Hyvinkään lukioiden ylioppilasjuhlat lähetetään live-lähetyksenä

Hyvinkään lukio oli suunnitellut järjestävänsä viime keväänä koronapandemian vuoksi peruuntuneet ylioppilasjuhlat lauantaina 29. elokuuta.

Koronatilanne on kesän suvantovaiheen jälkeen jälleen kuitenkin vakavoitunut Keski-Uudellamaalla ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymä päätyi eilen antamaan jäsenkunnilleen suosituksen ylioppilasjuhlien perumisesta tai juhlien ryhmäkokojen rajoittamisesta 50-100 henkilöön.

- Hyvinkään lukion kohdalla tämä tarkoittaa sitä, että emme voi ottaa juhlaan lainkaan yleisöä, harmittelee rehtori Kirsi Silvennoinen

Ylioppilaille pyritään kuitenkin järjestämään juhlat siten, että Hyvinkään Sveitsin lukion juhla on 29.8. klo 10 ja Hyvinkään yhteiskoulun lukion ja aikuislinjan juhla 29.8. klo 12 Hyvinkääsalissa.  Molemmat juhlat tullaan striimaamaan nettilähetyksenä. Juhlista tehdään myös videotallenne. Ylioppilaiden marssi sankarihaudoille joudutaan perumaan kokonaan.

- Olemme äärimmäisen pahoillamme tilanteesta, mutta ison lukion juhlia ei ole mahdollista järjestää annettujen rajoitusten puitteissa, toteavat rehtorit Jaakko Rainio sekä Kirsi Silvennoinen

Päivitetty 20.8.2020