Hyvinkään kaupunki tiedottaa

8.12.2021

 

Hyvinkään kaupunki kysyi, kuntalaiset vastasivat – runsas äänisaalis kaikissa kyselyissä

 

Hyvinkäällä on ollut viime viikkoina käynnissä useita kyselyitä kaupunkilaisille. Mielipiteitä on tiedusteltu niin ympäristöasenteista, palveluverkkosuunnitelmasta, osallistuvan budjetoinnin hankkeista kuin mahdollisesta uudesta nimestä Hyvinkään uudelle museokeskukselle. Ja vastauksia sateli.

Osallistuvan budjetoinnin äänestykseen osallistui kaikkiaan 387 hyvinkääläistä. Äänestyksen tuloksena Kaupunkisillan maauimalaan saadaan lisää viihtyisyyttä uusien istuinryhmien ja varjoa tuovan katoksen avulla. Toisena toteutettavaksi äänestettiin kausivalojen lisääminen. Ne ilahduttavat kaupunkilaisia jo tänä talvena. Kausivaloja lisätään/uudistetaan: Jussintorin sivustan puut, rautatieaseman puu, Vehkojan liikenneympyrä ja Martinlehdon liikenneympyrä.

Palveluverkkokyselyyn kävi vastaamassa yli 700 henkilöä. Vastauksia annettiin kaikista ikäluokista, aina alle 13-vuotiaista yli 65-vuotiaisiin ja lähes kaikki asuinalueet olivat edustettuna kyselyssä.

Hyvinkääläisten ympäristöasenteita kartoitettiin kahdella eri kyselyllä. Toinen oli kohdennettu kaupunkilaisille ja toinen kaupungin työntekijöille. Yhteensä näihin kyselyihin saatiin yli 550 vastausta, joista 168 oli kaupungin työntekijöiltä. Näissäkin kyselyissä vastauksia kertyi ilahduttavasti kaikista ikäluokista. Ympäristöasennekyselyyn vastanneista valtaosa (70 %) oli naisia.

Hyvinkään uuden museokeskuksen uutta nimeä ehdotti 144 osallistujaa. Moni ideoi useampia ehdotuksia, joten nimisaalis oli runsas. Valitsijaraati on saanut ehdotukset ja nyt on käynnissä ehdotuksiin tutustuminen. Uusi nimi valitaan alkuvuodesta.

Kunkin kyselyn tulokset julkaistaan kaupungin nettisivuilla heti niiden valmistuttua. Hyvinkään kaupunki haluaa kiittää kaupunkilaisia runsaasta osallistumisesta.

Päivitetty 8.12.2021