HYVINKÄÄN KAUPUNKI TIEDOTTAA
28.5.2020 

  

Hyvinkään kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginhallituksessa

Hyvinkään kaupungin kestävän talouden ohjelman täsmennetty virkamiesesitys on tulossa ensi viikon maanantaina kaupunginhallituksen käsittelyyn. Myös koko kaupunkiorganisaatiota koskevien yhteistyöneuvottelujen päättäminen käsitellään kaupunginhallituksen kokouksessa.

- Poliittisten päättäjien kanssa käydyn saatekeskustelun, kuntalaisten ja henkilöstöltä saadun palautteen sekä yhteistoimintaneuvottelujen perusteella on virkamiesesityksessä päädytty tekemään tarkistuksia säästöesityksiin, sanoo talousjohtaja Markus Peevo.

- Virkamiesesityksen ytimessä on edelleen 15 miljoonan euron talouden tasapainottaimistavoite. Tämä merkitsee käytännössä sitä, että tässä tilanteessa on välttämätöntä esittää 0,5 prosenttiyksikön veronkorotusta kunnallisveroprosenttiin. Tämä ratkaisu jakaisi taakkaa useammalle taholle, toteaa kaupunginjohtaja Jyrki Mattila.

Kestävän talouden ohjelman esityksessä on lueteltuna lähes sata eri toimenpidettä, jotka toteutettaisiin vuosien 2020-2024 aikana Hyvinkään kaupungin talouden tasapainottamiseksi. Talouden tasapainottamisohjelmassa ei ole vielä huomioitu koronavirustilanteen aiheuttamia taloudellisia vaikutuksia.

Valmisteluesityksen mukaan kestävän talouden ohjelman käsittely jatkuu kaupunginvaltuuston kokouksessa 15.6.2020.

Kaupunginhallitus käsittelee valtuuston kokoa

Ensi viikon kokouksessaan kaupunginhallitus ottaa kantaa myös vuoden 2021 kuntavaaleissa valittavan kaupunginvaltuuston kokoon. Esityksen mukaan valtuustokoko pysyisi nykyisellään, eli 51 valtuutetussa.

- Myös kaupungin johtamisjärjestelmän jatkovalmistelusta tehdään linjausesityksiä seuraavaan valtuuston kokoukseen, sanoo kansliapäällikkö Riitta Simonen.

Lisätietoja

Jyrki Mattila, kaupunginjohtaja, p. 040 541 9576
Markus Peevo, talousjohtaja, p. 040 155 4228
Riitta Simonen, kansliapäällikkö, p. 040 847 3626

Päivitetty 28.5.2020