaan päivittää hyvinkin nopeasti tilanteen vaatimalla tavalla. Keusote vastaa kaupunkilaisten sosiaali- ja terveydenhuollosta myös koronaan liittyvistä terveysasioissa.

>> Lue ajankohtaiset käyttösuositukset keusoten sivuilta  

Lisätietoja
Panu Isotalo, hyvinvointipäällikkö, p. 040 675 7941

Jakelupisteet Hyvinkäällä kyseisten palveluiden käyttäjille tarpeen mukaan.
Ei avointa jakelua.

 • Hyvinkään seurakunta, diakoniatyö / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Helluntaiseurakunta  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Hyvinkään nuorisoasuntoyhdistys  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • HOPE – Yhdessä ja yhteisesti ry  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Hyvinkään kaupungin nuorisopalvelut  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Hyvinkään kaupungin työllisyyspalvelut  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Hyvinkään Toimari ry.  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Mielenterveysyhdistys Verso  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Mosaiikki  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Mäntylä  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • Ohjaamo Hyvinkää  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • OmaisOiva  / Maskeja jaetaan vain normaalin asiakastapaamisen yhteydessä
 • KIKE Kierrätyskeskus

Tästä koronasivustolle

Tiedotetta päivitetty 11.9.2020. Täsmennetty jakeluperusteita

Päivitetty 27.10.2020